Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem, pouze mírně osolíme. Na rozpáleném tuku tvoříme malé placičky.
Skvĕlý recept, doporučuji přidat dvĕ menší nastrouhané (syrové) brambory a půlku najemno nakrájené cibule, nešetřit s majoránkou a cca 5 stroužků česneku... a tenčí placičky.. asi se z toho stane mé oblíbené jídlo :-)
Anetka
|9. 11. 2011 17:21
Ikdyž je mi 17 let, vařím ráda :) . Bramboráčky jsem vyzkoušela na dvojí způsob. Při jednom způsobu jsem přidala pár brambor. Nebyly tak hutné, jako druhý způsob jen s moukou, které byly taky moc dobré :) . Bramboráčky doporučuji :)
Re
|13. 10. 2011 12:21
Přidala jsem klobásu, jsou výborné!
Danka Snášelová
|26. 9. 2008 12:14
Před chvíli jsem dosmažila bramboráky z kyselého zelí. Nejsou špatné, ale na základě komentářů jsem od nich očekávala trochu víc. Držela jsem se přesně receptu, ale pod pojmem bezvadně křupou si představuji něco jiného. Bramboráky z brambor milujeme jenom tak - jako křupavé placičky do ruky. O těchto placičkách to říct nemohu. Vím si je přestavit jako přílohu k uzenému plátku masa a k tomu křen. Nebo k pečenému masu - pěkně opečenému bůčku. V tomto případě by placičky nahradily nejenom knedlu ale i dušené zelí.
Petr Kucín
|15. 10. 2007 10:01
opravdu dobrý.- celou porci jsem spucoval sám nikomu jsem nedal
Zita Matejkova
|13. 7. 2007 13:43
Tyto zelňáky dělám dlouho a rozhodně se nepřejí.Rychlé,nenáročné a výborné.Za 1!
barbora
|13. 7. 2007 12:11
tyhle placičky jsou úžasný, nejlepší jsou usmažené tenoučký bezvadně pak křupou a nesouhlasim s paní orosovou majoránka a česnek dodají šmrnc
M. Michejdová
|10. 7. 2007 23:54
Múj muž miluje česnek snad i na sladkou buchtu a na tyto placičky si jej navíc natírá i po usmažení.
jaroslava orosová
|10. 7. 2007 10:13
těmto placičkám říkáme zelníky,nedávám mouku ale trochu solamylu a vynechávám česnek a majoránku-vynikne chuť zelí,nejlepší jsou smažené na sádle.