Na olivovém oleji usmažím na malé kousky kuřecí maso, které okořením grilovacím koření nebo kořením na kuře do zlatava. V jiné pánvičce rozehřeji s přidáním trochu vody listový špenát, ještě ho trochu pokrájím, přidám kousek másla na zjemnění chuti, česnek, trochu soli a zakápnu trochu šlehačkou. Přidám k masu, ztlumím na minimum. Pak usmažím pokrájenou anglickou slaninu na slabé proužky, přidám cibuli. Až je slanina křupavá a cibule zezlátne, přidám k masu se špenátem, a vypnu nebo nechám na minimu. Gnocchi uvařím v osolené vodě dle návodu, vaří se tak 2 minuty, scedím a zamíchám s hotovým masem. Na hotový pokrm můžete nasypat parmazán, ale je to dobré i bez něj.
to množství se odhaduje špatně, měla jsem takovou velikou hrst, ale po spaření se skoro všecek ztratil, tak jsem šla pro další. Pro 4 osoby bych dala asi 4 pořádné hrsti.. ale taky záleží, kolik toho špenátu chcete.
dělám čerstvý špenát podobně, ale bez slaniny, cibule a koření. Maso pouze malinko posolím a orestuji na troše oleje. Přidám spařený špenát, zaleji smetanou na vaření a prohřeji. Výborné! i pro děti.
Ze všech receptů na špenátové gnocchi jsem si vybrala právě tento a nelituji. Opravdová mňamka - hodnotíme za 1*. Jiné recepty asi zkoušet ani nebudu, k tomuto není co dodat. Bude patřit k TOP jídlům v naší rodině. Díky za recept.