Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí vykrajujeme kolečka - vdolky, které pokládáme na pomoučněnou pracovní plochu a necháme znova nakynout. Do nakynutých uděláme vařečkou jamku a touto stranou klademe do rozpáleného oleje, pak obrátíme a smažíme pěkně do zlatova. Usmažené vdolky sypeme moučkovým cukrem, do důlku dáme marmeládku nebo povidlíčko, sypeme tvarohem, můžeme dozdobit také šlehačkou. Lze podávat i za studena.
2
Poznámka: toto těsto lze zadělat také klasicky, na toto množství jsem dříve zadělávala z 20 g droždí. Tak ať vám chutná.
Bavorské vdolky zbožňuju už od malička a tenhle recept je moooc ;-) dobrý...
Květa
|21. 10. 2013 19:41
Recept jsem vyzkoušela dnes a výsledek byl výborný! Moc děkuji! ;-)
lennnninka
|15. 8. 2013 08:42
Recept skvělý, já dávám jen ještě hltánek (malý panák) čerstvého rumu:)). Je pravda, že s pekárnou musíte začít o nějakou dobu dřív, ale já ti dělám tak, že zapnu pekárnu a vyběhnu pro ovoce na zahradu nebo na trh. Než dorazím s ovocem, těsto na buchtu nebo na knedlíky je hotové. :-[
Stefinka.S
|25. 2. 2013 11:30
Já dávám normálně dvě deci a vždy jsou výborné. A vdolečky vykrajuju jednou větší sklenicí a mám z toho tak plus minus dvacet kousků tak odhadem od oka :-)
Petula
|18. 11. 2012 16:33
Holky, prosím vás - 200 gramů mléka?? nebo dvě deci :-))) já si to neumím převádět :-))
Kolik z tohoto těsta máte cca kousku???
Díky, jdu to zkusíííít :-)
kalicha
|6. 11. 2012 09:56
Ano, dříve jsem zadělávala "klasicky ručně" z 20g droždí. Děkuji rovněž za pochvalné komentáře, jsem ráda, že jste si recept oblíbili.
Moc dobré, zaděláváno ručně. Vdolečky byly krásně nadýchané.
Hanka
|15. 1. 2011 14:23
Dobrota... :-) Víc k tomu dodat nelze... :-)
Dana P.
|26. 9. 2010 19:40
Výborný recept. Vdolečky byly nadýchané, jemné.
Lenka Hrdinová
|6. 12. 2009 11:35
Výborné!!! :-)
Katka Hrušková
|22. 11. 2009 11:21
Vdolečky byly báječné. Brzy je musím udělat znovu.
Monika Novotná
|16. 9. 2009 09:19
Skvělý recept, všem doporučuji. Vdolky byly výborné, včera jsem je zkusila a dnes musím udělat znovu - pro velký úspěch.
Jana Kubáčková
|12. 3. 2009 09:35
Včera jsem dělala vdolky a byly výborné. Těsto se mi zdálo dost tuhé, ani moc nevykynulo, ale výsledné vdolky vynikající. Nadýchané, nemastné. Dávám 1.
Hana Belšánová
|11. 3. 2009 23:58
Zkouším recepty v pekárně ,tak jsem objevila recept na vdolky.Stojí za vyzkoušení,byly výborné.Děkuji za recept,dávám1***
pandora krehar
|20. 11. 2008 22:26
Tak uz jen proto,ze se tam dava marmeladka a nebo povidlicko,proste nemuzu odolat:))S takovou laskou je to napsane,tak to proste musi byt dobre.
petra kubrychtova
|25. 8. 2008 20:37
tyto vdolečky jsou úžasné deěkuji za receptík dávám 1
Jarka O.
|16. 6. 2008 07:25
Jeje, koukám, že tu mám jmenovkyni :-))))))
Jarka O.
|15. 6. 2008 21:59
Tak vážení, tohle byla opravdová bomba, dlouho jsem sháněla recept na vdolky, které tolik miluji a musím říct, že tenhle je nej. Akorát fotku pošlu až příště, protože zmizely tak rychle, že jsem to ani nestihla zdokumentovat. Díky autorce Lištičce za výborný recept. Zadělávala jsme klasicky z 20 g droždí, a povedlo se na 1*** a také tak hodnotím.