Dle rad v komentářích jsem použila polohrubou mouku a přidala asi 8 lžic oleje. Piškot byl super. Kokosový pudink jsem koupila v Kauflandu, přidala jsem ještě 3 lžíce kokosu a rumíček. Nemělo to chybu a jen se po řezech zaprášilo ;-)
je to, jak říkáte.mouka polohrubá a mléka jen půl litru. je to výborný s malinovým a banánovým pudinkem ( to mám vyzkoušeno) ale s kokosovým je to bezkonkurenčně nejlepší :-)
Já dala puding karameloví a taky to bylo moc dobré :-D
Ahoj dá se někde sehnat kokosový pudink? Já ho v Tescu nemohu sehnat.. přede děkuji za odpověď
Řezy jsou mňami :-) akorát opravdu místo hrubé mouky použít polohr. nebo hl. a na ten puding je nejlepší půl litru mléka než 3/4.
a pudink dávám OLE bez vaření a olej tam petří
výborné,jen místo hr.mouky bych příště dala polohrubou a aby nebyla buchta tak suchá bych přidala olej.
Výborný. Dnes jsem ho udělala poprvé a taky ne naposled, velmi chutná, ale příště nebudu dávat 3/4 litra mlíka, ale jenom půl litra. Krém byl moc řídký. ;-)
řezy jsou výborné,ale do těsta dávám ještě olej a malý bílý jogurt,těsto je vláčné a nestojí v krku.
na vychladlý jinak by se krém určitě roztekl. :-)
je to pravda, že je to těsto sušší ale jinak dobre, příště taky upravím těsto. :-)
psroste se mi to neliby :- :-d
Místo hrubé mouky použíjte polohrubou nebude se tak rozpadat a do krému přidat rum a želatýnu za studena ;-)
no chuťově dobré, asi bych už do krému nedávala cukr, je to dost sladké, ale jinak krém byl v pořádku tuhý, dokud jsem nepřidala zakysanou smetanu, ve finále to bylo řídké a neztuhlo to a při krájení mi to teklo a rozpadalo se.. a těsto tak sušší, příště přidám olej.. Dezert je to dobrý, ale příště si ho trochu poupravím.. :-)
já mám troubu plynovou a tam vůbec žádné stupně nejsou.... všechno peču "od oka" ...musí se to hlídat ... ale jsem s ní spokojená a neměnila bych ... je to hned...
Nevím, proč se tu rozčiluješ Nelunice. Zkus použít mozek. Jsem mladý kuře, ale i mě napadlo rozehřát troubu na plno a jen, co jsem dala těsto s plechem do trouby, tak jsem to hned stlumila na co nejméně (mám ještě starou troubu, co mi stupně neprozdradí). Takhle peču každou buchtu a zatím jsem nic nespálila. Jinak buchta je to vynikající. Můžu jen doporučit. :-)
Ať pak každý nadává, že to nedopekl nebo spálil?? Každá trouba peče trochu jinak i při stejných stupních, to je těžké.. Já třeba vše na plechu peču chvilku na 220 a pak ztlumím na 180 a dopeču. Ale z některé trouby bych při těhle stupních vytáhla uhel.. Ale zkuste třeba na 200 a pak ztlumit na 180, tím se snad nic nepokazí
Kokosový puding seženete v každém větším supermarketu, určitě ho mají v Tescu, tam jsem ho koupila já, nebo v Hypernově ;-)
v kauflandu maji DR.otker
Koupila jsem ve Sparu, ale prý se dá pořídit i v Globusu
Koupila jsem ho v Glogusu ,Dr.Oetker
Já ti ho pošlu. Je pravda, že jsem také tápal a hledal.
...u nás v Kauflandu ho mají běžně ;-) a varianta pudink+kokos je také výborná :-))
To Vam nereknu,ale zkuste udelat pudink vanilkovy a do nej primichejte kokos,taky reseni ;-)
tak tyhle řezy dělá tchýně a fakt nemají chybu,dopručuji vyzkoušet všem.... :-P
Vynikající, přidala jsem do těsta dle komentářů trochu oleje a do krému hrst kokosu a mňamka!
Krém: 3/4 l mléka, 2 kokosové pudinkové prášky, 1/2 másla, 3 lžíce cukru, 1 zakysaná smetana
3 l mléka? =-O =-O Jak vařit podle těchto receptů? S další kuchařkou v ruce?
Eskymo řezy dělám taky, mám stejný recept, jen dávám dvě vajíčka a 125ml oleje...opravdu je pak výborný...
Řezy byly výborné, jen mám připomínky ke korpusu, byl moc suchý, drobil se. Příště bych zřejmě přidala olej. Hrubá mouka mi nevadila, krém ztuhl dobře a opravdu měl eskymovou chuť. Určitě ho znovu vyzkouším s tím malým přídavkem oleje.
Zuzka, treba použiť vždy horúci nôž, pripraviť horúcu vodu a zakaždým doň ponoriť nôž. Skúste, nech sa Vám darí. Prajem príjemný zbytok nedele
Včera jsem tento recept dělala, akorát jsem ho měla od Dr. Oetkera, kde píše polohrubou mouku a jen lžíci kakaa. Těsto dost suché, ale krém je opravdu moc dobrý. Dávám za 2.Jinak vrch jsem polila čokoládovou polevou (namísto pocákala) a chci se zeptat, zda někdo nemáte "recept" jak krájet řezy polité čokopolevou - mě se ta poleva vždycky hrozně láme :-(.
Musím se přiznat, že z tohoto receptu jsem si vypůjčila pouze krém. Ten je vynikající (dělám ho však jen z 1/2 mléka). Jinak korpus používám ten, co je uveden u Míša řezů. A lepší řezy jsem ještě nejedla, těsto je nadýchané a ve spojení s krémem je to božská mana:)
U nás doma chutnalo. Výborné.
Myslím si, že když je recept psaný na lžíce, tak bohatě stačí 3 lžíce kakaa. Dala jsem těch 50g a je to hodně suché. Myslím si že když bude méně kakaa tak to tak suché nebude. Jinak to bylo dobré. Dávám 1
Řezy jsem připravovala podle receptu s úpravami ostatních čtenářů- do těsta jsem dala polohrubou mouku, trochu oleje a trošku mléka, aby nebylo tak husté. Korpus byl ve výsledné fázi tužší a málo kyprý. Krém mi vůbec neztuhnul a hodně teče, tak že se řezy bedají krájet na kostky. Chuťově jinak velmi dobré, řezy jsme vyjídali lžičkou přímo z plechu:-). Příště to budu muset vyzkoušet s mým oblíbeným čokoládovým těstem, které se mi povede vždycky.A nad krémem budu muset taky popřemýšlet....
Abych řekla pravdu, těsto nic moc. Špatně mi vyskočilo, určitě bych tam příště nedávala hrubou mouku, ale radši polohrubou. Nicméně doma moc chutnal :-)
zítra hned ráno vyzkouším
Potvrzuji, že řezy chutnají jako Eskymo a u nás prošly.:-) Zapomněla jsem zmínit, že jsem do krému přidala velkou hrst strouhaného kokosu. Klidně bych ho mlsala samotný i bez té buchty pod ním. Čokoláda navrchu pak výslednou chuť skvěle doplňuje.
Po prvotním zápolení se dostavil zasloužený výsledek.1
Tak já jsem, paní Maruško, shodou okolností řezy právě teď také dopekla.:-) Těsto jsem vylepšila vanilkovým cukrem a naředila trochou vody, rumu a lžící oleje, vylít na plech šlo pak krásně a po upečení je i hezky kypré. Korpus jsem natřela krémem, pocákala čokoládou a ačkoliv zakrojíme také asi až zítra, tak to maličko, co jsem během výroby ochutnala, slibuje náramnou dobrotu už teď.
Tak jsem upekla a musím říct,že krém je velice dobrý.Ale s těstem jsem se zlobila od samého začátku!Mouky jsem dala jen 10lžic,protože po 12-ti bych z těsta měla štuk(to ale záleží na velikosti vajec i lžíce)Po nalití na plech a vložení do trouby jsem si myslela,že ač bylo těsta málo mi vyleze z vysokého plechu ven.Pak se na krajích korpusu udělal zvláštní"rolák",který se hned ohnul a udělal jakousi vanu...No tak jsem okraj seřízla,aby byl okraj rovný , nandala krém a posypala čokoládou.Krájet budu raději až zítra,jelikož se korpus strašně drobil...Tak nevím co bylo špatně?!?!Uvidím zítra.
Řezy se velice povedli, mě chutnali, přesně jako eskymo, můj přítel řekl, spodek je suchý. Mě opravdu moc chutnali snad bych snědla celý plech na posezení.
U nás neproběhlo žádné nadšení nad tímto zákuskem.Ta spodní, pečená část je taková "nijaká" a ten vrch, už to nezachránil.
Zítra se na tuhle dobrůtku chystám, tak doufám, že splní má očekávání a že se na ni všici vrhnout:0))
Moc dobrý recept, jenom není dobré šetřit na pudingu, když jsem dělala řezy po druhé tak jsem koupila na kauflandu balíček více pudingů za hodně levné peníze a výsledek tomu odpovídal. Krém měl takovou nepříjemnou pachuť.
Obyčejný kokosový pudink mají na kauflandu. E.Z.
Anonyme, v běžných obchodech, hypermarketech.. Stačí se jen podívat. Je mnoho druhů pudingů, mezi nimi právě i kokosový :-) Od Oetkera je kokosový puding určitě. Ten jsem použila i já.
Kde koupim kokosovy puding?
je to mac dobra buchta
Pekla jsem v pátek.Korpus jsem raději udělala podle receptu Oblíbené těsto s kakaem.Na 2 pudinky stačí 1/2 l mléka ,neteče a důležité je zašehat máslo a zakysanku do TEPLÉHO pudinu.nebojte,nesrazí se. Čokoláda na vrch a po vychlazení úúúžasné Eskymo.Dnes ještě lepší než včera.Mňam
Já mám tedy recept trošičku jiný... a zrovna nedávno jsem tyto řezy dělala a povedly se a chutnaly. Můj recept: 2 hrnky HLADKÉ mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje a kakao (u kakaa nebylo uvedeno množství, a tak jsem dala hodně, neboť mám ráda hodně kakaové) Na krém: 500 ml mléka, 2 kokosové pudinky, 125 g másla, cukr dle chuti a 1 zakysaná smetana. Měly fakt úspěch, ale jsou tedy dosti syté, jako spíš dortíček :-)
Řezy jsem pekla tento víkend, povedly se, měly opravdu chuť Eskyma, sklidila jsem s nimi úspěch.
Chtěla bych se zeptat, zda krém natíráme na ještě teplý piškot nebo až na vychlazený... děkuji
Tyto řezy Eskymo jsem před nedávnem zkusila a opravdu byly moc dobré.Trochu jsem měla obavy,že se mi korpus z hrubé mouky nepovede,ale výsledek byl nad moje očekávání a tak se po zhotovení této dobrůtky moje rodinka pustila s chutí do toho.Máslo je opravdu moc důležité zašlehat do ještě teplého pudinku.Všem,kteří se chystají tento výtečný receptík udělat ať neváhají.Určitě se povede.Tak Vám přeju hodně zdaru při pečení a především DOBROU CHUŤ!!!!
Tyto řezy Eskymo jsem před nedávnem zkusila a opravdu byly moc dobré.Trochu jsem měla obavy,že se mi korpus z hrubé mouky nepovede,ale výsledek byl nad moje očekávání a tak se po zhotovení této dobrůtky moje rodinka pustila s chutí do toho.Máslo je opravdu moc důležité zašlehat do ještě teplého pudinku.Všem,kteří se chystají tento výtečný receptík udělat ať neváhají.Určitě se povede.Tak Vám přeju hodně zdaru při pečení a především DOBROU CHUŤ!!!!
Vynikající,krásně my to v lednici ztuhlo a to jsem tomu nevěřila.Akorát je duležité do teplého pudingu zašlehat máslo!Dávám za 1.
pekla jsem nedávno , ale i mně krém tekl i po několika hodinách v lednici. jinak dobrý
Prosím kuchařku on-line o nahrazení slova vychlazeného za teplého.Stále totiž tímto nešťastně voleným slovem způsobuji,že se tento moučník nepodaří.A to je škoda.Díky.
Katy,nenechávejte pudink úplně vystydnout a zašlehejte máslo -pravé- do teplejšího.
Ahoj, tak jsem řezy upekla, udělala jsem vše podle receptu, ale náplň neztuhla ani po dvou dnech v lednici. Nevíte někdo, kde se stala chyba? Jinak chuťově skvělé.Diky
Teda opravdu Supeeeeeeeeeeeeeeer recept. Upekla jsem ho na mé narozeniny, tudíž mnoho lidiček ochutnalo a co" no obrovská chvála byla " tímto moc děkuji za tento recept a dávám 1+!.
Díky,vždy mne potěší,když chutná.
Řezy Eskymo jsem pekla o vikendu a musim jen chválit, chutnalo všem. Peču často a ráda a tyhle řezy budou jedny z oblíbených. Piškotu jsem se trochu obávala, tak jsem udělala piškot jako na Míša řezy a na to krém a jak už bylo řečeno ještě do teplého pudinku jsem zašlehala 1/2 másla a opravdu hustou zakys. smetanu a krém netekl. Moc dekuji moji rodiče po prvním kousnutí ihned řekli - "to je Eskymo" :-)
Pani Ehnes....este som Vam zabudla napisat, ze ochucovat by som sa nebala, kym som si v nemecku nezvykla nakupovat, tak som nahradzala hocico hocicim a nikdy som nebola sklamana. Neviem ci najblizsie ked budem na slovenskusdostanem kupit kokosovy pudink, takze asi pristupim k moznosti b, ze do normalneho vkydnem bud esenciu, alebo priamo sirup. prijemny den
jana ehnes........bolo to s mensimi upravami ako je uvedene v tomto recepte, ale vysledok bol skvely. Ja peciem iba pre dvoch, takze vsetko robim z polovicnej davky na maly plech. Na maly plech som pouzila dva tie kremy a rozmiesala som ich len v pol litry mlieka a pridala jeden maly kelimok kyslej smotany, maslo som uz nevslahavala. robila som to vecer, takzen na druhy den to bolo krasne ztuhnute.No a piskot som robila klasicky z 3 bielok, 3 zltok, 70 g cukru, 80 g polohr. muky, 15 g kakao, nie podla receptu, pretoze ja nerada peciem podla *hrncekov a salok a lyzic a hrsticiek a podobne. navrch som nasypala cokolovadovu ryzu.
mina kubikova ....... diky za radu, napiste prosim, jak se Vam to s tim paradisecreme podarilo. Ochutit obycejny pudink me uz taky napadlo, ale myslim si, ze to nebude to "prave orechove".
Včera jsem upekla a můžu říci že se jen zaprášilo hlavně můj pěti letý syn si nejvíce pochutnal dík za recept
jana ehnes......dnes som kupila v tengelmanne kokosovy paradies creme. je to novinka. planovala som upiect tieto eskymo rezy, tak som tiez premyslala, ze co robit ak nezozeniem kokosovy puding. ja by som kupila nejaky neutralny puding napr. smotanovy a do mlieka na varenie by som pridala kokosovy sirup, napr. monin, alebo nieco podobne. potom by som dala samozrejme do pudingu menej cukru. ten kokosovy krem som kupila prave dnes rano, takze skutocne neviem, ci je dobry, ci nie.
Kamčo moc mě potěšilo,že chutnalo Vám i mamince.
Prosim poradte, kde se daji v Nemecku sehnat kokosove pudinky. Diky.
Teda Jano řezy jsou vynikající,i moje mamka po ochutnání aniž bych prozradila název pohotově řekla eskymo bez špejle za mého mládí.Mňam
Dělala jsem včera večer na dnešní rodinnou oslavu, postupovala jsem podle rady, aby krém netekl, dala jsem i s pekáčem do lednice, ráno jsem chutnala, piškot dole byl dost suchý a krém nahoře řídký,vydělal jse to z lednice a jsem zvědavá jaké to bude večer, zatím nic moc.
Dnes jsem pekla,manžel pěje chvály a to není na sladký.Bála jsem se těsta,ale bylo super!
Já jsem také zkoušela,ale chválit nemohu.Těsto bylo po upečení tuhé,a kokosový pudink dodal takovou umělou vůni a chuť.Doma mi řekli-už to víckrát nepeč.
Hanko děkuji za ty chvály a doufám,že ho sama brzy vyzkoušíš.
Tak za tenhle recept ručím.Nejen,že jsem ho ochutnala přímo od autorky-a byl výborný-ale znám ji navíc jakovelmi dobrou pekařku,takže doporučuji.A tebe Jani zdravím....
Kokosové pudinky mají v Kauflandu
MOC DOBRÝ NEZBYL ANI DROBEČEK.MUSÍM SI JÍT KOUPIT DO ZÁSOBY KOKOS.PUDINKY-NEJSOU MOC K SEHNÁNÍ.DĚKUJI ZA RECEPT
Piškot jsem pekla podle sebe, krém jsem udělala bez másla - jen pudink a smetana. Bylo to dobré, dávám 1.
Dávám za 1. Druhý den jsou z lednice v uzavřené dóze velmi dobré a třetí den jsou boží !
Souhlasím s vámi,také přidávám vše jen do vlažného.Až nyní mi došlo,že jsem v receptu uvedla do vychlazeného,což může znamenat - studeného.Prosím o nahrazení slova vychlazeného za - vlažného.A omlouvám se.
vsem vam kterym krem tece davam radu-dejte klidne 3/4l mleka,ALE pudink NESMI uplne ztuhnout(vychladnout)! protoze 2krat neztuhne.tedy ostatni prisady pridejte do vlazneho(tepleho)pudinku!jinak vyborne!
Taky jsem upekla,jenom ten krém po přidání smetany se mi zdál trosku sražený.Ale jinak byly výborné.
Přesně tak, paní Olčo,když jsem tyto řezy vymýšlela a pak tvořila ještě jsem nevěděla jak je nazvat a pak,když jsme je jedli,tak se mi vybavila tato malá Eskyma našeho dětství.
Pekla jsem podle receptu, jen jsem dala do krému asi 1/2 l mléka.Moc nám chutnaly, nejlepší byly po zaležení. Dávala jsem hádat, jak by tyto řezy podle chuti pojmenovaly a všichni se shodli na "Eskymo řezy". S nostalgií jsme zavzpomínali na malá Eskyma bez špejle za 0,50 Kč.
Řezy byly výborné, do krému jsem přidala trochu kokosu a moje malá princezna byla nadšená a chtěla další kostičku. Jani díky za recept.
Hanko, díky, taky jsem se divila, že tam je hrubá mouka....příště to udělám taky z té polohrubé a dám asi i míň lžic, asi mám nějaké veliké, takové ty klasické staré :o)
Paní Maršálková,kdyby jste četla komentáře a podívala se kdo poslal foto,tak zjistíte,že paní Vejvodová píše,že použila pro tento moučník jiný korpus,která i zaslala tuto fotku.Takže na fotce není originální korpus k tomuto receptu.
Katko, já jsem dávala polohrubou mouku, řezy z hrubé mouky nemám ráda. Těsto bylo dobré.
tak jsem pekla o víkendu, ten kokosovej pudink se mi samotnej zdál taky takovej umělej, taky bych ho samotnej nesnědla, ale na řezech byl dobrý. Zato to těsto!!! Nevim, jestli nemám větší lžíci, protože těsto bylo hrozně tvrdé, jestli jsem tam nedala hodně té hrubé mouky. Musela jsem ho pokapat, no teda spíš polít, rumem, aby to trochu změklo. A dávala jsem péct do klasického hlubokého plechu, ale to těsto nebylo tak vysoké jako tady na obrázku. Řezy byly celkem dobré, ale znám lepší. Nevíte, čím by to mohlo být, že to bylo tak tvrdé?
Dnes jsem upekla, ochutnala a musím po pravdě napsat, že nás to vůbec neoslovilo. Asi máme moc zmlsané huby. Na nás je to moc a moc umělé. Ten kokosový pudink, ten teda je - děsně umělý. Samotný bych ho nesnědla. Je mi líto, ale není to naše parketa.
Děkuji za foto paní Vejvodová.Také jsem ho již dříve posílala,ale asi se mi to nepodařilo.
Opravdu výborné...Dnes jsem dělala a všichni si moc pochutnali
ta zakysaná smetana je ta _rama- takový soudek .je dost hustá a krém neteče
Hotový moučník dám do lednice vychladit,krém více ztuhne a dobře se krájí.
Musím přiznat paní Adélo,že těch 5 deka zak.smetany vůbec neřeším,prostě jakou mám,takovou tam dám.Důležitější je jak už jsem psala to pravé máslo.
Dnes jsem dělala tyto žezy a jsou dobré,jen jsem udělala jiný korpus (viz.Oblíbené těsto) a krém jen z 500 ml mléka a i tak byl dost řídký,kdybych se držela dle návodu,tak by ten krém tekl uplně!Pošlu i foto.Zakysanku jsem tam dávala 200 g.
Mohu se zeptat jestli se dava 200 g nebo 250 g zakysaná smetana?
Řezy jsou dobré. Posílám vám jedničku. Pekla jsem je o víkendu.
Mám radost,že vám chutnal.Do krémů na řezy,které se krájí používám pouze pravé máslo např.Jihočeské-krém pak ztuhne dobře.
V sobotu jsem upekla,do neděle schovala a do dneška nezbyl ani kousíček.Opravdu vynikající,jen ten krém mi nechtěl ztuhnout,ale i tak SUPER!
Nejčastěji používám hlubší plech 36 krát 27.
Doporučuji, opravdu dobré.
Na jak velký plech to Jano dáváte? Díky
Včera jsem ho upekla je moc dobrý hlavně ten krém nemá chybu.
Rychlý a určitě moc dobrý,hned vyskouším.
Ty stojí za vyzkouseni,určitě budou moc dobrý.Kouknu se po kokosovem pudinku a na víkend upecu.
Tak to mě láká,je to rychlé a hlavně milujeme vše kokosové.Určitě vyzkouším a ještě navíc posypu kokosem.Mňam,mňam,už se těším