g
moravská slanina
nebo anglická či česnekový bok...
3
stroužek
česnek
dle chuti 2 -
sůl
pepř mletý
muškátový květ
špetka
Postup přípravy receptu
1
Na lžíci sádla nebo oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Následně přidáme osmažit i na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu, ke které ke konci smažení přisypeme na nudličky pokrájenou kapustu a nasekaný česnek.
Za častého míchání necháme kapustu povadnout, ochutíme ji solí, pepřem a muškátovým květem, podlijeme ji jen minimálně a dusíme do změknutí na skus. Nerozdusit na kaši! Já si pomohl tlakovým hrncem, kdy jsem ke kapustě přidal jen jednu lžíci vody, hrnec zavřel, natlakoval a po vyskočení ventilu ihned odstavil.
3
Kapustu ničím nezahušťujeme, zůstává jen ve vlastní šťávě se slaninou.