Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozšťoucháme. Do horkých rozšťouchaných brambor vmícháme svižně jemně pokrájenou... více o Šťouchané brambory s uzeným sýrem
Na malém množství oleje osmažíme očištěné, opepřené kuřecí srdíčka dozlatova, ke kterým následně přidáme smažit dosklovata na klínky pokrájenou cibuli... více o Pikantní kuřecí srdíčka
Hovězí kližku pokrájíme na kostky 4x4 -5x5 cm a dáme do misky nebo na talíř. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme do stejné misky nebo talíře... více o Maďarský guláš po našem
Troubu zapněte na 190 °C. Meruňky přepulte, vypeckujte a řeznou stranou nahoru je urovnejte do zapékací misky, kterou jste vymazali kouskem másla.... více o Meruňkové clafoutis
Omytou a očištěnou zeleninu s oloupanými jablky zbavených jádřinců a zelenou natí pomeleme na masovém mlýnku a ve velkém hrnci pod poklicí podusíme... více o Adžika - zeleninová pasta
Kuskus nasypeme do misky a zalijeme dle návodu na obalu buď horkým vývarem nebo vodou a necháme nabobtnat pod pokličkou. Zeleninu volíme z více druhů:... více o Kuskus se zeleninou a tuňákem
Do jedné mísy dejte hladkou mouku, sůl a jedlou sodu. Do druhé mísy dejte máslo, cukr a vejce. Pak to všechno smíchejte dohromady do první mísya... více o Sušenky
Na jemně pokrájeném špeku necháme osmažit drobně pokrájenou cibuli. Pak přidáme směs libovolně zvolené, drobně pokrájené, spíše chutí výraznější... více o Houskové uzenářské knedlíky
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme směs zeleniny se sušenými houbami, které jsme v dlaních promnuli na menší kousky. Po osmažení přidáme... více o Zeleninová bramboračka
Těsto: těsta není mnoho, má jen slabě pokrýt dno plechu a vytvořit tak slabou vrstvu, takže pokud máme radši silnější plát těsta, uděláme si těsto ze... více o Jemný tvarohový krémovník
Na másle a pokrájené slanině osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nebo nudličky pokrájené, osolené a opepřené maso a také... více o Mléčná žampionová omáčka
Těstoviny (gnocchi, špecle, brambory) uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme a vmícháme do zelné směsi, kterou si během vaření připravíme.... více o Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
Nakrájíme si malou cibuli nadrobno, kuřecí prsa na kostičky, okořeníme, osolíme, můžeme přidat kurkumu a dáme smažit. Mezitím si připravíme salát.... více o Zeleninový salát s kuřecím masem
Rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny. Šalotku a česnek nasekejte a orestujte na olivovém oleji. Přidejte rajčátka, pár si jich nechte stranou na... více o Rychlá rajská polévka s pistáciemi
Maso naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení nekroutilo, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové... více o Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka
Nejprve si připravíme maso. Kuřecí si rozdělíme na větší kusy, vložíme do misky a přidáme olivový olej. Maso osolíme, přidáme trochu bazalky, oregano... více o Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem
Plátky masa ze stran nakrojíme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, ochutíme kořením a vložíme do pečícího sáčku na... více o Pivní krkovička z pečícího sáčku
Těsto: z jemně mletých ořechů, cukru, žloutku a celého vejce vypracujeme těsto, dáme do strojku a tvoříme asi 4-5 cm dlouhé banánky, které klademe na... více o Ořechové banánky
Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem, vejcem, rozpuštěným máslem, kakaem, moukou a kypřidlem. Těsto nalijeme do připravené formy (kulatá forma s... více o Jablečný perník s tvarohem
**1)** V pár lžicích z 1/2 litru vlažné vody rozpusťte droždí a špetku cukru. Zbylou vodu utřete v míse s rostlinným tukem a do této směsi vmíchejte... více o Bagely
Nakrájená jablka pokapeme citronovou šťávou. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme jogurt, rozpuštěnou Heru, citronovou kůru, mouku s kypřidlem a... více o Jogurtovo-jablečná bábovka
**Těsto**: Mouku, cukr, van.cukr, kypřící prášek, mléko, olej, vejce pečlivě promícháme do hladka, nalijeme do formy na pečení (cca 26cm) a dáme péct... více o Kokosovo-ananasový dort
Citron nakrájejte na klínky, oloupaný česnek rozpulte a oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Opláchnutá kuřecí prsíčka osušte. Troubu předehřejte... více o Zapečená kuřecí prsa
Hrubě nastrouhanou mrkev dáme krátce orestovat na rozpuštěné máslo, pak posypeme moukou, promícháme, krátce zapražíme, zalijeme vývarem nebo vodou,... více o Květáková polévka s brokolicí
Jahody omyjte, zbavte stopek a překrojte na polovinu. Promíchejte s cukrem v misce a nechte asi 1/2 hodiny stát, až jahody pustí šťávu. Vymačkejte... více o Ovocný koktejl
Ve větší pánvi rozpustíme lžičku másla a osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky. Přilijeme vlažnou šlehačku (nesmí být studená, srazila by se),... více o Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí
Lilek nakrájime na cca půl centimetrove plátky, nasolíme a necháme vypotit. Pečivo rozmixujeme. Petrželku, bazalku a česnek nakrájíme na drobno a... více o Zapečený lilek 3
Veškeré ingredience řádně promícháme a potřeme tím naporcovaného králíka nebo kuře ze všech stran. Uložíme do pekáče a zalijeme zbylou marinádou.... více o Marináda na králíka nebo kuře
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme naklíčenou cizrnu, koření, zeleninový vývar a dusíme do poloměkka. Potom přidáme pokrájená rajčata a... více o Cizrna na rajčatech
V kastrolku roztopíme polovinu másla, přidáme nakrájené žampiony, sůl, pepř, kmín, petrželku a dusíme. Z druhé poloviny másla a mouky uděláme světlou... více o Houbové lasagne
Těsto: Mouku s pečivovým práškem, Heru, žloutky a 50g cukru smícháme v těsto. Můžeme zředit trochou mléka. Rozetřeme do pekáče na pečící papír a dáme... více o Hraběnčin rebarborový koláč
Listové těsto vyválíme a vložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Uvaříme pudink dle návodu. Po zhoustnutí do něj přidáme škrob. Pudink hned po... více o Pudinkové řezy - jako žloutkové
Nejdříve z trošky mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Zaděláme těsto z mouky, žloutku kvásku a trochou soli. Na hrubém struhadle postrouháme... více o Šátečky - bezkonkurenční
Vepřové plátky naklepeme a po stranách nařežeme, položíme do vymazaného pekáčku. Ručním mixerem rozmixujeme česnek (já dávám tak půl paličky), nivu ... více o Vepřové řízečky s nivou a smetanou
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v hotovém cukroví chuť sádla ani... více o Sádlovky - recept po babičce
Banán rozřízneme na dvě půlky napříč, posypeme perníkovým kořením a skořicovým cukrem podle chuti a pokapeme citronem. Nadrobíme ořechy, zabalíme do... více o Grilovaný banán
Nálev nechte povařit a pak nalejte do sklenic, kde máte okurky prokládané nakrájenou cibulí, mrkev a kopr. Do paprik nedávejte cibuli, mrkev a kopr,... více o Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Brambory nastrouháme a smícháme se vším ostatním. Mažeme na topinky nebo tousty.... více o Tatarská pomazánka na topinky
Papriku, okurky a cibuli natenko nakrájíme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Všechny suroviny smícháme a necháme vařit cca 15 minut. Potom horké plníme... více o Bulharský salát
Na páře si svaříme smetany s cukrem, solamylem a čokoládou v hustý pudink, potom povrch pocukrujeme a necháme vychladnout (je to proto, aby se... více o Lahodný čokoládový krém na dorty
Cizrnu necháme okapat a rozmixujeme společně s jogurtem, česnekem, citronovou šťávou a olivovým olejem na hladkou kaši. Osolíme, opepříme. Podáváme s... více o Pomazánka z cizrny
Vše smícháme a používáme na vše, k čemu si myslíme, že by to mohlo být dobré. Např. Smažený sýr, řízek, smažená cuketa, na brambory apod.... více o Pikantní dresing 1 2 3 4 5
V hrnci přivedeme k varu vodu. V hrnku rozmícháme trochu mouky ve vodě, vlijeme záklechtku do vroucí vody v hrnci. Osolíme, rozmícháme protlak,... více o Rajská polévka se zakysanou smetanou
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut vzejít. Přidáme ostatní přísady... více o Františky
Bůček omyjeme, osušíme a ostrým nožem v něm vytvoříme kpasu. Housky nakrájíme na kostičky, postříkáme mlékem, přidáme nadrobno pokrájené uzené maso,... více o Nadívaný vepřový bůček
Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr a každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem. Naložený necháme v chladu odležet... více o Nakládaný hermelín
Vepřové kotlety zbavíme páteřních kostí, nařízneme po obvodu a u kosti. Jemně naklepeme, osolíme a obalíme po obou stranách v mouce. V pekáčku... více o Vepřové kotlety v šunkové omáčce
Opranou rýži přes noc namočíme. Cibuli pokrájíme na kostičky, hlívu na plátky a obojí osmahneme na oleji, po chvilce přidáme kousky další zeleninu.... více o Zeleninové rizoto
Brambory povaříme ve slupce ve vroucí vodě asi 20 minut. Necháme vychladnout a pak je oloupeme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Vejce... více o Bramborový salát s vejci a ředkvičkami
Troubu rozpálíme na 220 °C. Utřeme tvaroh se 100 g cukru, citronovou šťávou a olejem. Přidáme mouku s kypřícím práškem a vypracujeme tužší těsto.... více o Jahodový patrový dort