• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Andělská očka
Napište svůj komentář k receptu

Andělská očka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Andělská očka
Nahrát fotku
 

Suroviny

40 porce
    • 100
      g hladká mouka
    • 40
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks pomerančová kůra z
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks žloutek
    • 60
      g máslo
    • 3
      lžíce malinová marmeláda
    • 0,50
      balíček tmavá poleva asi 75g

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a na vločky nakrájené máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladnu hodinu odpočinout. Z těsta vytvarujeme asi 30-40 kuliček velikosti vlašského ořechu a poklademe jimi plech vyložený pečícím papírem. Do každé kuličky vytlačíme důlek, který naplníme marmeládou. Pečeme v dobře vyhřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 15 minut. Tmavou polevu rozpusíme a spodní část vychladlého pečiva do ní postupně namáčíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Andělská roláda

Andělská roláda

Zamilovaná očka

Zamilovaná očka

Kokosová očka

Kokosová očka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 15. 12. 2014 18:11

    Taky se pridam. Super recept a moooc dobry, ale opravdu by to chtelo vice mouky, i me se roztekly :-( Takze ve finale z toho byly placky, ale na chuti to nic nezmenilo. Super

  • Eva | 23. 11. 2014 18:06

    Super metoda, člověk při pečení zhubne a pak se může v klidu cpát. :-D

  • Martin | 23. 11. 2014 16:15

    Milé dámy moje rada proti roztékání je přidat trochu víc mouky a když vezmete trubičku na stříkání větrníků je to mnohem hezčí .. Jinak recepis fakt úžasnej

  • svišť | 12. 5. 2014 19:30

    Zkuste dát příště plech před pečením (i s cukrovím) do lednice nebo na půdu, jestli máte, pak se neroztečou. Já když peču, tak na jednom plechu pracuji, druhý mám v troubě a třetí na půdě. Když se ten v troubě upeče, dám tam ten z půdy, ten právě naplněný na půdu ...atd.

  • Simona | 20. 12. 2013 16:14

    Ted se mi to take stalo :-( roztekly...

  • Zuzka | 17. 12. 2013 11:51

    Vykoušela jsem, těsto bylo moc dobré ikdyž se mi to nevím proč rozteklo na plechu takže nepoužitelné. Ovšem my jsme ho snědli a pochutnali si. Neví někdo proč to nedrželo tvar? Kde jsem udělala chybu?

  • Natysek | 7. 12. 2013 18:48

    Jak se rika tem cokoladovym? :-\

  • píča123456789 | 7. 12. 2013 10:49

    píči lol :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D lamy lamský 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • re | 3. 10. 2013 20:53

    er

  • Astoreth | 20. 12. 2012 08:51

    Moje nejoblibenější cukroví, dělám ho každý rok s různými marmeládkami :) akorát to množství na 40porcí vůbec neodpovídá. Dělala jsem z dvojnásobku a i přesto jich bylo na jeden plech :)

  • balamka | 17. 12. 2012 12:07

    vyzkousela jsem a mohu jedine doporucit je to super mnamka uz se tesim na dalsi <:-)

  • Kerstin | 17. 12. 2012 09:49

    Výborný recept. Nádherně voní a ještě lépe chutnají =)

  • Charlie | 13. 12. 2012 23:41

    Hmm, tak se mi taky roztekly :( ale naštěstí to nevadí, holt místo kuliček z toho mám čtverečky, ale jsou moc dobrý :))

  • Thinuviel | 6. 12. 2012 15:45

    Chuťově je to moc dobré cukroví. Chutná dokonce i mě a to já na cukroví moc nejsem... Bohužel se mi při pečení úplně roztekly :-( Pekla jsem přesně podle návodu.. příště asi zkusim dát do těsta trochu víc mouky...

  • Andrea | 3. 12. 2012 17:46

    Zkoušela jsem přesně podle receptu a v troubě se mi uplně roztekly, takže s nima nešlo nic udělat a letěly do koše :'(

  • Kiki | 22. 11. 2012 16:14

    Budu to dělat, ale není lepší tu marmeládu přidat do důlků až po upečení ? Třeba jako u sádlovek, taky uděláme prvně kuličky s důlky a po upečení dáváme marmeládu.

  • Ela | 3. 1. 2012 10:21

    Výborný recept, ještě jsem přidala skořici a moc chutnaly!

  • Ivetka_F. | 23. 12. 2011 17:01

    vynikající!!!! neskutečně úžasný!! <3

  • nnln | 22. 12. 2011 13:16

    Do palačinek i kynutého těsta se dává špetka soli běžně. Zvýrazní chuť.

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 22. 12. 2011 12:20

    Se solí? :-\

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 22. 12. 2011 12:20

    Dobré ale přišlo mi trochu málo sladké. Takže asi 2.

  • amoletka | 20. 12. 2011 11:27

    Dělala jsem poprvé a výborné, povedly se <:-)

  • Jana | 19. 12. 2011 12:45

    Prosím Vás jak je děláte,já jsem je udělala,ale hrůza úplně rozjeté asi málo mouky nebo co,tak nevím co jsem udělala špatně Jana :-)

  • katka | 16. 12. 2011 13:17

    tak jednoduché a moc chutné!!!! jenom doporučuji.

  • renca23 | 11. 12. 2011 13:59

    Zkoušela jsem tento recept, spíš než očka mi z toho vyšly placičky, ale chutově velmi dobré.

  • Kacka | 7. 12. 2011 14:09

    Recept se mi moc líbil, a proto jsem ho zařadila mezi letošní vánoční cukroví. Ovšem 200stupnu na 15minut - je hodne. cukroví je tmavší, než bych čekala. Naštěstí chuť je dobrá :)

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 13:27

    Když jsem se na recepty.cz přihlásila, byl tohle první recept který mě dostal. Ale nestačila jsem to okomentovat a teď jsem tu. Tenhle recept musím udělat na školní jarmark! :-)

  • Jajulenas | 10. 6. 2011 11:05

    Dávala jsem tam marmeládu až po upečení a očka byla výborná. Jednoduché cukroví se kterým pomáhala dcerka a po upečení nandávala marmeládu.

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:05

    To musím zkusit!!!!!!!!! :-))

  • gabik | 12. 12. 2010 18:51

    mam otazecku, kam se dava ta poleva ? asi jsem nejaka opozdena a nerozumim tomu :)

  • janah | 10. 12. 2010 16:27

    Pekla s dětmi (3 a 2 roky), byla to zábava, zvládali a ještě máme dobré, chutné a pěkně vypadající cukroví. Takže já doporučuji, i když spíše pro méně náročné. Ale myslím, že zůstanou na našem repertoáru i pro příští Vánoce.

  • janka | 8. 12. 2010 16:40

    zkusim to,těším se a doufám,že mi to doma nikdo nehodí na hlavu :-P

  • recepty73
    recepty73 | 7. 12. 2010 07:08

    U nás se ,,očka,, neosvědčila :-( ,vadila nám ta chuť pečené marmelády,lepila se na zuby... .Sice se snědla(jako vše-jsme dost žraví :-D ),ale...

  • caddi | 5. 12. 2010 10:31

    tak ja udelala kulicky velokosti zaludu ,... ted su zvedava na vysledek :-\

  • Monika | 4. 12. 2010 13:14

    "Kuličky zrovna peču... jsou to spíš pořádné placičky, ale chutnají dobře. S tou velikostí vlašského ořechu bych to moc nepřeháněla...stačí velikost lískového ořechu. ....jinak z toho budete mít spíš koláčky! ;-)

  • DJVojta70 | 4. 12. 2010 10:38

    Nic moc, recepty se sem mají dávat nový a né ty co už jsou jinde, vymyšlené nebo od někoho známeho který je vymyslel a né z knihy a dát tomu jiný název jsem mladý kuchař,ale docela se v tom vyznám. Vařím už ňáký ten pátek. Hodnotím za: 2

  • Jarka | 31. 10. 2010 18:05

    Udělejte si z pevnějšího drátku (očko ) to znamená asi tak 20 cm drátku stočte na konci utvořte kroužek na který položite kuličku Ponoříte do čokolády nechte trchu skápnout (nebo čok.sfoukněte) a položte na papír, chce to ale trochu cviku tak a´t se vam daří.LÍDA

  • venyss venyss | 10. 12. 2009 17:28

    Stejný recept mám v knížce, je to dobroučké, dala jsem do jedné půlky džem a do druhé nugetu :-). Je to rychlé, kuličky držely.

  • martina berková | 7. 12. 2008 14:41

    tak i přes rozporuplné komentáře jsem zkusila a kuličky drží , pekl se mnou 6ti letý syn, přesto se dílo zdařilo a bavilo nás to.

  • Lenka Hrmová | 12. 12. 2007 20:21

    Peču také, a jak píše Lenka, vždycky mi z toho vyjdou placičky. Marmeládu dávám, až když to vyndám z trouby. Chutově jsou vynikající a manželovi na tvaru vůbec nezáleží. Musím je schovat, jinak by do vánoc nezbyly.

  • Jarka O. | 12. 12. 2007 15:20

    Marcelo, napíchněte kuličku na párátko, ponořte do čokolády a pak nechte na papíru uschnout. Nebo ji dejte na lžičku, ale při této metodě je velká spotřeba čokolády.

  • MARCELA | 12. 12. 2007 14:41

    Já mám zase starost s namáčením do čokolády. Uvítám nějaký dobrý typ na to, abych když namáčím kuličky do čokolády nepotopila i prsty a pokaždém namáčení je nemusela utírat, abych ty další neměla opatlané z boku. Dík za radu.Marcela

  • Anonym | 21. 12. 2006 07:32

    Já jsem pekla z "Pudinkového lineckého těsta od cukrářů" (recept je na konkurenčním Labužníkovi -www.labuznik.com) a kuličky se hnuly jen velmi nepatrně. Pekla jsem z něj i klasické linecké, část obarvila kakaem, a z jiného těsta už péct nebudu.

  • Zuzana | 17. 12. 2006 12:26

    Mně se z toho taky staly placičky, a to jsem si dala pozor, aby byla trouba předehřátá, jak psala paní Stodolová

  • Anonym | 16. 12. 2006 13:09

    Moc dobré cukroví, jenom jsem ho tam nechala trochu dýl a po chvíli zjistila, že je mírně spálené.. I tak ale dobře chutná ;-)

  • Eva Stodolová | 8. 12. 2006 12:07

    Vím kde je chyba, jeden plech se mi rozjel na placky a druhý byl pěkný. je to teplotě musí se to péct při 200 stupních v předehřáté troubě. Jinak docela dobré.

  • Gabriela Klementová | 15. 12. 2005 14:58

    Dnes jsem je udělala.Je to rychlé,chutné a pěkně to vypadá

  • Lenka | 13. 12. 2005 19:40

    Pekla jsem 15 minut při 200 stupních jak je uvedeno v receptu.

  • Alina | 12. 12. 2005 20:35

    Chyba byla určitě v pečení

  • Lenka | 12. 12. 2005 19:12

    Dnes jsem je udělala a docela mě to zklamalo. Na plechu před vložením do trouby to vypadalo krásně, ale zhruba po pěti minutách pečení se z kuliček staly placičky nevábného vzhledu. Nevíte někdo, kde by mohla být chyba?

  • linda scholtyssek | 9. 12. 2005 08:21

    rychle hotove a chutne. daneho mnozstvi jsem mela 30 kulicek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Malinová marmeláda Máslo Moučkový cukr Pomerančová kůra Sůl Tmavá poleva Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký gyros

Řecký gyros

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

73
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
29
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
28
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
25
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
25
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Ananasový salát
Ananasový salát
Andaluský rajčatový salát s Chorizem
Andaluský rajčatový salát s Chorizem
Andaluzská omáčka
Andaluzská omáčka
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělské zvony
Andělské zvony
Andělský dort
Andělský dort
  • Recepty.cz
  • Andělská očka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact