Mléko ohřejte asi na 30 °C a rozdrobte do něj droždí. V míse zpracujte s moukou, cukrem, žloutky, likérem, rumem, solí, vanilkou a citrusovou kůrou do těsta. Vpracujte změklé máslo a chvilku hněťte. Měkké těsto zpracovávejte ještě chvíli dál, ručně nebo hnětačem, až bude hladké a pružné a bude se odlepovat od stěn mísy.
2
Přikryjte a na teplém místě nechte alespoň 30 minut kynout, až zhruba zdvojnásobí objem. Ještě jednou prohněťte, na pomoučněné ploše vytvarujte váleček o průměru asi 4 cm, nakrájejte na kousky a z těch tvarujte kuličky. Klaďte vedle sebe do vymazané formy, každou potřete tukem, aby se neslepily, nechte chvíli kynout a pak pečte, potřené máslem, 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Podávejte pocukrované a s třešněmi.
3
----
4
//Recept od bavorského šéfkuchaře Alfonse Schuhbecka//
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mirka
|4. 9. 2016 22:04
Už jsem experimentovala s mnoha recepty na kynuté těsto a troufám si říci, že jsem zkušená pekařka a cukrářka, ale tento recept je špica! Doporučuji, doporučuji, doporučuji. S těstem se výborně dělá, buchtičky skvěle chutnají. Už nebudu dělat jiné.