• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Anglický vánoční pudink
Napište svůj komentář k receptu

Anglický vánoční pudink

autor: vybusna
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglický vánoční pudink
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 250
      g strouhanka
    • 220
      g rozinky
    • 2
      dl brandy
    • 110
      g hrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks jablka velké
    • 0,50
      lžička hřebíček
    • 250
      g hnědý cukr
    • 160
      g směs oloupaných oříšků a mandlí
    • 40
      g kandovaná pomerančová kůra
    • 80
      g kandovaný zázvor
    • 3
      lžíce melasa nebo tekutý lesní med
    • citronová kůra ze dvou citronů
    • citronová šťáva ze dvou citronů
    • 1
      lžička nové koření mleté
    • 1
      lžička muškátový oříšek nastrouhaný
    • tuk
    • 3
      dl smetana ke šlehání na dohotovení

Postup přípravy receptu

1
Oříšky a mandle nasekáme nahrubo. Opražíme je nasucho za stálého obracení v pánvi, přesypeme do misky a necháme vychladnout.
2
V kastrolu rozpustíme máslo a vmícháme melasu. Směs necháme vychladnout.
3
Pak vmícháme brandy a přidáme šťávu a kůru z citronu. Vše dobře promícháme.
4
Do směsi vešleháme jedno po druhém vejce a necháme ji zatím stranou.
5
Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou nebo strouhankou.
6
V jiné velké míse promícháme strouhanku, mouku, cukr, opražené ořechy a mandle, koření, oprané rozinky, nakrájený kandovaný zázvor a kandovanou pomerančovou kůru. Ke směsi přilijme vaječnou hmotu a vmícháme oloupané a na kousky nakrájené jablko.
7
Hutnou pudinkovou hmotu pomalu přesuneme do formy. Nakonec formou zatřeseme, aby se hmota dobře rozložila.
8
Velký hrnec napustíme teplou vodou a dáme do něj opatrně formu. Voda by měla dosahovat mírně nad tři čtvrtiny formy. Vrch zakryjeme alobalem.
9
Vše vložíme do trouby vyhřáté nad 150 °C a pečeme 2,5-3 hodiny. Hodinu před koncem pečení sejmeme alobal
10
V kastrůlku zahřejeme melasu (med) s brandy. Pudink po vyjmutí z lázně necháme 5-10 minut zchladnout ve formě, opatrně ho vyklopíme a ihned potřeme směsí melasy a brandy.
11
Hotový pudink necháme úplně vychladnout, zabalíme do fólie a uchováváme v chladu. Porce přelijeme neušlehanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tradiční vánoční pudink

Tradiční vánoční pudink

Anglický salát

Anglický salát

Anglický květákový mls

Anglický květákový mls

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mia | 6. 12. 2015 21:50

    Právě jsem s menšími změnami upekla a pro jistotu jsem udělala i jeden malinký, abych věděla jsestli se to dá jíst. Musím říct, že je vynikající i čerstvý, snad mi ho do Vánoc rodina nesní :D. Děkuji za perfektní recept :-)

  • Mia | 6. 12. 2015 21:50

    Právě jsem s menšími změnami upekla a pro jistotu jsem udělala i jeden malinký, abych věděla jsestli se to dá jíst. Musím říct, že je vynikající i čerstvý, snad mi ho do Vánoc rodina nesní :D. Děkuji za perfektní recept :-)

  • Ivana | 4. 12. 2014 09:08

    Protože můj zeť je Angličan, puding dělám každoročně, aby mu připoměl domov... Je skutečně velmi dobrý, zázvor nedávám - ten se nedává ani v jeho domovině! Puding se musí v chladnu zabalený do alobalu uležet nejméně 3 týdny (lepší je celý měsíc). Puding se podává teplý (buď ohřátý na páře a nebo v mikrovlnce) přelitý buď tekutou šlehačkou a nebo brandy. Můžeme i flambovat. Přeji hezké svátky vánoční :-)!

  • Magdal | 3. 12. 2013 14:19

    Když pudink udělám na začátku prosince,vydrží mi do Štědrého dne? Děkuji za odpověď

  • Markéta | 7. 10. 2013 13:31

    Dobrý den, firma Amylon, která je největší a nejstarší česká firma ve výrobě pudingů u nás, rozšířila řady pudingů nejen o bio, ale také o pudingy bez lepku. Mají nyní v nabídce vanilkový, jogurtový a meruňkový, který je zároveň i bio kvalita. http://www.amylon.cz/produkty?koncovyzakaznik%2Fsladkajidla%2Fpudingy&prodid=166&lang

  • Martina | 8. 12. 2011 09:32

    Prosím, tento recept je na kolik porcí?? Napište mi na mail: martisekk@email.cz potřebuji to vědět co nejřív a je to důležité. Děkuji předem

  • Věra | 5. 12. 2011 16:19

    Puding podle tohoto receptu je skutečně skvělý, vloni na vánoce jsem ho dělala a celá rodina mu dávala přednost před tradičním cukrovím. Příprava je poměrně snadná a výsledek dokonalý. Pokud ho ještě budete flambovat - jak bývá v Anglii také zvykem, nebála bych se pozvat jakkoli náročného strávníka, obdiv zaručen.

  • Petra Sýkorová | 4. 7. 2008 11:58

    Pravý anglický puding je dost hrozný, tohle vypadá, že může být dobré:))

  • Jana St. | 30. 12. 2007 18:17

    Přesně tak. Do pravého anglického pudingu se dává tuk z ledvinek. Viděla jsem to na programu Tv paprika a je to humus. Tenhle bude určitě dobrý, nic takového tam není.

  • Eva Červenková | 30. 12. 2007 16:51

    četla jsem, že se do pravého angl.pudinku přidává lůj, takže si myslím, že by tento recept mohl být docela chutný...ale odvahu zkoušet ho nemám..

  • barča | 30. 12. 2007 10:50

    Paní Mino, jsem moc zvědavá, jaké ohlasy budete mít na tento recept. Já jsem kdysi jedla originál dovezený z Anglie (nebyl domácí, byl koupený), ale byl dost divný, pro české chutě značně "atypický". Tím nechci říct, že ten Vás třeba nebude úplně jiný. Já nemám odvahu ho zkoušet, tak prosím někoho, kdo to zkusí, ať napíše zkušenosti.Vše v dobrém, děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Prosinec Pečení Pražení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Citronová kůra Citronová šťáva Hnědý cukr Hřebíček Hrubá mouka Jablka Kandovaná pomerančová kůra Kandovaný zázvor Máslo Melasa Muškátový oříšek Nové koření Rozinky Směs oloupaných oříšků a mandlí Smetana ke šlehání Strouhanka Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babské kuře

Babské kuře

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Chilli con carne od Camm

Chilli con carne od Camm

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

55
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
53
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
46
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
45
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…
42
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Anglický vánoční pudink
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact