Marcipán si připravíme 1 až 2 dny předem zabalený ve folii, uložený a poté odležený v chladu. Ve vodní lázni si rozpustíme nalámanou Studentskou pečeť a tabulku hořké čokolády nebo čokolády na vaření. Přidáme máslo a za stálého míchání necháme rozpustit. Přimícháme kandované ovoce (nejlépe citrusy) a smetanu pokojové teploty. Dobře promícháme.
2
Mezitím si kulatou formu na dorty nebo mističky vyložíme piškoty a pokapeme rumem. Marcipán nastrouháme nahrubo a asi hrstí marcipánu piškoty posypeme. Naneseme čokoládovou vrstvu a uhladíme. Posypeme celým zbytkem marcipánové hmoty a jemně zatlačíme, aby se příliš nesypal. Necháme v chladu zatuhnout.
3
Nepečený marcipánový dezert opatrně nakrájíme nebo podáváme přímo v mističkách. Stačí ho kousek, je velmi sladký a sytý.