Mrkev, celer a petržel si očistíme, pokrájíme na plátky. Na rozpuštěném másle s olejem si zeleninu orestujeme dorůžova, ke konci restování přidáme i dva rozetřené stroužky česneku. Zeleninu pak zaprášíme moukou, krátce osmažíme, zalijeme vodou, osolíme, promícháme a povaříme doměkka. Když je zelenina měkká, přidáme zbylý rozetřený česnek, celerovou nebo petrželovou nať a vařené kroupy. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.
2
Kroupy vaříme zvlášť v hrnci s osolenou vodou doměkka, pak scedíme. Do polévky si je můžeme přidat každý sám až na talíři.
Vynikající polévka . Přidala jsem ještě rozkvedláné vejce
Cardová
|13. 7. 2012 09:05
dát kroupy místo nudlí nebo strouhání jsem zkusila prvně a moc nám v polévce chutnaly, taky využiju nápad dávat hotové kroupy do mrazáku, protože budou hned po ruce a ušetří to čas s jejich vařením a to se cení :-))
Nora
|27. 1. 2012 12:36
Výborná polévka, děti ochutnaly kroupy vlastně úplně poprvé, snědly je bez řečí a to je dobře.
Madla
|30. 8. 2011 13:03
Měla jsem v mrazáku misku krupek a tak jsem je konečně zpracovala. Polévka byla výborná, krupky jsem dala rovnou do polévky.
Alžběta Nová
|26. 5. 2011 19:32
Výborná, pochutnali jsme si, doporučuji s česnekem nešetřit ;-) :-)