Smícháme vejce s cukrem, poté přidáme šlehačku, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, na těsto poklademe ovoce (je dobré obalit předtím v hrubé mouce, aby nekleso),a dáme péct, peče se cca 40 minut. Výborná a rychlá.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka
|27. 8. 2016 11:28
Prostý a chutný recept, píšu si hned do své kuchařky :)! Má trouba peče klasicky moučníky cca 45 minut při 180°C a tato bublanina byla za necelých 40 minut hotová, takže je trochu rychlejší. Zkusila jsem fintu s drobenkou pod rybíz, výborný nápad!
Všem chutnal..snadno se dělá...přidala jsem špetku soli a šlehačku tekutou, nenašlehanou...pekla na 180°C přibližně 40 minut. :-)
BEE
|31. 7. 2015 10:45
A na kolik stupňů? :-\
Slávka
|25. 7. 2014 20:56
Přidala jsem k receptu jen špetku soli a trochu citronové kůry a je to opravdu moc dobré. Rychlé, jednoduché a mňamka...
Blanka
|1. 8. 2012 22:00
Dnes jsem vyzkoušela. Je dobrý, ta smetana je tam lepší než olej, není to pak tak těžké. Já jsem dala navrch ještě trochu drobenky, pak rybíz a pak zbytek drobenky. Rybíz zůstal nahoře, takže v poho.
Jarča
|18. 7. 2011 10:41
Zřejmě ne, já ji předem nevyšlehávala jen přilila do těsta a vše v pořádku :-)
anonymášek
|10. 10. 2010 17:01
:-$ je mi z toho blivno
Anonym
|2. 3. 2008 16:02
nic moc
Jana 2
|7. 7. 2007 17:21
Prosím,chci se zeptat,ta šlehačka má být předem našlehaná,nebo ne?Díky.
Barbara
|26. 6. 2007 09:53
Zrovna jsem to dala do trouby toto je poprvé co dělám bublaninu vždy jsem jen dělala koláč nebo bábovku.Jsem zvědavá jak to dopadne.Dělám ji s rybízem je sice trošičku kyselejší ,ale doufám že to moc nebude vadit.Díky za recept
Sarka Honzakova
|25. 6. 2007 21:00
Bublaninu se šlehačkou místo mléka a oleje dělám taky (stačí i 3 vejce). Používám ostružiny a sypu ještě drobenkou z Hery, moučkového cukru a hrubé mouky. První den se drobenka dost sype, ale druhý den je buchta výborná. Málokdy ale vydrží do toho druhého dne :-D Pošlu fotku, pokud ji sem Kuchařka on-line vloží (přece jen je to trošku upravený recept, tak aby to nemátlo).
Jana
|30. 8. 2006 09:57
Výborné těsto,znám,používám i na bábovku.Šťavnaté,vydrží dlouho vláčné.