• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)
Napište svůj komentář k receptu

Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na rýži
    • 2
      sklenice rýže nejlépe kulatozrnná
    • 1
      ks cibule
    • olivový olej
    • bílé víno nebo vinný ocet
    • česnek
  • Tomate frito
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata nebo pyré, ne protlak
    • 1
      kostka masox
    • cukr
    • cibule
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • koření podle chuti
    • voda
    • olivový olej
    • sušená cibule
    • česnek sušený
    • vejce na volská oka

Postup přípravy receptu

1
Rýže: nakrájíme cibuli na menší kousky. Do větší hluboké pánve dáme olivový olej (nešetříme!), rozpálíme, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme asi 2 min; než začne cibule zlátnout, přidáme nevařenou rýži.
2
Tu smažíme spolu s cibulkou, dokud není nahnědlá (ne spálená - nutné míchat!). Poté přilejeme 1 sklenici vody, přidáme sůl a asi 2-3 stroužky oloupaného celého česneku a vaříme.
3
Až se voda vyvaří, dolijeme další sklenici a případně přidáme trochu vína. Opět necháme vyvařit a přidáme ještě jednu sklenici vody a dále vaříme. Po vyvaření třetí sklenice vody by rýže měla být měkká.
4
"Tomate frito" se v ČR nedá sehnat již připravené, proto si jej uděláme: v menším hrnci osmahneme na dostatečném množství oliv. oleje jednu na velmi jemno nakrájenou cibuli a přidáme plechovku rajčat, kostku bujónu, koření a vše rozvaříme. Podle potřeby přilejeme vodu, osladíme a dochutíme.
5
Připravíme volská oka - asi 1 na osobu.
6
Podáváme tak, že rýži na talíři přelijeme dostatečným množstvím rajčatové omáčky (tomate frito) a navrch dáme volské oko.
7
Vynikající jídlo se kterým se často setkáte ve Španělsku. Vhodné pro vegetariány.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Los Calamares con arroz

Los Calamares con arroz

Rýže se zeleninou a slaninou

Rýže se zeleninou a slaninou

Smažená rýže s houbami marinovanými v sojové omáčce s tuňákem

Smažená rýže s houbami marinovanými v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pajuce | 13. 5. 2015 15:14

    Musím říct, že tomate frito mi v české kuchyni hodně schází :-( dá se použít na tolik způsobů a bohužel z českých ingrediencí se nedá nikdy dosáhnout takové chuti jako u pravého tomate frito.....

  • greenhead | 6. 3. 2011 19:52

    Excelentní, moc lidí nechápalo jak se dá takhle chutně smíchat rýže s vajíčkem. Vřele všem doporučuji.

  • Edita Obrdlíková | 19. 3. 2009 12:37

    Hledala jsem jen zpusob jak dobre uvarit ryzi, takze jsem nevyzkousela cely recept... I tak musim pochvalit, ryze nemela chybu!Priste to zkusim cele :-)

  • Jozef T. | 10. 4. 2008 00:50

    P. Hanka, keby ste tu zili takú dobu, ako ja, tak urcite by Vám bol aspon niekto povedal, ze doma sa to robí ako na Kube, kým v restauráciách pokial mozno najjednoduchsie (a najlacnejsie..). Je tu relatívne hodne Kubáncov a kubánskych restaurácií a vsetci Vám to potvrdia.

  • Hanka | 9. 4. 2008 13:14

    o bananu jsem slysela, ale ve Spanelsku jsem to teda s bananem nikdy nevidela, ani v restauracich ani doma

  • Jozef T. | 8. 4. 2008 00:25

    "Arroz a la cubana" okrem spomínaných ingrediencíí obsahuje hlavne banán - to je to, cím sa tento recept lísi od rôznych "európskych" receptov - kontrast neutrálnej ryze, rajcinovej omácky a sladkého banánu. Banán je mierne "frito" na oleji (pozor, nie v oleji!). V Spanielsku sa skutocne casto objavuje v restauráciách podávajúcich obedové menu a bez banánu. V domácnostiach sa ale pripravuje tak, ako na Kube - s banánom. Co sa týka prípravy "Tomate frito", tak dnes este existujú domácnosti, ktoré ho pripravujú doma, hoci kazdý obchod predáva niekolko rôznych znaciek. Lísia sa hlavne cutou pouzitých rajcín a obsahom soli (väcsina má minimálne, alebo len velmi málo soli!). Výsledok je kompletne rozmixovaná a precedená omácka. Základ je rajcina a tak mnozstvo oleja je minimálne (presne naopak, ako sa uvádza v horeuvedenom recepte). Mnozstvo cibule a cesnaku sa lísi podla výrobcu, v omácke ho neobjavíte.

  • Hanka | 3. 4. 2008 18:58

    když sem byla jako aupair ve španělsku, dávali sme do tý omáčky s tou cibulí zároveň taky najemno nakrájenou papriku. ale normálně ji lidi kupujou už hotovou,to se ale tady nedá-..ale fakt je to bezvadný jídlo

  • Petule B. | 2. 4. 2008 21:51

    Dnes jsem to udelala k obedu. Ryze byla skvela, budu ji v teto uprave pouzivat i k jinym jidlum :o)) a omacka taktez! Pouzila jsem rajcata v plechovce a take jsem k nim pridala malou cuketu co mi uz brecela v lednici. Asi to nebylo originalni, ale nemelo to chybu. Ryzi jsem mela jen ve varnych saccich, tak jsem ji z nich pekne vysypala do panve a nevadilo, recept chvalim :o))

  • xy | 2. 4. 2008 18:03

    Asi by se to dalo nahradit. Ale tomate frito ma trochu jinou chut,znalci spanleske kuchyne budou vedet.Je to skoro jako nase rajska omacka,tu ale kazdy dela stejne taky jinak. Bohuzel se k nam jeste tato vymozenost nedostala,co se ale da koupit sou ruzne druhy loupanych a ctvrcenych rajcat v plechovce a s nima se to da,doporucuju i do dalsich jidel. Obrazkovy navod viz zde: http://www.cocinaconchico.com/cocina/tomate%20frito/tomate%20frito.html

  • XY | 2. 4. 2008 17:50

    Ryzi neproplachuji, vetsinou zalezi na typu,ale myslim,ze to neni nutne...

  • lenka | 2. 4. 2008 11:54

    Ještě si myslím, že "tomate frito" by se úspěšně mohlo nahradit jakoukoliv hotovou omáčkou ke špagetám a těch je i u nás velký výběr. To pro někoho, kdo by si chtěl ušetřit práci...

  • Lenka | 31. 3. 2008 11:23

    Má se ta rýže předem propláchnout?

  • Evelyn Ciprová | 30. 3. 2008 22:13

    Celé mě to zaujalo, ale hlavně tomate frito. Varné sáčky jsem sice nikdy nepoužívala, ale rýži jsem vařila jinak a takto poslední dobo vařím rizoto, stejně jako moje dcera, a obě jsme se shodli, že je to nejlepší způsob. Tohle určitě vyzkouším.Děkuji za recept

  • Jana Novotná | 30. 3. 2008 13:27

    Můžu jedině doporučit. Od té doby co znám tento středomořský způsob vaření rýže (nejdřív osmahnout,pak postupně přilívat vodu nebo vývar), tak už rýžu ani jinak nedělám. Arivederči,varné sáčky!:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Česnek sušený Cibule Cukr Koření Masox Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Paprika - sladká Rýže Sušená cibule Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Pečený česnek

Pečený česnek

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře

Kuřecí na houbách pro začínající…

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Jednoduchá vločková polévka

Jednoduchá vločková polévka

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

81
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle…
76
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O…
54
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
53
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu -…
43
Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků
Vanilkové rohlíčky z…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact