• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Carská pita (srbská kuchyně)
Napište svůj komentář k receptu

Carská pita (srbská kuchyně)

autor: Andrea000
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carská pita (srbská kuchyně)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      kelímek rostlinný olej
    • 2,50
      kelímek hladká mouka
    • prášek do pečiva
    • sůl
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 150
      g měkký salám (Šunka, šunkový salám..)
    • 150
      g nakládané okurky

Postup přípravy receptu

1
V míse šleháním spojte bílky se žloutky, potom přidejte kelímek bílého jogurtu a stejný kelímek použijte jako odměrku pro další ingredience. Do mísy přidejte ještě kelímek oleje a šleháním vše spojte. Dále přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl a opět spojte v hladké těsto.
2
Potom dodejte sýr (buď nakrájený na kostičky nebo nastrouhaný), měkký salám pokrájený na drobné kostičky a kyselé okurky také pokrájené na drobné kostičky. Vznikne řidší těsto, které vylejte do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem (já používám pekáč o rozměrech cca 31x24 cm).
3
Pita vyběhne nahoru, použijte tedy pekáček s vyšším okrajem. Pečte při teplotě 180 °C, dokud pita shora mírně nezhnědne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Carská pomazánka

Carská pomazánka

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Pita chléb

Pita chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jirka | 30. 1. 2012 20:08

    Kelímek oleje????? všude píšou 3 lžíce a tady kelímek??? Prosím o důkladnější popsání receptu. Tohle je tzv: přiměřeně, přiměřeně.....

  • jirka | 30. 1. 2012 20:04

    co je sakra kelímek???????????????? 2dc???? 3dc???

  • jaroslava škarvadová | 24. 6. 2010 17:39

    Antonia máte na mysli botulotoxin neboli klobásový jed? Ten produkuje bakterie clostridie, navíc bez přístupu kyslíku a kde není bakterie není ani jed a můžete tepelně upravovat jak chcete...

  • Lenka H. | 18. 2. 2009 13:59

    Tak to by asi většina obyvatel už nežila...buřtguláš, lečo s uzeninou a co já vím...tam všude je tepelně zpracovaný měkký salám...

  • Antonia Trusková | 16. 2. 2009 22:20

    Kedysi sa hovorievalo, že mäkké salámy by sa nemali tepelne upravovať (šunka je niečo celkom iné, napr.: Ham and Eggs), pretože tepelnou úpravou vzniká nejaký jed, podobný jedu z pokazenej konzervy.Ja by som to rozhodne neskúšala!

  • Andrea Setlerová | 13. 2. 2009 08:59

    Ono to jde klidně udělat i nasladko, trochu to osladit a místo slaných ingrediencí dát ovoce dle chuti.

  • Andrea Setlerová | 13. 2. 2009 08:58

    Je to něco jako slaná buchta, použití záleží na vás, my to doma jíme většinou k večeři :o)))AndreaPS: Ještě jsem zapomněla v receptu napsat, že se to má osolit dle chuti :o)

  • Vlaďka Benesová | 13. 2. 2009 06:06

    Zní to dobře, jen nevím jako co funguje. Předkrm, buchta nebo příloha?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Srbsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Hladká mouka Měkký salám Nakládané okurky Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

112
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
106
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
81
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
60
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
51
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Andrea Verešová na módní akci: Sázka na průhlednou!

Andrea Verešová na módní akci: Sázka na průhlednou!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

  • Recepty.cz
  • Carská pita (srbská kuchyně)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact