Panna cotta je vynikající dezert, který má svůj původ v Itálii. My si připravíme její čokoládovou verzi. Tato hříšně sladká smetanová dobrota je naprosto neodolatelná.
Smetanu nalijte do kastrůlku, na středním plameni ji mírně ohřívejte, přidejte cukr, muškátový oříšek, kakao a promíchejte. Pak přidejte nalámanou čokoládu a za stálého míchání přiveďte k varu, dokud se čokoláda nerozpustí. Stáhněte teplotu a přimíchejte želatinu. Společně ještě chvilku ohřívejte, pak odstavte.
3
Směs nalijte do připravených skleniček a dejte, nejlépe přes noc, vychladit do ledničky. Deset minut před podáváním vyndejte panna cottu z lednice, vyklopte na talířek a ozdobte ji kokosem, kousky čokolády nebo malinami a mátou.