• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovka co se povede
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová bábovka co se povede

autor: Horklice
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 101
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová bábovka co se povede
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 250
      g tuk Stella, Hera, apod.
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g tvaroh
    • 200
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Tuk, žloutky a cukr umícháme a postupně přidáváme mouku, prášek do pečiva, tvaroh, sníh z bílků a špetku soli. Vymažeme formu na bábovku, vysypeme kokosem a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zrůžovění.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Duo bábovka

Duo bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra | 7. 4. 2014 13:35

    To je zvláštní.Je to skoro na chlup stejný recept jakých je na těchto stránkách neuréko a u všech jsou kladná hodnocení.Tahle bábovka se mi nezdá tak odlišná a přesto se nedaří a nechutná?

  • Lujka110 | 7. 4. 2014 10:43

    Toho másla je tam strašně moc, bábovka byla mastná. Po vyndání z formy taky nějak divně splaskla

  • Jana K. | 5. 4. 2014 11:58

    Bábovka, není moc dobrá, velmi křehká až drobivá. :-(

  • pepíno | 27. 6. 2013 14:34

    a z čeho to tak vevnitř zhnědlo??

  • Jana. | 9. 6. 2013 05:03

    ;-) svišťíku , jak jste přišel na to , že je na fotu "kynutá maková bábovka " ? .. na fotu je tvarohová bábovka dělaná podle tohoto receptu - jen máme rádi kakaové středy - takže část těsta jsem obarvila kakaem :-)) Jana

  • niki | 31. 5. 2013 23:27

    Dnes jsem ji zkusila,opravdu moc mastná,při pečení se topí v tuku.U nás tedy neuspěla,ale slépky si pochutnali. :-D :-P

  • SK | 27. 4. 2013 23:05

    už jsem se chtěla divit.... ale když jsem klikla na zvětšovací lupu - tak tam autor uvedený je

  • Zdena | 26. 4. 2013 20:06

    U fotek už se neuvádí jejich autorka? Proč?

  • svišť | 26. 4. 2013 19:16

    Co tu dělá fotka kynuté makové bábovky?

  • Blanka Vr. | 2. 9. 2008 07:47

    Ivo, zkuste "tvarohovou bábovku III". Je tam poloviční množství tuku, jinak je velmi podobná tomuto receptu a je fakt dobrá. Teda aspoň nám chutná....

  • Iva Maturová | 1. 9. 2008 20:37

    Tak se povedla... Ale... Těsto je opravdu strašně husté a bábovka ve výsledku děsně mastná. Po upečení jsem z formy dokonce přebytečný tuk ještě vylévala. Teprve po úplném zchlazení, když se ten tuk zatáhne a ztuhne, tak je to relativně OK, ale pokud ji budu dělat příště, tuku dám max. půlku a cukru. Chlapům pak ve výsledku chutnala, ale mně po ní bylo těžko.

  • Jana Cz. | 27. 3. 2007 12:30

    pro paní Ludmilu Polešovou: 250 g polohrubé mouky, 250 g moučkového cukru, 250 g hery, 250 g polotučného tvarohu, 1 prášek do pečiva, 5 vajec, kakao - ve šlehači našleháme vejce, cukr a vlažnou rozpuštěnou heru, pak zašleháme tvaroh a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva, těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, polovinu těsta můžeme obarvit kakaem.

  • Jana M. | 26. 3. 2007 21:19

    Ubrala jsem cukr a tuk na hodnoty J. Povolné a udělala jsem i variantu na pekáč, do těsta jsem přidala Dr. Oetker Finesse Natürliches Bourbon-Vanille Aroma (nebo je možno dát i jiné vanilkové aroma, ale toto je úplně super). Kokosem jsem před pečením i lehce zaprášila a po vychladnutí krájela na kostky, na které jsem dala půlku broskve a šlehačku. Nemělo to chybu. Díky za tipy.

  • Vlasta | 23. 3. 2007 15:47

    bábovka chuťově dobrá, ale dost tučná, a to jsem tuk ubrala, příště uberu ještě víc...

  • as | 6. 2. 2007 11:51

    o víkendu jsem dělala 2x.

  • D K | 24. 5. 2006 16:45

    Už jsem zde psala, že se mi bábovka zdrcne, tak jsem ji zkusila udělat v domácí pekárně a povedla se. Jen jsem místo 250g tuku dala jen 1 dcl oleje a cukru jen 100g.

  • Markéta Kuklová | 20. 5. 2006 16:23

    Tak si právě pochutnáváme na mňam mňam bábovce. Krásně to vyšlo. Přidala jsem také rozinky za hrubě nasekané ořechy. Brzo zase upeču a zkusím dát taky méně cukru a tuku. Ale je to super. Vyzkoušejte taky

  • Jana | 29. 4. 2006 10:23

    Dávám méně cukru i tuku asi ve stejném poměru jako zde Jana Povolná,a myslím že i více mouky asi o 5dkg.Jinak po upečení nadvakrát rozkrojím jako dort,pomažu nejlépe rybízovým džemem,spojím a poliju citronovou polevou-cukr moučka,citr.šťáva,horká voda.Je to výborné i hezky to pak vypadá na talířku.

  • Jitka Bartoňová | 28. 4. 2006 15:10

    Bábovka měl dobrou konzistenci a byla velmi chutná i když poměrně tučná; nicméně skvělý recept!

  • Jaroslava Oumarová | 30. 3. 2006 10:17

    Lído mrkněte na oddíl diskuze - kulinářské triky:-)

  • Ludmila Polešová | 30. 3. 2006 10:06

    prosím vás může mi někdo napsat recept na tvarohovou bábovku kde se nedělá sníh děkuji většinou se mi sníh nedaří lída

  • Jana Povolná | 22. 2. 2006 16:07

    Výborná....dělávám jí často...dala jsem méně cukru (150g) i tuku (180g) ,trochu citr.kůry a rumu.Část jsem obarvila kakaem... hodnotím za jedna :-)

  • Ivana | 13. 2. 2006 20:27

    Mně se zdrcla vždycky, když jsem ji vytáhla brzo z trouby. Tak ji nechávám raděj trochu víc připéct, ale zase se opravdu nesrazí.

  • Mila Veselá | 13. 2. 2006 18:45

    Mám podobný recept, ale tvaroh zašlehávám hned do utřeného základu a přidávám tak dcl vlažného mléka. Vznikne krásný hladký krém a do toho pak přidávám mouku a sníh. Nikdy se mi nesrazila ani není hutná. Podle receptu má být dlouho vláčná, ale to jsme nikdy nevyzkoušeli, sníme jí hned.

  • D K | 13. 2. 2006 17:33

    Tuto bábovku si pamatuji z dětství, ale když jsem ji teď podle různých receptů včetně tohoto receptu dělala, tak se mi vždy zdrcne. Dělám přesně podle receptu a nevím tedy kde je chyba.

  • PC | 31. 1. 2006 15:32

    Je VÝBORNÁ!!! Ještě jsem jí vylepšila rozinkami a mandlemi a odebrala jsem asi 5 lžic těsta, které jsem obarvila kakaem a dala jsem to do půli, takže vznikla krásně dvojbarevná bábovka. Všem moc chutnala.

  • agny | 2. 1. 2006 16:52

    bábovku jsem zkoušela,ale zdrcla se mi.Tak nevím,kde jsem udělala chybu.

  • Dana K. | 16. 10. 2005 15:51

    Bábovka není špatná, ale přijde mi, že by to chtělo méně tuku.

  • Dana Konrádová | 9. 10. 2005 17:11

    první tvarohová bábovka v mém životě, co se povedla (ale zatím jsem ji tolikrát nezkoušela, při druhém nevydařeném pokusu jsem tvarohové bábovky vypustila ze svého kuchařského repertoáru:-)).

  • simona | 7. 10. 2005 13:51

    je opravdu vyborna. ja tam dala jen mene cukru

  • Lucias | 29. 9. 2005 19:41

    Taky se mi zdá, že bábovka je poměrně dost hutná... takže ji do formy spíš přendávám než vylívám ... ale to nevadí, i tak je moc dobrá...

  • Jana F. | 24. 9. 2005 15:11

    Chci se zeptat,je to těsto tak hutné,že se musí přendavat do formy.nechybí tam nějaká tekutina?

  • Verulinka | 19. 9. 2005 23:41

    Tahle bábovka je skvělá, akorát zrovna tentokrát, jako na "potvoru" mi po upečení, ještě před vyklopením z formy, sedla. Nevíte, co dělám špatně, když někdy sedne a jindy je naprosto v pořádku? Nemyslím, že bych byla v pečení žabák, ale u bábovky nikdy nevím, jak to dopadne. Děkuju za radu.

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra | 16. 9. 2005 16:08

    Bábovka výborná, vláčná, rychlá. Přidala jsem nastrouhanou citronovou kůru a rozinky. Děkuj iMartině za recept.

  • Eva P | 5. 9. 2005 14:24

    moc dobra, jen toho tuku tam podle me opravdu neni potreba tolik, a tvarohu to snese zase vic, ale bojim se jestli se mi potom zas takhle pekne povede :-)

  • Alena | 19. 8. 2005 08:16

    Také se přidávám. Je výborná, vydrží dlouho vláčná. Mňam, mňam..

  • Alis | 18. 8. 2005 17:09

    Moc dobrá, dávám za 1

  • Petra H | 21. 7. 2005 19:50

    Babovka je opravdu moc dobra. Uz ji delam podruhe. Je vlacna a proste mnam. Dekuji za super recept.

  • Peta | 11. 2. 2005 08:19

    Babovka byla super, jeste jsem do ni pridala mlete orechy, vejce jsem dala jen tri a snih se mi nechtelo slehat,tak jsem dala vejce cela a i tak byla exkluzivni!!! Dekuji Martine za recept.

  • Jana z VM | 26. 1. 2005 09:45

    Plně souhlasím s paní Mílou, že je bábovka moc dobrá !! Já dávám čtyři vejce a přidávám rozinky předem namočené v rumu nebo dávám místo rozinek - když dělám bábovku v létě - červený rybíz, je to výborné !! A skutečně se bábovka vždycky povede. Musí se péct zvolněji a téměř hodinu. Dělám ji velice často:)))

  • Míla Kořínková | 26. 1. 2005 08:41

    Recept na tuto bábovku mi dal před lety kolega v práci - stačí dát jen 3 vejce,já ji ještě vylepšuji citronovou kůrou a troškou rumu, je vláčná a moc dobrá, doporučuji.

  • Inka | 26. 1. 2005 06:00

    Babovku som vyskusala hned este v sobotu, miesto tuku som pridala od oka asi 100 g masla nevedela som kolko treby presne.Bola super. Skutocne sa vydarila vyborne, myslim,ze tuku staci pridat aj menej a vobec to nechyba.

  • Kuchařka on-line | 24. 1. 2005 17:57

    Doplněno do receptu.

  • Martina Horklová | 24. 1. 2005 17:53

    :-) Opravdu jedná se o celou kostku /myslím, že je to 250g/ - omlouvám se...

  • eviku | 22. 1. 2005 23:14

    To je snad logické, že celý tuk (kostka) - Hera apod., ne? Recept znám, bábovka je opravdu dobrá, doporučuji.

  • Lenka | 22. 1. 2005 20:21

    Kolik tuku? Nějak jste to zapomněla napsat...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Tuk Tvaroh Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Cheesecake z domácí lučiny

Cheesecake z domácí lučiny

Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty

Vegetariánské kari s kurkumou,…

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

32
Bramboráky
Bramboráky
27
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Šeříkový sirup
Šeříkový sirup

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Pohřeb zpěváka Karla Bláhy (†77): Rozloučení plné hvězd! Sobota za sebe poslal náhradu

Pohřeb zpěváka Karla Bláhy (†77): Rozloučení plné hvězd! Sobota za sebe poslal náhradu

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Tvaroh s rakytníkovým pyré
Tvaroh s rakytníkovým pyré
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka II.
Tvarohová bábovka II.
Tvarohová bábovka III.
Tvarohová bábovka III.
Tvarohová bábovka IV.
Tvarohová bábovka IV.
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovka co se povede
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact