Brambory ve slupce omyjeme, a rukou na ně promneme hrubozrnou mořskou sůl. Napíchneme na kovové špejle na špízy a dáme péct do trouby na cca 1 hodinu - při 250°C. Lepší jsou špejle kovové, protože se přes ně teplo dostane dovniř.
2
Jakmile uvidíme, že jsou brambory upečené - kůrka bude hodně smrsklá a začnou hnědnout, podáváme.
3
Brambory si každý na talíři rozpůlí, přidá lžičku másla, promíchá s vnitřkem a nakonec na do dáte lžičku zakysané smetany (můžete si jí dle chutí dochutit česnekem).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Klara
|23. 7. 2015 17:36
to jsou baked potatoes neboli spuds. hodne se tu podavaji, ale teda zakysana smetana se do nich fakt nedava :D
na taliri si ji rozkrojite krizovym rezem a date do ni ruzne naplne jako : tunakovou pomazanku s nebo bez kukurice, nebo jen strouhany syr, baked beans - nakladane fazole v tomatove omacce(netusim zda je u nas mame), nebo koleslav, nebo treba krevetky v majoneze a kecupu... proste si to sami ochutite jak chcete. nebo se pridavaji k masitemu jidlu, to si tam pak jen date roztat maslo a date sul a pepr.
podotykam, ze brambory jsou obrovske. musi se propichat vydlickou, aby vam v troube nebouchla kurka... jinak se daji zrychlit tim, ze je nejdriv strcite do mikrovlnky, kde zmenknou a vy pak v troube dodelate tu kurcicku :D