• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bublanina - tutovka (tutově se povede)
Napište svůj komentář k receptu

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

autor: Vanusak
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 38
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bublanina - tutovka (tutově se povede)
Bublanina - tutovka (tutově se povede)
Bublanina - tutovka (tutově se povede)
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 8
      lžíce voda
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      ks vejce oddělíme žloutky a bílky
    • kokos trocha na posypání či vysypání pekáče

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme poctivě do hladka cukr, žloutky, olej, vodu - ručním šlehačem cca 5 minut. Smícháme mouku s práškem do pečiva (aby se netvořily hrudky) a přidáme k vyšlehané směsi, dobře promícháme.
2
Zcela nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme do moukou (nebo strouhaným kokosem) vysypaného pekáče s vyšším okrajem, poklademe hustě ovocem (čerstvým nebo kompotovaným), můžeme zlehka posypat kokosem a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca na 180 °C. Párátkem nebo špejlí průběžně zkoušíme, zda je bublanina již propečená. Upečenou ji můžeme zlehka posypat moučkovým cukrem.
3
Tip: nám nejvíce chutnala bublanina z čerstvého ananasu, který zbyl po vánoční ovocné výzdobě. Z ananasu jsem okrájela tvrdou slupku a jednoduše rozkrájela na kostky, které jsem rozprostřela na bublaninu. Bylo toho akorát a bublanina byla krásně vláčná a provoněná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • silvie22377z
    silvie22377z | 16. 6. 2017 04:49

    Upekla jsem bublaninu jako rychly moucnik. Protoze ziji v cizine tak bohuzel mame pouze hladkou mouku. Mela jsem strach ze testo bude tvrdsi, ale pomohla jsem si tim, ze jsem misto 4 vajec dala 6 a dokonce jsem zapomela na olej a bublanina vysla jeste hezci nez je na obrazku.. Tak nadhernou bublaninu jsem jeste nikdy neudelala.. Zda se, za vajicka delaji kouzla..a jeste k tomu domaci, ktere mame denne cerstve od nasich slepicek..

  • vavrovabarbora | 11. 7. 2015 10:00

    Poprve co jsem kdy pekla a jak je v nadpisu..tutove se povedla.Je skvela a i nemehlo jako ja ji zvladne :-D ...Tahle se mi z oblibenych urcite neztrati..Dekuji za uzasny receptik. <3

  • smazany_uzivatel
    smazany_uzivatel | 27. 11. 2014 15:56

    Poprvé jsem pekla podle internetu a musím říct,že se mi to povedlo,díky přehledému návodu. Moc jsem si pochutnala, dělala jsem jí s jahodama :-) ;-)

  • Janeyx | 10. 4. 2014 14:02

    Vybrala jsem si jí jako první pokus v životě na bublaninu a musím říct, že naprosto super. Posílám foto. Dělala jsem jí s meruňkami z kompotu. Dobrou chuť všem! <3 <3 <3

  • Katka | 11. 3. 2014 13:25

    Jako začínající kuchařka jsem se bála toho sněhu, ale nakonec jsem našla bezva rady - vyndat vejce s předstihem z ledničky, aby měly při přípravě pokojovou teplotu, opravdu velmi důkladně oddělit bílek od žloutku (mám k tomu takovou plastovou vychytávku, tak to šlo o to líp), přidat špetku soli a pak šlehat na plný výkon šlehače (v mém případě ručního). Povedl se náramně. Těsto se mi zdálo - před přidáním sněhu - velmi husté, tak jsem přidala ještě dvě lžíce vody, ale asi to nebylo nutné - po přidání sněhu je těsto krásně vláčné. Pekla jsem ve skleněné zapékací míse cca 25 x 25 cm, příště možná použiji něco nižšího, ale i tak se bublanina krásně povedla. Chutná trošku jako piškot - prostě mňamka. Použila jsem čerstvý ananas, stejně jako autorka. Všem tento recept doporučuji a děkuji za něj! :-) Příště zkusím i jiné ovoce.

  • Eliška | 22. 9. 2012 08:12

    Výborná, rychlá a lehká. Dala jsem napůl žitnou a pšeničnou mouku, třtinový cukr. Bílky a žloutky pořádně rozšlehala a krásně mi v troubě vyběhla. Akorát mám větší pekáč, tak příště dám 1,5 dávky.

  • bronousek
    bronousek | 10. 6. 2012 16:27

    Dneska jsem vyzkoušela :-) Je velice dobrá, krásně lehká a chuťově báječná a hlavně rychlá! Určitě ji zařadím do svého pravidelného pečení :-)

  • nada | 3. 10. 2011 08:45

    koukam na nejakej rychle upečenej kolač ,a našla sem tuten na bublaninu ,ale jelikož mi decka nemají radi v tom ovoce tak tam skusím dát nalamane kostky čokolady,ta se pak v tom cestíčku rospustí.Tak du nato

  • Jana | 13. 9. 2011 08:52

    Dobrý den, já ji peču už asi dva nebo tři roky a nikdy se nestalo, že bych se nesetkala s velkýma pochvalama <:-). Vždy je nadýchaná, lehoučká, z jakéhokoliv ovoce - jak od pekařky profeionálky a tou rozhodně nejsem 8-) Jen dělám z dávky a půl na veliký plech a ještě nahoru dávám drobenku, krásně se do toho zapeče a je trochu dokřupava. Vozím na chaty, peču návštěvám, prostě supr recept, děkuji!!!!! ;-)

  • Petr | 29. 7. 2011 13:49

    Mě je 15 a sem sám doma a nudim se, tak sem si řekl že něco upeču tak sem si vybral tohle a docela se to povedlo... Nahoru jsem dal borůvky :) Díky za recept !! :)

  • Katka | 13. 7. 2011 14:09

    Teprve v kuchyni začínám (je mi 18), po mamce ráda experimentuju, tak sem si udelala z 300 g cukru, 350g mouky, bez oleje, dvojnásob vody a 3/4 prášku.. Pokladla sem špendlíkama a meruňkama a buchta je výborná!:) Bohatě stačilo 35 minut na 180°..=) Díky za skvělý recept, určitě sem nezkoušela naposled.. :) :-)

  • nnln | 15. 6. 2011 18:48

    možná to tak není, ale nedala jste moc ovoce? to se mi někdy stane, že pak moc "nenabublá" a dívala jsem se na babiččiny recepty a u všech je v bublanině ne voda, ale mléko (asi s ním více reaguje ten prášek do pečiva) nebo alespoň mléko napůl s vodou a méně cukru. prášek do pečiva bych dala klidně celý a mléka i oleje je v receptech více. ale jak říkáte, dobrá je vždycky a snězená skoro na posezení:)

  • tombolka | 15. 6. 2011 16:14

    Prave jsem bublaninu dopekla, ale neni to co jsem cekala :-\ . Napred jsem mela testo dost huste, takze jsem pridavala vodu, aby to slo vubec umychat a vubec, nejak mi to bublaninu nepripomina. Je to proste takova obycejna piskotova buchta :-P Moje babicka delavala vzdycky bublaninu a testo mela hodne ridke. Ve finale z neho byla nadychana, jemnoucka bublaninka :-) . Bohuzel recept nemam a tak stale hledam a zkousim a zatim nic. Ale jako dobry, decka ani manzel si nestezuji, pul plechu uz je pryc ;-)

  • Balů | 11. 6. 2011 23:07

    Naprosto luxusní, jednoduchý a moc chutný. :-) Dávám za 1

  • Markéta | 11. 6. 2011 23:03

    Naprosto luxusní, jednoduchý a moc chutný. :-) Dávám za 1

  • djiuedj | 12. 4. 2011 15:42

    je to vynikající ;-) :-(

  • Martinkaf | 16. 3. 2011 21:28

    Koláč byl naprosto vynikající. Protože jsem neměla kypřící prášek, musela jsem dát jedlou sodu. Těsto krásně nakynulo a bylo vláčné a jemné. Jako ovoce jsem použila broskve, ale asi to nebyl nejšťastnější nápad, protože broskve spadly na dno. Ale nkomu to nevadilo a půlka plechu zmizela mrknutím oka.

  • Sestrickasaruska | 8. 2. 2011 17:28

    Dnes jsem pekla tuto bublaninu, dělala jsem ji do dortpvé formy s jablky a jahodamy, takže z toho byl takový americký koláč... :-) Těsto je chuťově výborné, lehoučké, trochu piškotové. Doporučuji.

  • BERGAMINOVA ZDENKA | 22. 11. 2010 11:05

    Dobry den, mockrat vam dekuji za vyborny recept. pred chvilkou jsem dopekla, prave se s ni laduji ja i moje dcera a nemuzeme si ji vynachvalit. ja ji delala s visnemi. do testa jsem pridala trosku rumu. davam super, obrovskou 1.

  • Daniela Klečková | 27. 7. 2010 20:50

    Super!Výborné!Dávám za jedna.Přidala jsem vodu z ananasu.Je to jemné,skvělé!

  • Daniela Klečková | 27. 7. 2010 20:48

    Super!Výborné!Dávám za jedna.Přidala jsem vodu z ananasu.Je to jemné,skvělé!

  • Daniela Klečková | 27. 7. 2010 19:10

    Hm,vypadá to dobře,zítra čekám vzácnou návštěvu,jdu na to.Pak napíšu komentář.

  • ledo ledo | 2. 2. 2010 11:52

    Dnes jsem pekla tuto bublaninu s mraženým rybízem. Měla jsem menší vajíčka, tak jsem ubrala trochu mouky. Bubla se povedla, je krásně nadýchaná a za chvilku nebude. Určitě zopakuji.

  • Anna Doležalová | 17. 6. 2009 20:20

    Dnes jsem ji upekla a je moc dobrá. Dívky to měly hustší asi proto, že daly malá vajíčka. Já je vážím a jedno mělo 69 g. /69x4/ a výsledek byl dobrý. Nemusela jsem nic přidávat. Dobře se rozlévala. Dělala jsem s třešněma. Dala jsem si práci i s tím, že jsem je vypeckovala. Doufám, že bude chutnat i tátovi, vezu to zítra do nemocnice. Zařazuji do oblíbených.

  • Lenka P. | 9. 6. 2009 13:31

    Použila jsem tento recept na třešňovu bublaninu. Těsto (před vmícháním bílkového sněhu) bylo moc husté.Což vzbudilo mou nedůvěru k tomuto receptu. Musela jsem přidat víc vody a oleje (jak píše Denisa). Ale výledek byl vyborný. Lehká, nadýchaná bublanina. Jinak v troubě jsem ji pekla na 180st. cca 30-40min.

  • Kristyna Kadlecova | 25. 9. 2008 16:22

    Prave jsem dopekla,vyborna,pekla jsem mix merunek a tresni a manzel / a to sladky moc nemusí/ nechtel dat ani navsteve ochutnat. Kokos nahoru i dolu. davam jedna.

  • Denisa | 6. 6. 2008 17:28

    dneska jsem pekla... jen jsem přidala malou skleničku mléka - přišlo mi to docela husté a také o malinko více olejeale výsledek je vynikající - bublanina je nadýchaná a chutná! Pekla jsem s třešněmi :o)

  • Zuzana Hánová | 2. 2. 2008 18:05

    hned zítra vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kokos Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový závin

Tvarohový závin

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Hummus II.

Hummus II.

Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Americký jablečný koláč s ořechovou…

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

163
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
39
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
18
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Brynzová pomazánka III.
Brynzová pomazánka III.
Brynzové halušky
Brynzové halušky
Bublanina
Bublanina
Bublanina do hrníčku
Bublanina do hrníčku
Bublanina hrnečková
Bublanina hrnečková
Bublanina II.
Bublanina II.
  • Recepty.cz
  • Bublanina - tutovka (tutově se povede)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact