• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Báječné broskve od babičky
Napište svůj komentář k receptu

Báječné broskve od babičky

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Báječné broskve od babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • hladká mouka 850 g až 1 kg
    • 400
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 250
      ml bílý jogurt
    • 1
      lžička amonium
    • 0,50
      lžička jedlá soda
  • Náplň jednoduchá
    • džem
  • Náplň sváteční
    • 150
      g moučkový cukr
    • 120
      g máslo
    • 150
      ml mléko
    • 150
      g ořechy
    • potravinářské barvivo žluté a červené

Postup přípravy receptu

1
Ingredience na těsto pořádně propracujeme v měkké těsto (případně přidáme mouku, proto neudávám přesné množství) a ponecháme 1 hodinu odpočinout v chladu. Z těsta děláme polokuličky velikosti malých broskviček a pečeme na plechu na 170 °C kolem 20 minut (podle trouby). Vychladlé vydlabeme, vmícháme do předem připraveného krému a plníme.
2
Slepujeme po dvou a půlku namáčíme do vody zředěné žlutou barvou a půlku do červené. Obalujeme v krupicovém cukru. Jednoduchá verze je slepit dvě půlkouličky džemem, namočit v barvě a obalit v cukru. Obojí je dobré.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Grilované broskve

Grilované broskve

Báječné špízy

Báječné špízy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarmila | 29. 12. 2006 09:21

    Upekla jsem je , slepila marmeládou.Vypadaly opravdu jako broskvičky.Uložila jsem každou do papírového košíčku.A s polokoulema nebyl vůbec problém.Prostě jsem v rukou užmoulala kuličky a dala na peč.papír.Při pečení se všechny malinko rozplácly a tím se z nich vytvořily polokouličky.

  • Petra Seibertová | 7. 12. 2006 07:33

    S tím alobalem to taky není špatný nápad. Včera jsem se ptala v několika obchodech,nikdo nikde formičky ve tvaru polokoule neprodává a prý je ještě neviděli ani v nabídce.

  • Gábina Houšková | 5. 12. 2006 08:15

    V jednom časopise byl návod na perníkové koule. Formička se dělá tak, že se naběračka obalí z vnější strany několika vrstvami alobalu, takže si takto uděláte formičky na polokoule. Já sama jsem to zatím nezkoušela, ale třeba to nějaká šikovná kuchařka vyzkouší.

  • Airan | 3. 12. 2006 10:11

    Lidko, to opravdu nepocitam, nekdi je delam mensi, nekdi zas vetsi - odhadem je jich po slepeni +/- 30

  • Lidka Kábrtová | 2. 12. 2006 17:46

    Airan, kolik jich je z téhle dávky?

  • Airan | 2. 12. 2006 13:38

    A jeste jednou se omlouvam, ze jsem to po sobe neprecetla a je z toho takova "patlanice" :-))

  • Airan | 2. 12. 2006 12:20

    Dobry den, omlouvam se, ze jsem neodovedela na otazky hned, ale dlouhgo jsem tady nebyla. Ja ty polokoule delam normalne rukama:-) Jako kulicku, pak ji priplacnu. Ten napad s naberackama je uzasny! Rozhodla jsem se u vsech znamich patrat po starych naberackach:-)) Pani Seibertova tphle byl muj oblibeny moucnik jako dite. Jen prosim nedelat jako vanocne pecivo, tohle s ema jist cerstve, nejvic 2dny stare, jinak ztvrdne.

  • Petra Seibertová | 1. 12. 2006 04:17

    Vzpomínám si,že tyhle malé broskvičky přivezli příbuzní z východu Slovenska,když jsem byla malá..nikdy na to nezapomenu,protože krásnější pečivo jsem nikdy už neviděla.Broskvičky měly i stopku a lístek,už si nepamatuju,z čeho,ale na pohled byly okouzlující,nádherně vystínované žlutou a červenou barvou. Mamka to tehdy taky zkoušela a nakoupila si spoustu malých naběraček,ukroutila jim ty držadla a v tom pekla polokoule.Je to už přes 20 let a přísahám,do dnes cítím v puse tu výbornou chuť tohoto pečiva.

  • Zdena | 22. 11. 2006 13:33

    Airan, ako tie pologuličky robíte, chcela by som to skusiť a neviem ako na to.Ďakujem

  • Anonym | 20. 11. 2006 20:07

    Jak deláte tie pologoule?

  • irena | 20. 11. 2006 15:02

    je to vinikajici

  • Anonym | 20. 11. 2006 12:21

    Amonium = cukrářské droždí , prodává se v drogerii

  • Ondro | 20. 11. 2006 11:23

    Neviem co je amonium, moze mi to niekto pretlmocit. Dakujem velmi pekne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Bílý jogurt Džem Hladká mouka Jedlá soda Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Potravinářské barvivo Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Jednoduchá vločková polévka s kapustičkami

Jednoduchá vločková polévka s…

Vanilková bábovka z tvarohu

Vanilková bábovka z tvarohu

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

37
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
34
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
24
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
24
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
24
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Báječné broskve od babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact