Oba druhy čokolády nahrubo nakrájíme a rozpustíme ve vodní lázni, přimícháme espreso. Necháme mírně vychladnout. Žloutky s 50 g cukru ušleháme do pěny, přilijeme tekutou čokoládu a pečlivě promícháme. Smetanu ušleháme a opatrně ji vmícháme do čokoládového krému. Z bílků a 50 g cukru ušleháme pevný sníh a zamícháme ho do krému.
2
Pěnu rozdělíme do čtyř pohárů a posypeme čokoládovou rýží. Přikryjeme fólií a uložíme zhruba na 3 hodiny do chladničky.
Doporučuji při šlehání bílku nepoužít cukr. Pěna je dosti sladká i bez toho a k výrobě sněhu není potřeba.
Se šleháním smetany jsem se nezdržoval a použil ji jako základ k roztopení čokolády. Také jsem pro tuto pěnu využil jiných poměrů (čokolády asi 300 - 350g na 5 vajec). Výsledek je bez vady.
Pro ozvlášnění je možné přidat trochu chilli. I přes použití kávy nedochází k nabourání celkové harmonie chutí.
vikina fercakova
|28. 8. 2012 12:33
this is cool
J a L
|8. 4. 2012 16:44
paráda!!! Jednoduchý, rychlý, skvělý...
Bůh Bůh
|25. 9. 2005 12:18
Počkejte....Odpoledne si to udělám!Už se těším!Pak dám vědět
Jana z VM
|1. 10. 2004 07:02
Naůadá mě, že kdyby se nakonec nedal sníh a dalo se to zmrazit do ledničky, byla by výborná zmrzlina! Musím to vyzkoušet a potom dám vědět.
Josef Dušek
|30. 9. 2004 16:51
Je to sice kalorická bomba, ale chutí vynikající. Božské to menu. Zkusil jsem a děkuji.