Dobrý den, mám dotaz ohledně máslového krému....vydrží pak cukroví déle? nezkazí se ten máslový krém? nebo je nutné dávat cukroví do lednice?
Včera jsem udělala těsto, dala ztuhnout do lednice, večer jsem vykrájela a upekla. Moc dobré, a to ještě není slepené! Taky se mi to trochu lepilo , doporučuji silikonový vál. Jinak, hodně podobný recept mám na linecké.Takže až budu příště dělat toto cukroví tak spíš podle receptu na linecké s přidáním kapučina (suchého, včera jsem také dala 2 vrch.lžičky suchého). A nedávala bych celé vejce, ale jenom žloutek.
Včera jsem udělala těsto, dala ztuhnout do lednice, večer jsem vykrájela a upekla. Moc dobré, a to ještě není slepené! Taky se mi to trochu lepilo , doporučuji silikonový vál. Jinak, hodně podobný recept mám na linecké.Takže až budu příště dělat toto cukroví tak spíš podle receptu na linecké s přidáním kapučina (suchého, včera jsem také dala 2 vrch.lžičky suchého). A nedávala bych celé vejce, ale jenom žloutek.
Ahoj, používám capuccina přesně, jak jsou 2v1, taková velikost. 2 do těsta, 1 do náplně, ať je to pořádně capuccíííííííííííííínovýýýýýýýýýýý <3 <3 <3
Ahoj, tento recept jsem si musela asi po 5 letech vyhledat, dělám ho každoročně, neboť chutná dceři, ale pokaždké mi strašně lepí. Nevím, jak je to možné, když někomu NE, ale koukám, že ingredience mám správně. No nic, jdu to dohnat opět moukou :-\
Na jednu dávku cukroví tak cca 2-3 lžičky nescafé, nebo kapučíno v prášku. Je to jedno, jde tam o tu chuť instantní kávy. Takže přidávejte do těsta a ochutnávejte.... Mila Veselá
Chci se zeptal, co je mysleno balickem kapucina, jestli cele baleni, ci jak jsou ty treba nescafe 2v1, porcovane, tak ty porce?? diky
Těsto se lepilo příšerně moc, musela jsem přidat ještě 200g mouky. jinak chuťově dobré, ale budu doufat, že ještě změkne. O:-)
Těsto se moc nelepilo, bylo důležité promíchat strouhanou čokoládu s moukou, čokoládu jsem dala před strouháním na půl hodiny do mrazničky, netopila se v rukou. Super, hodnotím pozitivně :-)
Nechutná nám........možná jsem něco neudělala dobře. A navíc každý máme jazýček na něco jiného, takže třeba otázka vkusu.
Táňo K., káva 3v1 se dá klidně použít, akorát, že jsou v tom jako větší kousky té instantní kávy, takže těsto je pak "kropenatější". Na chuť to nevadí.
Nemáte prosím někdo zkušenost s použitím kávy 3 v 1 místo cappuccina? Děkuji za odpověď.
No teda, právě jsem zadělala jedno těsto "lepidlo" a zašla jsem si sem na web zklidnit "psíchu". A hned tady čtu takovou radu. TO se mi náramně hodí. Tak taky na oplatku přidám radu. Rozbil se mi váleček na těsto, tak jsem zašla u nás do domácích potřeb pro nový. Dala jsem na radu a zakoupila jsem takový malý, cca 10cm dlouhý a s držadlem. Je naprosto úžasný, daleko lépe se s ním vyvaluje tvar, který si člověk zamane a natož v hlubokém plechu. Řekla bych, že se mi od té doby i daří mít mouku v těstě a né v širokém okolí.
Tady by měla být galerie zlepšováků a nápadů:-)). Za tenhle Markétu taky chválím, zkusím to, až budu péct.
Markétko, to je dobrý nápad. Mně se vždycky ta vrchní vrstva folie hrnula a na těstě byly někde vidět takové rýhy
recept si pošlu mailem. Protože ho určitě letos udělám moc se mi líbí. A mám jeden "zlepšovák". Těsta, která potřebují vyválet mezi mikrotenem, dělám tak, že si natáhnu potravinovou folii přes vál a hlavně váleček. Osvědčilo se mi to víc, lépe se s těstem manipuluju.
Krem som vyšľahala ako mi poradila p. Hanka, ale nepodarilo sa mi to znova vyšľahať do hladka. Nevadí, manžel tvrdí, že je to super.
Katko zkuste Čokoládová kolečka, to ještě stihnete , po naplnění jsou hned měkká. Je tam dobré těsto, hodně náplně, čokoláda, to byste se mohla manželovi zavděčit.
Já jsem udělala krém z másla, cukru, trochy rumu a nasypala capucino s Milkou čokoládou, vše od oka podle chuti. Jednoduchý ale dobrý. Ještě jsem přidala trochu kakaa, ale jen tolik, aby to mělo hezčí barvu.
Bebo, zkus to nad párou znova vyšlehat.
Pomóóóć! Robila som plnku tak, že som uvarila kašu z múky, mlieka a žĺtkov a vychladnutú som ju vmiešala do masla vyšľahaného s cukrom. Plnka ale nie je hladká, ale akoby hrudkovitá. Asi sa zrazila. Dá sa to nejako napraviť? Ďakujem za radu, večer chcem plniť.
Zabudla som sa podpísať. Katka
p./sl.? Mila, ďakujem za odpoveď. Ako ste napísala: "nakoniec to vôbec nevadí". Pečiem hlavne kôli manželovi a ten má rád koláčiky ako sám hovorí: "aby bolo do čoho zahryznúť". Môžem Vás poprosiť o nejaké tipy z tých všetkých koláčikov ktoré stoja zato? Vďaka.
Katko, možná jste měla těsto dost řídké a taky 5 mm je dost tlustét, takže se trochu rozteklo, ale já myslím, že to nevadí, stejně je budete plnit, tak se nic neděje. Po upečení jsou čtverečky úplně tvrdé, ale krémem změknou. Práškem bych je rozhodně nekazila.
Myslím, že je normální, že čtverečky splasknou. A zvlášť když se vykrajuje malé cukroví, je hezčí, když není příliš tlusté (dělala jsem maličká srdíčka, vykrajovala jsem placičky o tloušťce 2-3 mm). Navíc po slepení krémem nasáknou a jsou krásně měkké.
Prosíííííím o radu! Prečo sa po pečení "čtverečky" spľastnú??? Robila som ho podľa receptu, rozvaľkala na hrúbku 4-5mm. Cesto svojou vôňou a chuťou je O.K., až nato že upečené štvorčeky sú tenké placky. Netreba pridať do cesta prášok aby si zachovali tú hrúbku? Tiež sa mi zdá, že cesto po upečení je príliš mastné. Ďakujem.
Beba, to dávání těsta do mrazáku (nebo ven když je zima) je popsáno v komentářích u Čokoládových koleček. Možná také někde v diskuzi, ale to už si nepamatuji. Doplňuji. Jestli máslo nebo Hera je skutečně rozdíl, ale já používám Heru nebo napůl s máslem a taky to jde. Těsto vyválím mezi foliemi a i s oběma foliemi a podložkou šoupnu do mrazáku, stačí chvilka, aby těsto hodně ztuhlo, ale nezmrzlo. Mezitím si vyválím další díl těsta. Po vyndání sloupnu folii z vrchu těsta, ale opět ji položím zpět, těsto obrátím ( jde to dobře, je to tuhé). Po vykrojení zůstane těsto ve formičce a dá se to krásně přenést na plech. To sloupnutí folie před vykrajováním je důležité, aby folie nekladla vůbec žádný odpor. Všechny tvary jsou stejné a jde to velmi rychle.
Ušlehám 250 g másla s moučkovým cukrem (cca 100-150g podle toho,jak máte ráda sladký krém).Až je máslo ušlehané krásně do hladké pěny,přilévám za stálého šlehání 150-200ml vlažné kávy.Omlouvám se,že neuvádím přesné množství,ale dělám vše od oka.
Bebo, sice jsem tento recept nepekla, ale důležité je, jestli to bylo dělané z másla ( má lepší tuhost než např. Hera ) a pak bycha dala těsto odpočinout přes noc do lednice. Dělám to tak s každým těstem a nemám problém.
Beba, někdo tady radil dát vykrájené tvary na chvíli ztuhnout do lednice nebo mrazáku.
Nie je 1,5 dcl kávy veľa? Viete mi napísať presne, ako sa ten krém robí? Vďaka
Plná elánu na základe vašich komentárov som sa včera pustila do pečenia týchto štvorčekov. Prvé sklamanie som zažila keď som spracovávala cesto a bolo hrozne mäkké, lepilo sa a musela som pridať múku. Rozvaľkávala som ho medzi dvoma sáčikmi, to išlo celkom fajn, ale problém som mala s prenesením štvorčekov na plech. Cesto bolo totiž stále mäkké a nemohla som ho poriadne nabrať ani na široký nôž. Inak sa upiekli pekne. Viete mi prosím poradiť, ako mám postupovať, aby sa to dalo zvládnuť ľavou zadnou tak ako píšete Vy? Chuťovo sú dobré, zatiaľ som ich neplnila, dúfam, že bude stačiť až zajtra, aby boli na vianoce O.K.
Ano, strouhaná čokoláda patří do těsta.
Tých 100 g strúhanej čokolády je do cesta?
Pekla jsem na 150°C 7 minut,krásně voněl celý byt po cappucine,vyválela pomocí folie šlo to výborně.
Kávovou polevu imituji čokoládovou ( čokoláda na vaření + 100% tuk+kakao) kam místo kakaa dám práškové kapučíno nebo nescafe.Tuk nesmí být horký, aby se to nesrazilo.
Heru používám skoro na všechno pečené nebo napůl s máslem.
Dobrý den,mohu požít místo másla-do těsta.Heru?,
Jak děláte kávovou polevu_
Dodatek ke krému: a samozřejmě kapučíno - 2-3 KL vmíchat nakonec (dávám podle chuti).
Také jsem pekla, s těstem se mi pracovalo moc dobře (chce ho hodně vychladit). Z poloviční dávky mám 45 ks, vyvalovala jsem natenko (2 mm) a vykrajovala malá srdíčka. Slepila jsem tímto krémem:100 ml mléka, 1 malý žloutek, 20 g cukru, 20 g hladké mouky, 1/2 vanilkového cukru, 15 g másla,Nejprve uvaříme kaši z mléka, cukru, žloutků a hladké mouky, necháme skoro vychladnout a potom smícháme s máslem a vanilkových cukrem.
Jen kávu do krému jsem nezkoušela, ale uvařím z mléka, kávy a solamylu nebo maizeny hustou kaši a tu přišlehávám k máslu s cukrem.
Myslím opravdu 2 dcl,možná 1,5 dcl,musí se to přilévat postupně.Dělám to od oka,takže přesně to nedokážu odhadnout.Ale 1,5 dcl minimálně.2 cl by tam asi nebyly ani cítit.
Pekařinky, mám vyzkoušený krém Oetker. Do sypké směsi (vanilkový) přidám to kapučíno podle chuti a vyšlehám s mlékem podle návodu. Ani nenastavuji máslem, my máslové krémy moc nemusíme a tento je lehounký. Cukroví i mrazím (naplněné ) a je to lahoda.
Paní Zdeno, určitě 2 dcl nemyslíte spíš 2 cl?
Milé dámy, tento recept jsem pekla již loni a musím srdečně doporučit!!! Pokud budete mít těsto příliš řidké, tak si pocukrujte mikrotenový sáček a půjde to lépe.S moukou to jde také, ale těsto ztrácí jemnou chuť. Je to obrovská mňamka a paní Veselé moc děkuji. Už ho mám napečené.
Simčo nejsem sice autorka tohoto receptu,ale já bych ušlehala jen máslo s cukrem a do toho přilila silné kapučíno (na 250 g másla cca 2 dcl kapučína).Dělám tak kávový krém-jen máslo,cukr a silnou kávu.
Mohu se zeptat, co myslite máslovým krémem?? Je to máslo s pudinkem, a k tomu pridane cappucino??? Dekuji za odpoved.
Pekla jsem je včera. Nejřív bylo těsto hrozně lepivé a mokré, tak jsem se s tím chvíli mořila, ale pak jsem přidala trochu mouky a šlo to lépe. V troubě trochu naskočily i do výšky. Z poloviční dávky jsem měla 2 plechy, tedy asi 35 kousků (po slepení). Pekla jsem asi 8-10 minut při 175
Milo, díky za radu, vyzkouším to taky namáčet a uvidím, zda se zadaří ;-)
Šárko, já cukroví do polevy namáčím. poleva je hodně teplá a cukroví mám zase hodně vychlazené. Opatrně namočím "vzhůru nohama". Poleva trošku okape a na studeném cukroví rychle tuhne.
Jak to děláte, že poleva je tak rovnoměrná a hladká? Já dávala čokoládovou polevu na marokánky lžičkou a takovéhle to nebylo. Tam to ovšem nevadí, když jsem do ní dělala vidličkou vrypy.
Čokoládu používám normální na vaření , tady i do těsta i na polevu. Do polevy dám trošku čokolády bílé, aby byla světlější a vypadala jako "kávová".
Chci se zeptat, jaká se tam dává čokoláda?
Tak tohle se mi moc líbí, já i manžel máme rádi cappucino a kávu, takže to určitě na míse dlouho nebude.. díky za receptík..
děkuji
Michaelo nebojte, to není skutečná káva, ale zrnka jsou čokoládová. Dostanete je koupit. Ta zrnka na fotce jsou ale dělaná, čokoládová mi tenkrát došla. Namleté oříšky, trochu cukru, rozpuštěná čokoláda, trochu marmelády, rum, kousek másla, kapučino v prášku, prostě "od oka" co dům dal. Nakonec všem chutnala víc než ta čokoládová.
Ráda bych vyzkoušela ale prosím o radu,jak chutná to cukroví když je ozdobené zrnky kávy,není to moc hořké?Jak moc je to poznat?Děkuji
dělala jsem loni, bylo dobré
pomalu pročítám vánoční cukroví / vánoce jsou tady cobydup /, tohle mě láká, asi letos vyzkouším
Paní Kovářová, moc děkuju. Lidka
Tak jinak, paní Míla Veselá zde v komentářích píše "Tak jsem zjistila, že krabička "Cappuccino"má celkovou hmotnost 125 g a je v ní 10 balíčků. Do těsta patří 2 takové balíčky."
Od jedné dobré duše jsem zjistila, že balíček cappuccina (ten jednorázový do hrníčku) má 7 g.
Prosím, pomoc!!!!!
Mám problém, muž koupil velké balení kapučína....Kolik má v gramech jeden balíček,prosím, holt to budu muset odvážit. Moc díky Lidka
Holky, má radost, že se Vám daří. Já jsem letos ještě ani nezačala, ale už se celá třesu :-).
Zapomnela jsem napsat, ze vsechno cukrovi, co jsem delala a povedlo se uz jsem ojednickovala, komentare by byli nadlouho:-))
Fakt výborné
Milo, ctverecky jsou vyborne, krasne se mi s testem pracovalo, dekuji za recept.
Anet, je to obyčejný moučkový cukr.
Mám dotaz. Mletý cukr je cukr moučkový? Jinak se chystám toto cukroví vyzkoušet, bude to nevšední doplnění tradičních receptů.
Dito, přeji dobrou chuť. Pokud už jste začala s vánočním pečením, tak se obávám, že do Vánoc budete muset péct znovu :-)
Paní Mílo, našla jsem si Váš receptík a už jsem si udělala těsto. Mám přítele, mlsného asistenta, který mi jej uplácal a pak ujídal. Je moc dobré a těšíme se jak bude chutnat upečené. Díky za vynález!
Airan, já dělám máslový krém nastavovaný pudingem nebo kašičkou z hladké mouky a tu kávu přidávám do vyšlehaného másla s cukrem, opatrně, aby se to nesrazilo.Někdy také používám polotovar - krémy v prášku Dr. Oetker. Do některých moučníků nebo i cukroví ani to máslo nepřidávám.
Milo, jak delate ten maslovy krem s kapucinem?
Tak jsem zjistila, že krabička "Cappuccino"má celkovou hmotnost 125 g a je v ní 10 balíčků. Do těsta patří 2 takové balíčky.
Omlouvám se za nepřesnost, je míněna jedna porce do hrníčku. Tedy jeden pytlíček. Podívám se ještě kolik je to gramů.
Balíček capuccina je míněno 100g balení nebo taková ta jedna porce do hrnečku?
Do krému tolik kapučína potřeba není, stačíí 2-3 lžičky na ochucení, zbytek si můžete vypít. Pozor: kapučíno rozpustit jen v minimálmím množství vody, ať není krém řádký, případně ať se vám nesrazí. Opatrně vyšlehat.
Do těsta jsou dva balíčky kapučína a do krému bude třetí?
Recept jezařazen správně - ve Vánočních receptech.
Nepatří to spíš do "Moučníky", než do "Ostatní"?
Tak nevím, paní Kovářová, nějak se Vám tam vloudil šotek a tam, kde by měly být recepty zařazeny do "moučníky" je "ostatní". Prosím o opravu, díky.
To vypadá výborně.Já to snad zkusím ještě před Vánoci:-).Děkuji za inspiraci.URČITĚ upeču.