Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby želatina nabobtnala. Čtyři formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 125 ml velmi tence vymažte olejem. Smetanu vlijte do rendlíku spolu s cukrem a skořicí a zahřívejte na středním plameni. Za občasného promíchání přiveďte k varu. Přidejte želatinu a minutu až dvě povařte, aby se rozpustila.
Směs přeceďte a vlijte do vymazaných formiček. Dejte na 4-6 hodin do lednice chladit, aby se krém zpevnil. Pět minut před podáváním vyndejte z chladničky a vyklopte. Maliny svařte (nebo jen rozmačkejte) s cukrem, vychlaďte a podávejte k panna cottě.
Strašně zde postrádám vanilkový lusk, to by měl být docela základ panna cotty. Jinak jsem dělala velmi podobnou. Smetanu - nutno podotknout 33%! Želatinu jsem dala plátkovou. Vanilkový lusk - vydlabaný a do vaření samozřejmě i samotný lusk, ať pustí víc aroma. Skořice stačí jedna menší. Výrazněji by měla chutnat panna cotta po vanilce.
Maliny miluji, na horký způsob zejména, takže jsem k tomu udělala malinové pyré (stačí chvíli povařit na pánvi, klidně mražené maliny, troška vody, cukr, možno i zakápnout Griotkou nebo Portským vínem)
Na ozdobu je dobrá ještě čokoláda a máta :-) přidávám foto