snítka
čínská směs pěti koření
stačí klasické čínské koření
450
g
vařená rýže
doporučuji krátkozrnou SOS rýži z TESCA
1
lžička
ocet
2
lžička
sezamový olej
nedoporučuji český. Buď ze zahraničí nebo z asijských speciálek
Postup přípravy receptu
1
Předpokládám, že uvařit rýži umí každý a proto se vrhneme rovnou na smažení ;)
2
Vše smažit na rostlinném oleji.
3
1) na rozpáleném woku rozklepněte dvě vejce. Nechte pár vteřin ztuhnout a poté začněte rozmíchávat. Poté odebereme z woku do jiné nádoby.
4
2) Dle potřeby znova promažeme wok, pořádně rozpálíme a vložíme uvařenou rýži. Necháme restovat cca 2.minuty. Přidáme lžičku octa, sezamového oleje a připravenou zeleninu (česnek nožem rozmáčknu a po usmažení vyjmu), přidáme míchaná vajíčka, celé promícháme a necháme smažit. Poté trošku poprášíme čínským kořením a nalijeme sojovou omáčku.
5
"Opět doporučuji z asijských speciálních obchodů TERIYAKI "japonskou" sojovou omáčku" - cenově vyjde stejně jako klasická ,ale je chutnější."
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Honza
|29. 2. 2016 16:43
Zkuste si sehnat rýžovar, je to pak naprosto jiné, mnohem lepší ( rýže je sušší a tudíž se ani tolik nelepí)
Šárka
|2. 1. 2015 10:48
Výborný recept ..
Já
|18. 12. 2014 22:03
Jde o to, jaká pánev to je. Nejsme většinou tak bohatí, abychom si dovolili levné věci... On šunt z tržnice, nebo něco ,,budget´´ se nevyplatí nakonec ani cenově (krátká životnost) ani na zdraví (odlupující se teflon). Raději pořádný smalt, pokud se chcete rozšoupnout tak měď (to budou používat i vaše vnoučata, nebo nějaký ten kompozit. Byl jsem nadšen z keramiky, ale ta vydrží rok a taky se loupe... Zlatej litiňák.
miras
|21. 10. 2014 22:19
Neni pravda. Na wok drev2m bezne a na kvalitni normalne zelezem. Ale je tu zakladni chyba. Pokud nevarite na ohni, tak do poradneho rozpaleni rostlineho oleje spise olej prepalite. Na plotynce to chce kokosovy. Ma teplitu vydrze cca 400 stupnu. Daleko lepsi nez rostlinny a co se tyce lepeni ryze, tak je to tak, ze madam kupuje bud nekvalitni, n3bo ji dela prilis rychle a na povrchu maze a lepi a uvnitr tvrda nebo posledni jimdela spatne a to do meka, protoze ma pocit, ze nedojde. Problem vetsiny kucharu domacich.
Alenak
|8. 4. 2014 21:34
Pro ty, kteří také shánějí jmenované nudle mohu doporučit eshop http://www.prosteasijske.cz/ mají široký sortiment a skvělé ceny :-)
david
|28. 11. 2013 01:49
Rýže se vám lepí na wok z důvodu že ho máte zničený. Musíte používat gumové měchačky a ne dřevěné.
rýže by měla být studená... nejlíp z předchozího dne, pak se líp "osmaží" ...
jinak se k woku vždycky přilepí (upřímně, cokoli dělám na woku má tendenci se připalovat, přilepovat, proto ho používám jen když toho vařím víc)
taky dáváme nakrájené zelené fazolky, nebo mražený hrášek, na plátky nakrájenou mrkev - je to pak "křupavější", zelenina z plechovky mi přijde taková rozňahňaná, rozměklá...
rw, ked mozem poradit, ryza sa uvari vecer a na druhy den sa pouziva vychladnuta a trochu osusena , z ladnicky,,, ( zil som tam, , nie na dovolenke ). :-)