Rýži (cca 150 - 200 gramů) dáme vařit do osolené vody dle návodu. Maso si pokrájíme na nudličky nebo kostičky, které osolíme a okořeníme kari kořením. Maso osmažíme na trošce rozpáleného oleje, pak přidáme směs zeleniny dle vlastního výběru (mrkev, papriku, hrášek, kukuřici, brokolici, květák, kedlubnu, patizon, cuketu...), nasekaná rajčata a dusíme doměkka na skus. Dušení nebude trvat dlouho, takže nepodléváme velkým množstvím vody. Podle druhu zeleniny nemusí být podlití vůbec nutné, jen zeleninu během dušení dosolíme a ochutíme ještě trochou kari koření a sójovou omáčkou nebo solí.
2
Když máme maso měkké a zeleninu na skus (rajčata nám během dušení vytvoří sos), přisypeme hotovou vařenou rýži, vše promícháme a můžeme podávat.
3
Pokud místo drůbežího masa použijeme sojové, můžeme podávat jako bezmasý pokrm.