• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gyoza knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Gyoza knedlíčky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 114
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Mezi jedny z nejoblíbenějších japonských dobrot patří gyoza, malé plněné knedlíčky. Jsou tvořeny tenkým těstem z mouky a vody, plněným směsí masa a dalších ingrediencí. Tradičně se gyoza podávají s omáčkou připravenou z octa, sójovky a sezamového oleje, dohromady tvoří úžasnou harmonii chutí.

Suroviny

2 porce
  • Na těsto:
    • 250
      g hladká mouka
    • 150
      ml vařící voda
    • 1
      špetka sůl
  • Na náplň:
    • 200
      g vepřová plec (najemno umletá)
    • 1
      ks jarní cibulka (velmi jemně nasekaná)
    • 1
      lžička zázvor (nastrouhaný)
    • 1
      ks mrkev (malá, nastrouhaná)
    • 1
      ks červená cibule (malá, nasekaná)
    • 1
      stroužek česnek (utřený)
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej (na smažení)
  • Na omáčku:
    • 6
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce rýžový ocet
    • 1
      lžíce sezamový olej
    • chilli omáčka

Postup přípravy receptu

1
Na těsto si promícháme mouku se solí a v míse ji zalijeme vroucí vodou. Vařečkou umícháme kompaktní těsto, které prohněteme ještě ručně, aby bylo hladké. Připravené těsto rozdělíme na 4 části a postupně je vyválíme na co nejtenčí plát. Z těsta pak vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 centimetrů.

RADA: Vyzkoušejte také Dim Sum knedlíčky

2
Na náplň důkladně promícháme všechny ingredience a doprostřed každého kolečka z těsta položíme vrchovatou lžičku náplně. Těsto přeložíme tak, aby vznikl půlkruh, a okraje zahneme, aby na nich vznikly varhánky.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Do pánve nalijeme trochu oleje a do jemně rozpáleného položíme knedlíčky spodní stranou bez okrajů. Snažíme se nedávat knedlíčky moc blízko sebe, mohly by se slepit a pak roztrhat. Chvíli opékáme, aby zespoda zezlátly. Pak knedlíčky zalijeme asi tak 1,5dcl vody, přikryjeme pokličkou a necháme napařovat zhruba 5 minut, dokud nejsou hotové.

RADA: Jak připravit pelmeně a vareniky?

4
Mezitím si připravíme omáčku. Na ni promícháme ingredience, nalijeme ji do mističky a položíme na talíř společně s hotovými knedlíčky, které namáčíme do omáčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sibiřské pelmeně

Sibiřské pelmeně

Vareniky

Vareniky

Dim Sum knedlíčky

Dim Sum knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Smažení Vaření Japonsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Česnek Chilli omáčka Hladká mouka Jarní cibulka Mrkev Olej Pepř mletý Rýžový ocet Sezamový olej Sojová omáčka Sůl Vařící voda Vepřová plec Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky

Kokosky

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Jablíčková rychlovka

Jablíčková rychlovka

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

67
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
40
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Taylor Swift propaguje nové album: Ďábelsky krátká sukýnka!

Taylor Swift propaguje nové album: Ďábelsky krátká sukýnka!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Gurmánská krkovička
Gurmánská krkovička
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské smažené řízky
Gurmánské smažené řízky
Gyros koláčky
Gyros koláčky
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
Gyros po řecku s českým masem
Gyros po řecku s českým masem
  • Recepty.cz
  • Gyoza knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact