g
čokoláda
dle vlastní chuti, mléčná, hořká, na vaření...
100
ml
mléko
Postup přípravy receptu
1
Remosku o průměru cca 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nebo ji vyložíme pečícím papírem.
2
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme mléko a vlažné máslo, promícháme a přisypeme mouku s kypřícím práškem. Vše dobře promícháme a nakonec přidáme a vmícháme do těsta nasekanou čokoládu a sníh vyšlehaný z bílků.
Těsto nalijeme do připravené remosky, zaklopíme a zapneme. Pečeme dorůžova zhruba 30 minut, vyzkoušíme špejlí a pokud už těsto nelepí, remosku vypneme a buchtu necháme zchladnout.
4
Před podáváním můžeme buchtu přelít další dávkou rozpuštěné čokolády / čokoládové polevy nebo jen pocukrovat.