• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Krabí rizoto

Krabí rizoto

Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Na trošce oleje opražíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mraženou zeleninu a chvíli podusíme. Krabí... více o Krabí rizoto

Řízek z bůčku pro správné chlapy

Řízek z bůčku pro správné chlapy

Bůček nakrájíme na plátky a naklepeme. 4 vejce promícháme se solí, pepřem a jemně strouhaným česnekem. Každý plátek bůčku namočíme do vaječné směsy a... více o Řízek z bůčku pro správné chlapy

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Do hrnce dáme maso a halali a vodu uvaříme. Potom maso vyjmeme, zahustíme smetanou a hladkou moukou. Vedle na pánvi z cca půl hrnku cukru uděláme... více o Jednoduchá svíčková

Zapečené kapustičky s uzeným

Zapečené kapustičky s uzeným

Kapustu očistíme, omyjeme, košťál křížovitě nakrojíme a dusíme v mírně osolené vodě asi 20 minut. Brambory oloupeme, pokrájíme na kostky a uvaříme v... více o Zapečené kapustičky s uzeným

Krůtí prsa alá svíčková

Krůtí prsa alá svíčková

Krůtí maso prošpikujeme několika nudličkami slaniny, nebo bůčku a osolíme. V kastrolu rozpustíme zbytek pokrájené slaniny, přidáme kousek másla,... více o Krůtí prsa alá svíčková

Ptáčky nebo roládky z králíka

Ptáčky nebo roládky z králíka

Na ptáčky: maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a dáme kousek párku nebo klobásky, kyselou okurku, vejce uvařené natvrdo, kousek... více o Ptáčky nebo roládky z králíka

Staročeský guláš

Staročeský guláš

Ve velikém hrnci - případně cisterně, rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli, (cibuli za občasného míchání skoro připálíme), jedině takto uděláme... více o Staročeský guláš

Dušené brambory

Dušené brambory

Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Do pánve (nejlépe se silnějším dnem) dáme máslo, přidáme brambory a posolíme. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi... více o Dušené brambory

Losos s krustou

Losos s krustou

Zapékací misku vymažeme tuhým máslem. Filety lososa lehce posolíme a pokapeme citronem. Vložíme do zapékací misky. Do hluboké misky rozdrobíme chleba,... více o Losos s krustou

Kotlety na kedlubnách

Kotlety na kedlubnách

Dáme zesklovatět cibulku, potom přidáme naklepané, osolené a opepřené kotlety a nechám na každé straně cca 1 minutu opéct. Na kotlety nastrouháme na... více o Kotlety na kedlubnách

Křupavé kuličky z kuřecího masa

Křupavé kuličky z kuřecího masa

Housku namočit do vody a vymačkat, kuřecí prsa umeleme s petrželkou, cibuli nasekáme. Rozmícháme maso, housku, cibuli, citronovou kůru, mandle, vejce,... více o Křupavé kuličky z kuřecího masa

Kuřecí plněné řízky

Kuřecí plněné řízky

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a posypeme tymiánem. Na oleji, kde dáme na stroužky cibuli opečeme kuřecí plátky. Když čekáme velkou návštěvu,... více o Kuřecí plněné řízky

Kuře pro přítele

Kuře pro přítele

Kuře naporcujeme, osolíme a posypeme jemně kari kořením. Cibulku nakrájíme najemno a v pekáčku rozpustíme máslo, na něm orestijeme cibulku. Játra... více o Kuře pro přítele

Čína II.

Čína II.

Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se směsí. Necháme uležet 24 hod., ale čím déle, tím lépe. Použila jsem na čínu králíka, vepřové maso, zajíce i... více o Čína II.

Sekaný španělák

Sekaný španělák

Postup: z mletého masa se udělá klasická sekaná. Z ní se vezme kousek a vytvaruje se plátek jako na klasický ptáček. Ten se potře hořčicí a pak se... více o Sekaný španělák

Rybí hranolky

Rybí hranolky

Tresku necháme mírně rozmrazit, ne úplně, aby se dobře krájela. Nakrájíme hranolky jako krájíme z brambor na hranolky. Mouku promícháme s kořením,... více o Rybí hranolky

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme, vložíme na rozpálený olej a opékáme do měkka, poté vyjmeme. Do výpeku vsypeme žampiony, cibuli a slaninu a... více o Lovecké řízky

Auflauf

Auflauf

Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Mezitím pokrájíme cibuli ne jemno a osmažíme dozlatova na oleji. Potom přidáme mleté maso, které zcela rozmělníme... více o Auflauf

Nadívané hovězí plátky

Nadívané hovězí plátky

Hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na malé kousky (dávám nakránenou šunku a tu ještě překrájím na kousíčky), cibuli na jemno... více o Nadívané hovězí plátky

Batolecí stroganoff

Batolecí stroganoff

Na másle zpěníme trošku bílé salátové cibulky (není tak čpavá jako obyčejná cibule), přidáme rozkrájený plátek hovězího, to zlehka opečeme, podlijeme... více o Batolecí stroganoff

Pikantní špagety

Pikantní špagety

Na pánvi orestujeme cibulku s česnekem, přidáme nakrájený gothaj na kostičky, můžeme nahradit slaninou, dále dáme zeleninu, rajčata, 2 bylinkové... více o Pikantní špagety

Biftečky

Biftečky

Maso nakrájíme na malé medailonky a lehce naklepeme. Smícháme všechny ingredience (množství koření lze uzpůsobit individuální chuti), maso ve směsi... více o Biftečky

Maminčin "pajšl"

Maminčin "pajšl"

Vnitřnosti dobře omyjeme a zasyrova rozkrájíme s výjimkou jazyka. Na másle osmažíme cibulku, přidáme vnitřnosti, celý rozkrájený citrón (případně také... více o Maminčin "pajšl"

Krůtí roláda IV.

Krůtí roláda IV.

Vykostěné krůtí horní stehno nožem upravíme do plochého plátu nebo několika plátů, vhodných k zavinutí. Osolíme, naneseme nádivku a zabalíme roládu ... více o Krůtí roláda IV.

Kapustové kouličky s mletým telecím

Kapustové kouličky s mletým telecím

Kapustu očistíme a oddělíme 12 listů, které blanšírujeme asi 2 minuty a dáme okapat na utěrku. Zbylou kapustu nakrájíme na kousky. Polovinu mrkve... více o Kapustové kouličky s mletým telecím

Mazané řízky

Mazané řízky

Řízky osolíme, naklepeme, obalíme v mouce a dáváme na kopeček na sebe. Vezmeme do prstů hořčici (místo klasiky vajíčka) a rozetřeme po celé ploše... více o Mazané řízky

45 minut
Závin Pusta v červeném zelí

Závin Pusta v červeném zelí

Vepřové maso nakrájíme na kostky asi 1 cm silné, osolíme, opepříme, posypeme paprikou. Osmahneme na rozpáleném sádle. Zelí vyklopíme do cedníku a... více o Závin Pusta v červeném zelí

Uzené kotlety s kaštany

Uzené kotlety s kaštany

Borůvky rozdrtíme, smícháme se solí a pepřem a směsí potřeme celé maso. Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, vložíme maso a opečeme ho ze všech... více o Uzené kotlety s kaštany

Hnízda z uzeného bůčku

Hnízda z uzeného bůčku

Švestky předem namočíme, potom je vypeckujeme a do vnitř vložíme půlky ořechů. Položíme na okraj plátku bůčku a každý plátek svineme a sepneme... více o Hnízda z uzeného bůčku

Telecí závitky

Telecí závitky

Řízky přes fólii jemně naklepeme. Na každý řízek položíme plátek pršutu, čtvrtku mozzarely, osolíme, opepříme a svineme. Závitky ovineme rozmarýnem.... více o Telecí závitky

Pršutové kuře

Pršutové kuře

Kuře zevnitř i zvenku osolíme, opepříme a dobře potřeme směsí šťávy a rozmarýnu. Kuře obložíme ze všech stran plátky pršutu a převážeme je nití. Pekáč... více o Pršutové kuře

90 minut
Uherské kuře

Uherské kuře

Kuře rozčtvrtíme a obalíme ve směsi mleté papriky, mouky, soli, pepře. Opečeme ze všech stran na oleji dozlatova a vyjmeme. Na výpeku opečeme nadrobno... více o Uherské kuře

Krevety středozemí

Krevety středozemí

Krevety nejdříve uvaříme v osolené vodě v hrnci do měkka, asi kolem 45 minut. Zkoušku provádíme tak, že nám musí jít lehce ulomit hlavička a kreveta... více o Krevety středozemí

Kuličky z mletého masa zapečené se zelím

Kuličky z mletého masa zapečené se…

K mletému masu přidáme cibuli, česnek, sůl, pepř, 1 vejce, trošku syrové rýže a tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Na dno zepékací mísy... více o Kuličky z mletého masa zapečené se zelím

Špekáčky na pivě jinak

Špekáčky na pivě jinak

Do zapékací mísy vyskládáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Stačí tak 1-2, ale záleží na každém, jak kdo má rád. Špekáčky rozkrojíme podélně... více o Špekáčky na pivě jinak

Falešný tataráček

Falešný tataráček

Cibuli nakrájíme na jemno a přidáme ostatní ingrdience. **Příloha:** topinky... více o Falešný tataráček

45 minut
Polské filetky

Polské filetky

Malé kousky filetky osolíme, opepříme a obalíme jako řízek, smažíme a necháme vychladnout. V kastrolku na zpěněné cibulce (na másle) orestujem do... více o Polské filetky

Z jedné pánve

Z jedné pánve

V hlubší pánvi rozpálíme olej, kousky masa opečeme, vytáhneme, do oleje dáme nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájená rajčata,... více o Z jedné pánve

Pečeně na rajčatech

Pečeně na rajčatech

Maso osolíme a opepříme a lehce opečeme na rozpáleném oleji se slaninou. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, nadrobno nakrájený česnek, víno,... více o Pečeně na rajčatech

Rychlý, levný oběd

Rychlý, levný oběd

Nakrájíme luncheonmeat na silnější kolečka, uprostřed skleničkou vykrojíme prostředek. Dáme na pánev a opečeme do zlatova. Otočíme a dovnitř vklepneme... více o Rychlý, levný oběd

Magdino kuře

Magdino kuře

Na troše oleje orestujeme cibuli pokrájenou na kolečka, přidáme scezený salát a houby, na to poklademe osolené kuře a podlejeme vodou, dáme přikryté... více o Magdino kuře

Tvarohové pečivo se šunkou

Tvarohové pečivo se šunkou

Vypracujeme "klasické" tvarohové těsto a necháme odpočinout v ledničce (můžeme i rozválet a složit, těsto je pak lépe vypracované). Uzené maso nebo... více o Tvarohové pečivo se šunkou

Kotlety po milánsku

Kotlety po milánsku

Plátky naklepeme, posolíme a obalíme ve směsi mouky s paprikou (můžeme jí dát více). Poté je osmažíme na tuku a dáme stranou. Do výpeku přidáme vodu ... více o Kotlety po milánsku

Velikonoční žebírka na medu

Velikonoční žebírka na medu

Žebírka rozřežeme na části, osolíme, opepříme. Do mísy z víkem nalijeme olej, med, přidáme nastrouhaný česnek a cibuli pokrájenou na čtvrtky a... více o Velikonoční žebírka na medu

Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou omáčkou

Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou…

Prsíčka lehce naklepeme a opečeme na tuku. Během opékání osolíme, posypeme tymiánem a přidáme ostatní koření. Ke konci vložíme kostičky cibule (maso... více o Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou omáčkou

Lahůdkové vepřové koleno

Lahůdkové vepřové koleno

Vepřové koleno omyjeme. Připravíme si nálev: v 1 litru vody rozmícháme lžíci octa, lžíci soli a přidáme koření. Koleno nařízneme, dáme do hrnce a... více o Lahůdkové vepřové koleno

Dědečkova tufťata

Dědečkova tufťata

Nakrájíme cibuli a mladou cibulku i s natí na jemno a přidáme do mísy k mletému masu. Dále přidáme vejce, prolisovaný česnek a koření (dle chuti).... více o Dědečkova tufťata

60 minut
Kuřecí stehna na bílém víně

Kuřecí stehna na bílém víně

Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a... více o Kuřecí stehna na bílém víně

Vepřové po uzenářsku

Vepřové po uzenářsku

Maso osolíme, opepříme a orestujeme s klobásou na oleji. Až je maso skoro hotové, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a papriku, směs dorestujeme, příp.... více o Vepřové po uzenářsku

60 minut
Vepřové po dijonsku

Vepřové po dijonsku

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí, dáme tak na 4 hodiny uležet do chladna. Na rozehřátý olej dáme plátky cibule,... více o Vepřové po dijonsku

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

125
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
72
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
61
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
53
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
41
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact