Na pánvi rozpálíme olej, vejce rozkloktáme v hlubokém talíři, osolíme a z obou stran v nich rychle námáčíme přepůlené plátky chleba. Ihned smažíme do zlatova a dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Pak osmažený chléb pomažeme horčicí a poklademe vším, co máme rádi. A nebojíme se kombinovat a dát prostě od všeho něco...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Leny
|21. 4. 2014 10:02
Tohle je, doufám, vtip...
Milka R.
|12. 4. 2013 04:16
Dělávám podobné. Jen nesmažím na oleji, to prostě nesnáším. Na trošce oleje smažím jen amolety-palačinky. Jinak když obalované řízky, tak hodně oleje rozpálit. Topinky a bramborové placky smažím na sádle, které naberu vařečkou a potřu s ním teflonovou pánev. Do rozkvedlaného vajíčka dávám sůl a česnek nastrouhaný na jemném struhadle. Švagrová dávala i papriku. Potřu krajíc chleba po jedné straně a položím na pánev namazanou stranou. Musí se počkat, až se odlepí vejce od pánve a přichytí se na topince. Pak osmažím na druhé straně. Mám k tomu ráda sterilované okurky nebo jablko. Taky čaj nebo bílá káva, kakao... Když se obalí chleba o obou stranách tak je měkký a vhodný i pro lidi, kteří mají potíže s kousáním. Když tam dávám česnek, tak by bylo dobré přidat i trochu majoránky.
Dobrota. Měli jsme k večeři, jen slabě potřené hořčicí a k tomu zeleninu a mléko.
Simča Sládková
|23. 8. 2009 22:26
Z normálního chleba (typ Šumava) to dělám k večeři - do vajíčka přidám i nějaké bylinky, česnek nebo nastrouhaný sýr... A nebo ze světlého toustového k snídani - pak to posypu cukrem (možná vám to bude připadat divné, ale raději to máme s krupicovým, než s práškovým) s skořicí. V Bulharsku se těm sladkým říká "princesky" a je to s kyselým mlékem častá snídaně. Simča
Gabriela Korbelová
|10. 5. 2006 11:33
Takto upravené se dají i pomazat marmeládou,povidly, posypat tvarohem, chutnají pak jako lívance.
Jana
|21. 4. 2006 19:32
Tenhle chleba občas vaříme,je dobrý se spoustou zeleniny,cibulkou na kroužky,proužky salámu,šunky,uzeného masa,nastrouhaným tvrdým sýrem a pokapaný kečupem.Je to rychlé a suroviny na výrobu jsou doma vždycky po ruce.
Helena Hu!
|4. 1. 2006 16:24
Taky je výborný, když se do toho vajíčka přidá najemno nastrouhaný sýr (cihla)!
Jana Wernischova
|22. 11. 2005 08:52
Tomuhle děti říkají chléb v kožichu, protože osmažený chleba vypadá, jako kdyby měl na sobě kožíšek z hermelínu. Pak to jedí s kečupem a tatarkou. Zkuste, je to s čajem rychlá a docela chutná večeře!