Těmto šťavnatým špízům s kuřecím masem a pórkem nikdo neodolá. Spolu se salátem z chřestu a hrášku vytvoří výbornou kombinaci. Wasabi pasta dodá pokrmu příjemně pálivou chuť.
Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. Očištěné pórky podélně nařízněte a ještě dobře propláchněte, nakrájete na asi 1,5cm kolečka a střídavě s masem napíchejte na špízy. Dejte do ploché misky. Drůbeží základ svařte se sójovou omáčkou a cukrem, až se cukr rozpustí. Nechte trochu vychladnout a touto marinádou zalijte špízy, nechte asi půl hodiny v chladu odpočívat. Kuchyňsky upravený chřest nakrájejte šikmými řezy, omyté lusky podélně rozřízněte a obojí osmažte asi minutu na rozehřátém oleji. Osolte, pocukrujte a nechte vychladnout.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
marie
|30. 4. 2012 14:48
to se bude hodit, koncem května jsou chřestové slavnosti V Ivančicích tam je moře chřestu atka nakoupím a uvařím. Letos tam bude vařit i michelinský kuchař Paulus