Tento vynikající cheesecake z kakaového korpusu a dvou druhů krému je originální variantou na oblíbený americký dezert. Nechybí v něm bílá čokoláda a mák, které v kombinaci s jahodami chutnají prostě báječně.
Formu lehce vymažte máslem, dno vyložte pečicím papírem, bok vyložte pruhem pečicího papíru. Dno formy obalte pevným alobalem. Sušenky rozmixujte, přidejte na kostičky pokrájené studené máslo a rozmixujte drobenku. Vyložte dno formy, upěchujte korpus a uložte do ledničky.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Krémový sýr a cukr dejte do mísy robotu a protínací metlou umíchejte krém. Pomalu a za stálého míchání přidejte rozpuštěnou čokoládu, pak jedno po druhém vejce, poté zakysanou smetanu a mák. Krém by se neměl šlehat, ale ingredience musí být dobře promíchané.
3
Jahody pokrájejte, smíchejte s cukrem a rozmixujte. Do formy nalijte vrstvu krému, přidejte 5–6 lžic jahod a špejlí lehce promíchejte. Dolijte zbytek krému a lžičkou nakapejte na povrch jahodový krém, špejlí nebo párátkem nakreslete obrazce.