Chřestový salát s vejcem je skvělým tipem na bleskovou večeři, jejíž příprava vám nezabere více jak dvacet minutu z vašeho volného času. Připravte si jej podle receptu časopisu F.O.O.D. Jistě si pochutnáte.
Chřest omyjte, odlomte dřevnaté konce a škrabkou na zeleninu ho nakrouhejte na „pentle“. Semínka nasucho opražte na pánvi, stačí pár minut, než se rozvoní.
Rajčata pokrájejte na poloviny nebo čtvrtky. Z parmazánu pomocí škrabky nakrouhejte hobliny.
Připravte ztracená vejce. Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu. Každé vejce vyklopte do mističky. Ve vroucí vodě udělejte vařečkou vír a doprostřed víru vyklopte vejce. Během vaření můžete lžící zlehka pomoct bílku, aby se obalil kolem žloutku. Po třech minutách vejce vylovte.
3
Do větší mísy dejte suroviny na zálivku a dobře je prošlehejte metličkou, aby se spojily v hladkou emulzi. Do mísy přidejte chřest, rukolu a dobře promíchejte, aby se zelenina obalila zálivkou. Rozdělte ji na talíře, přidejte rajčata, vejce, poctivou porci hoblinek parmazánu, zasypte opraženými semínky, osolte a opepřete.