• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Balkánské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Balkánské řezy

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Balkánské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balení listové těsto
    • 200
      g balkánský sýr
    • 200
      g sýr
    • 250
      g tvaroh
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Těsta rozdělíme na 4 pláty a vyválíme do velikosti zapékací mísy. Balkán utřeme s tvarohem a 1 vejcem - pokud je hmota příliš hustá, rozředíme trochou mléka. Mleté maso lehce osolíme - doporučuji nejdřív balkán ochutnat, jak moc je slaný, už se mi podařilo toto jídlo přesolit! Okořeníme a přidáme nastrouhaný česnek a 1 vejce.
2
Dno zapékací mísy vymastíme olivovým olejem a dáme první plát těsta, potřeme také olejem. Přidáme polovinu balkánské směsi, druhý plát těsta - propíchat vidličkou, potřít olejem a dát polovinu směsi mletého masa, na které poklademe na proužky pokrájenou cibuli. Tento postup ještě jednou zopakujeme.
3
Vrch tvoří plát také propíchaný a potřený olejem. Pečeme asi 20 minur. Poté posypeme sýrem a zapékáme dalších cca 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Balkánské chleby

Balkánské chleby

Balkánské kapsy

Balkánské kapsy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 30. 4. 2011 18:04

    Toto přece není moučník......!

  • Klárka | 10. 2. 2007 18:15

    tak jsem dnes zkoušela a teda těsto jsem propíchala jak psala p.englická jen jsem neolejovala a krásně se to propeklo.Bylo to moc dobré,měli jsme k tomu jen zeleninový salát a moc jsme si pochutnali...určitě budu opakovat,jen třebas s nějakou obmněnou:o)))

  • Lenka Kristová | 9. 2. 2007 17:32

    Lenko S., filo těsto je podobné listovému, vyvaluje se úplně dotenounka a není tolik mastné.

  • cicolina | 9. 2. 2007 11:03

    K tomu nepropečému těstu uvnitř - jen mě tak napadlo, co si ty prostřední pláty lístkového těsta předpéct samotné, nechat vychladit a pak vrstvit a upéct podle návodu?;-)

  • Tereza Jarčušková | 9. 2. 2007 09:57

    Lenka, vyhľadajte si na tomto webw recept, je tu uverejnený.

  • Lenka S | 9. 2. 2007 09:24

    Airan nebo Lenko Kristová, co je to, prosím vás, filo těsto, v životě jsem to neslyšela. Díky za vysvětlení.

  • Jára | 9. 2. 2007 08:44

    Marketka a na jakém stupni to pečeš?

  • Airan | 8. 2. 2007 19:00

    Pani Kristova, to same tvrdim i ja:-)) Filo testo se mi propece ale listove bohuzel ne, i kdyz ho propicham jak radi pani Englicka. Proste uprostred z listoveho testa mam nedopecene mastne testo ale mozna je vina v troube...nebo v rukach, kdo vi:-))

  • englis | 7. 2. 2007 10:25

    kdyz se to testo propicha tim muze unikat para tak se krasne propece,nikdy se mi nestalo ze bych nemela listove testo propecene....ani takto vrstvene...

  • Lenka Kristová | 6. 2. 2007 22:07

    Airan, já dělám filo těsto podle mé tchýně a každou část náplně motám s těstem do tvaru šneka.Tak zaplním celý plech a nikdy se mi nestalo, že by se nepropeklo. Náplň dávám buď masovou, nebo balkán s vejci, nebo špenát nebo nasladko s cuketou, vejci a kondenzovaným mlékem. Peču v plynové troubě a výsledek je vždy vpoho.

  • Airan | 6. 2. 2007 17:05

    Rada bych se s vami podeli o sve zkusenosti - listove testo na vrstvi se v prostredku nepropece. Bud jeden plat, napln a dalsi nahoru anebo kazdy plat svynout jako roladu. Ani baklava, ktera ma uplne suchou napln (orechy a skorice) se mi uprostred nepropekla. Ten recept je aktualni jen s filo testo, to neni tukove jako listove a nadherne se propece. Nechci tim zpochybnovat recept pani Englicke, jen vychazim ze svych zkusenosti:-)

  • engliš | 6. 2. 2007 15:53

    no vidíte asi neumím počítat,jo jasně 5.osvědčilo se mi i listové těsto již naplátkované,chuťově je o něco lepší a není tak silné...

  • Simča Sládková | 6. 2. 2007 11:08

    Markétko, nějak mi navycházejí počty - píšeš rozděli těsto na 4 díly, na dno dáš první díl těsta, na něj půlku směsi s balkánem. dáš druhý kus těsta, na něj půlku masové směsi. Opět - třetí - plát těsta a zbylou půlku směsi s bakánem a pak 4. plát těsta a zbylou půlku masové směsi. Ale současně píšeš, že se končí plátem těsta. Koupila jsem dnes lístkové těsto že to vyzkouším, koukám na recept a tak jsem se zasekla - buď je chybka v počtu dílů těsta a musí jich být 5, nebo se nemůže končit těstem.... Prosím o upřesnění, ať to můžu vyzkoušet. Díky Simča

  • engliš | 6. 2. 2007 09:51

    hmhmh,a jaký jste použila tvaroh paní Evičko,pokud ve vaničce je dost pravděpodobné že vám s toho vznikla kašička a hmota neměla být příliš řídká-když se vám zdála měla jste tam dát jěště jedno vajíčko..nevím jak je možne,že jste to měla mastné,je snad jasné,že oleje použijeme jen tolik abychom navlhčili těsto!!jinak pokrm jsem dělala několikrát!!!sama jsem ho vymyslela...pěkný den.

  • Lenka Kristová | 5. 2. 2007 18:10

    Evo, asi někde nastala chyba. Možná jste dali více mléka. Já tohle jídlo dělám už dlouho, to mleté maso nejdřív osmahnu na cibulce, odleju tuk a potom dávám do jídla. Markéta tady má skvělé recepty, takže si nemyslím,že by zde dala recept totálně špatný.

  • Anonym | 5. 2. 2007 09:47

    Bohužel jsme to celé vyhodili, uprostřed byly pláty rozmáčeného, neupečeného těsta, hrozně mastného. Pochybuji, že to autorka dělala, protože by musela zjistit, že recept je totálně špatnýTímto jí děkujeme a byla by to jasná 5!!! Eva

  • anny anny | 30. 1. 2007 22:48

    Fí ha,takové lasagne po česku.Zajímavé a myslím,že dost vydatné.Já bych to viděla bez brambor,Markétko,k tomu zeleninový salátek a budu mít boule za ušima.

  • engliš | 29. 1. 2007 16:52

    nejlépe k tomu chutnají americké brambůrky zalité kečupem :o)))

  • Gábina Houšková | 29. 1. 2007 13:59

    hmmm to vypadá moc dobře, určitě vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bazalka Česnek Cibule Listové těsto Mletá paprika Mleté maso Pepř mletý Sůl Sýr Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Chilli Con Carne - mexická specialita

Chilli Con Carne - mexická specialita

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

64
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
56
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
50
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
40
Bramborový salát nakyselo
Bramborový salát nakyselo
25
Jablečná buchta
Jablečná buchta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Balkánské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact