• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • "Bramborák" se švestkami
Napište svůj komentář k receptu

"Bramborák" se švestkami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Bramborák" se švestkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks brambory
    • mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce cukr
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • sušené švestky

Postup přípravy receptu

1
Brambory nastrouháme (4 najemno, 2 nahrubo), přidáme vejce, cukr, mouku, sůl, podle potřeby mléko a uděláme těsto jako na bramborák. Těsto rozetřeme na hodně vymaštěný pekáč, poklademe švestkami a pečeme asi 15 minut při 220 °C dozlatova.
2
Nakrájíme na větší kusy a můžem posypat moučkovým cukrem. Tyto bramboráky dělala moje prababička, a táta se po nich mohl utlouct :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Tvarohový koláč se švestkami

Tvarohový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 19. 1. 2015 09:03

    Švestky předem nenamáčím? :-[

  • penzionalenka
    penzionalenka | 23. 9. 2014 09:37

    Zajímavá kombinace, s bramborákem je ale dobré asi cokoliv :-|

  • Jana T. | 10. 5. 2014 20:53

    U nás se dělával s kousky jablek místo švestek, měla ho ráda maminka, mám dětem to moc nechutnalo. Cukr se do těsta nedával. Někde také navrch dali vejce - jenom lehce rozmíchané.

  • Nodin | 4. 4. 2014 09:42

    Tento recept mě překvapil. Znám ho jen z vyprávění, že ho dělala babička, ale nepamatuji si, že bych ho jedla. Rozhodně vyzkouším a děkuji za vzpomínku na babičku :-)

  • Maxovka | 29. 10. 2012 13:01

    U nás se tento recept dědí s pokolení na pokolení,pod názvem bartes.U nás se ale dělá s nastrouhanými jablky.Moje rodina ho moc v oblibě nemá,ale pro mne je to nejoblíbenější jídlo. :-) Pocházím také z Orlických hor,toto jídlo tam bylo asi hodně v oblibě-v místě kde nyní bydlím ,je neznámé.

  • jengela | 29. 9. 2012 18:23

    Dělávala to i moje babička, říkala tomu Barkus, jako dítěti mi moc nejel, ale teď bych si ho s chutí dala- asi ho upeču- a můj taťka ho miloval :-)

  • miky | 14. 9. 2012 12:31

    Dělám podobně, vlastně jakoby bramborákové těsto klasické, jen bez česneku a majoránky maličko. Po upečení také sypeme moučkovým cukrem a ještě jako bonus se polije sladkou smetanou nebo smetanou ke šlehání. Pekla to moje babička i maminka a moc nám to všem vždy chutnalo. 8-)

  • brzdka | 20. 8. 2012 12:01

    Bez cukru za jedna mňáááááámká :-))

  • honza m rokytnice | 19. 2. 2012 09:47

    Moje babička v Orlických horách dělávala šlitabon s jablky .Upečeny se lehce pocukroval moučkou a pila se k tomu bílá káva z cikorky. :-)

  • eva | 11. 3. 2011 09:34

    Znám podobný recept. Syrové brambory nastrouhat,přebytečnou vodu slít,přidat šálek horkého mléka,sůl,vejce,malou hrstku krupice.Žádný cukr!!Směs vlít na pekáč do rozpáleného oleje.Na povrch hustě položit vypeckované švestky.Péct ,až budou kůrky zlaté.Ty jsou pak nejlepší.

  • Atrejd | 22. 2. 2011 11:19

    Vtipný. Neumíš to jídlo udělat tak ohodnotíš recept 5tkou :-D :-$

  • Miwia | 15. 1. 2011 11:09

    tohle můžu jen vřele doporučit.. nikdy jsem nejedla lepší ''bramborák'' než je tohle....1

  • ferda mravenec | 30. 12. 2010 05:54

    tak tedy bohuzel, nepovedlo se - opravdu nevim, kde jsem chybil.....davam za 5

  • jan čonka | 22. 10. 2010 13:22

    Dobrí den paní můžete mi poslát recepty buchty takmoučkový úsp zbůch plzeNˇ 33022 Adresa 190 ;-) :-$ <3 <:-) :-[ :-D :-( ;-) :-P :-[ 8-)

  • maru hlinková | 28. 5. 2010 12:16

    Výborné jídlo, my dáváme horké mléko, smíchané se sádlem, pak nemusíte mazat plech. Je to "žrádlo"

  • Kateřina Vlachová | 14. 3. 2010 14:54

    Úplně náhodou jsem tady narazila na tento recept a musím všem doporučit. Jedli jsme u babičky i doma a teď ho dělávám i já. Ještě se mi nestalo, že by někomu nechutnal.Brambory strouhám jemně, mléko nedávám a těsto dávám až na rozpálený olej. Pak honem pokladu švestky, posypu krystalem a peču.Těsně před dopečením pokladu plátky másla. Je to fakt MŇAMKA

  • jana b | 23. 1. 2010 12:29

    já se tento recept naučila v Orlických horách, kde tomu říkají šlitabon a nutno říci, že celá moje rodina ho miluje

  • ladislava staffenová | 26. 12. 2009 16:48

    Pane Marek - tohle jídlo patří k tradiční krkonošsko-jizerské kuchyni a to, že Vám nechutná, nemusíte takto komentovat. Navíc víte vůbec, co slovo humus znamená? Bez něj byste z půdy nevypěstoval ani to, co vy přímo milujete.:-))Takže je to vlastně obrácená pochvala :-))

  • Zora Manasová | 24. 12. 2009 02:37

    Pán Marek, môžete sa tisíckrát ospravedlniť - takéto vyjadrenia na jedlo sú nevhodné. Ak Vám to nechutí, to neznamená, že to nie je dobré, ale kritizovať sa dá aj slušne. Mimochodom, zemiaky (brambory) sa bežne používajú aj na sladké jedlá, takže na tomto recepte nie je nič nevhodné. Pekné Vianoce všetkým ľuďom dobrej vôle. Zora

  • ivan marek | 22. 12. 2009 12:26

    omlouvám se vaší babičce ale je to humus.

  • Pipi Puncochata | 10. 10. 2009 20:48

    Je to vyborne. Moje babicka to delavala s ostruzinama, polevalo se uz upecene rozpustenym maslem a muselo se hodne cukrovat.

  • Jana Masopustová | 25. 9. 2009 19:46

    Tak po našich babičkách nám zůstávají opravdu dobré recepty...a tento je jeden z nich...

  • Kateřina Rudincová | 28. 8. 2009 22:36

    Tyto bramboráky dělala moje babička a musím potvrdit, že jsou opravdu výborné

  • Jitřenka Němcová | 30. 9. 2008 13:58

    Znám,ale dělám na pánvi, jako normální bramborák. Strouhám na jemno,mléko nedávám. Nejdříve usmažím po jedné straně, obrátím a pokladu rozpůlenými vypeckovanými švestkami a smažím chvilku pod pokličkou, aby švestky změkly. Dosmažím odkryté, aby bramborák zůstal křupavý. Hodně pocukrovat a baštit - je to moc dobrá valašská mňamka. Doporučuju,nám se letos švestky neurodily.

  • Jana Řezníčková | 30. 9. 2008 13:05

    Vyzkoušel jste někdo?? Je tolik švestek a chtěla bych vyzkoušet něco nového ...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Hladká mouka Mléko Sůl Sušené švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborné špízy

Výborné špízy

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Litá buchta

Litá buchta

Pribináček

Pribináček

Cupcakes

Cupcakes

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

20 minut
Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

150
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
140
Dortový korpus pro začátečníky
Dortový korpus pro…
42
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
23
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou, mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou,…
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
AHA.cz Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Survivor Novotný: Soukup na mě poslal gorily! A připravil mě o práci

Survivor Novotný: Soukup na mě poslal gorily! A připravil mě o práci

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Další doporučené recepty:

"Braunýs"
"Braunýs"
"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
"Červené" kuře
"Červené" kuře
  • Recepty.cz
  • "Bramborák" se švestkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact