čerstvé ovoce
dle chuti, např. 2 hrušky a 10 švestek
1
ks
skořicový cukr
1
ks
vanilkový cukr
rozšlehané vejce
na potření
hladká mouka
na podsypání
Postup přípravy receptu
1
Ovoce očistíme, oloupeme, zbavíme pecek a jádřinců a nakrájíme na slabé plátky. Pokud použijeme hrušky a jablka, pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědla.
2
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole a skleničkou( vykrajovátkem...) z něj vykrájíme koláčky, které potřeme vejcem (celou plochu) a přeneseme na plech.
3
Na koláčky naskládáme ovoce, které posypeme cukrem. Sypeme buď skořicovým nebo vanilkovým, dle chuti.
4
Takto připravené koláčky dáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.
5
*Je to velmi jednoduchý a rychlý recept, který zvládne úplně každý.
6
*Koláčky jsou křupavé i šťavnaté zároveň a většinou jedno balení těsta nestačí:).
Chválím jednoduchý a výborný recept, každý byl v práci překvapený co se dá jen z těsta a ovoce vykouzlit.
Jezinka
|29. 9. 2011 18:05
Fajnový recept za pár korun a jak chutná! Se skořicovým cukrem chutnaly víc, ale i s vanilkovým zmizely hned. Zítra si děti dělají další už samy a moc se těší.