1. Žloutky oddělte od bílků. Připravte si vodní lázeň. voda se nesmí dotýkat dna horního kastrolku. Smetanu nalijte do kastrolku, asi 100 ml nechte stranou.
2
2. Přidejte cukr (množství upravte podle chuti a využití krému, ke sladkým piškotům nebzde potřeba tolik cukru jako na créme brulle a nechte ho rozpustit.
3
3. Ve zbylé smetaně metličkou rozmíchejte žloutky. Když je smetana v kastroluku horká, vlijte rozšlehané žloutky.
4
4. Mezitím vanilkový lusk podélně rozřízněte a špičkou nože z něj vyškrábněte semínka. Ta přidejte do krému, stejně jako lusk, kterým provařením pustí do krému ještě více chuti a vůně. Nezapomeňte přitom metličkou (není třeba neustále) míchat, dokud krém nezhoustne. Trvá to asi 15 minut. Nečekejte ale, že krém bude hustý jako klasický pudink z prášku, na to byste do něj museli dát víc žloutků nebo lžici škrobu. Výsledná hustota je ale přesně ta pravá pro vanilkovou omáčku. Před podáváním lusk vyjměte.