Kapustu nakrájejte na větší kousky. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
2
Šalotku nasekejte najemno, nadrťte stroužek česneku, část slaniny nakrájejte nadrobno, zbytek na plátky. V kastrolu restujte nadrobno nakrájenou slaninu, až pustí tuk, přidejte šalotku s česnekem a nechte zesklovatět. Pak přidejte máslo a rozpusťte, vsypte kapustu a krátce ji opečte.
3
Podlijte asi 100 ml vody, osolte, opepřete a pod pokličkou duste doměkka.
4
Troubu rozehřejte na 220 °C.
5
Brambory uvařte ve slané vodě do poloměkka. Slijte je, překrojte, rozložte na plechu, potřete olejem a pečte dozlatova. Osolte. Plátky slaniny orestujte nasucho. Servírujte je s kapustou a pečenými bramborami, posypané sýrem.