V mléce rozmícháme žloutky, cukr, citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a mouku, přidáme pevný sníh z bílků a lehce promícháme, až nám vznikne těsto jako na omelety. Vléváme na omaštěnou rozpálenou pánev a pečeme po obou stranách do zlatova.
2
Upečený trhanec vyklopíme na talíř, dvěma vidličkami rozdtrháme na menší kousky a poklademe kompotem i se šťávou. Můžeme zdobit šlehačkou nebo smetanou.
Omluvte mojí přímočarost, ale to je špatný recept. Nevznikne vám "jako těsto na lívanec" vznikne vám těsto na lívanec a to nemá s trhancem nic moc společného. Poměr mouka x mléko je celý špatně. Olej raději nekomentuji. Hledejte jiný recept. Výsledek "není špatný", ale ... trhanec to opravdu není.
Moooc dobré. Trhance jsme pořádai se švestkovou klevelou a kysanou smetanou. Už jsou pryč! Díky za bezva recept.
Alena Majrová
|18. 3. 2007 10:25
tož originální kaiserchmarren se v rakousku podávají s jablečným pyré a rozinkama a pochoutka to je výtečná.
Jana Čechová
|7. 5. 2005 11:27
Tento recept přinesla moje mamina (našla na jiných www stánkách) a babička vyzkoušela. Je výborný! Jeden den jsme ho měli politý horkými malinami a jahodami a se šlehačkou. Druhý den jsme zkusili švestkovou klevelu a šlehačku. To nemělo chybu!!! Řekla bych, že to bylo lepší než s těmi malinami. Vřele doporučuji vyzkoušet a ochutnat.