Vykostěné čerstvé filety bez kůže pokrájíme na hranolky o síle cca 1 - 1,5 cm, které necháme marinovat v kašičce umíchané z jemně strouhaného zázvoru,...
více o Rybí hranolky z tresky
Kachní prsa očistíme, kůži pokrájíme do mřížky, z obou stran osolíme a opepříme.
Jablka a hrušky oloupeme a odstraníme jádřince. Pokud ovoce nemá...
více o Kachní prsa s ovocem
Na malém množství oleje osmažíme dosklovata na klínky nebo plátky pokrájenou cibuli, ke které dáme osmažit i na nudličky pokrájený česnekový bok nebo...
více o Žampionová směs s játry
Vepřovou plec pokrájíme na kostky, které dáme do misky a okořeníme sušeným česnekem, zázvorem, římským kmínem, hřebíčkem, kurkumou a sojovou omáčkou....
více o Dušená orient plec v pórku
Nastrouhaný česnek se zázvorem smícháme se sojovou omáčkou a olejem. Touto směsí potřeme žebírka a necháme cca dvě hodinky odležet při pokojové...
více o Zázvorová žebírka na cibuli
Vepřové plátky naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje nebo sádla a plátky masa osmažíme dozlatova z...
více o Slaninové vepřové plátky s hlívou
Celý plát bůčku opečte nasucho na pánvi s nepřilnavým povrchem po obou stranách. Položte ho na prkénko a nechte zchladnout. Poté ho nakrájejte na 5 cm...
více o Vietnamský bůček
Vývar s přepůlenými jarními cibulkami, oloupanou a na kusy pokrájenou mrkví, nakrájeným zázvorem, příčně přepůleným česnekem a řasou kombu přiveďte k...
více o Ramen
Žebírka z obou stran potřeme pastou z jemně nastrouhaného zázvoru a česneku, nasekané chilli papričky (dle chuti a požadované ostrosti), které jsme...
více o Pikantní pivní žebírka
Smícháme kečup s worcestrovou omáčkou, citronovou šťávou a dalšími ingrediencemi a naložíme do marinády předem uvařená žebra. Necháme naložené přes...
více o Marináda na žebra
Paličky omyjte, osušte a lehce opepřete i osolte. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
Česnek oloupejte a nasekejte.Na pánvi rozehřejte 2 lžíce...
více o Kuře tandoori
Ve skleněné misce společně rozmíchejte pomerančovou marmeládu se sójovou omáčkou a zázvorem a nechte pár minut odležet. Maso osolte a dejte na gril....
více o Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Šalotky nakrájejte nadrobno a nechte na oleji zesklovatět. Mrkev oloupejte, nakrájejte na kousky a přidejte k šalotkám. Restujte, dokud nezačne mrkev...
více o Mrkvový krém se zázvorem
Chilli papričky nasekejte, zázvor nastrouhejte, česnek rozdrťte a smíchejte s ostatními surovinami na marinádu. Bůček nasolte ze všech stran a ponořte...
více o Glazovaný vepřový bok
Ořechy namočte do vody. Řepu uvařte doměkka, oloupejte ji a pokrájejte na kostky.
Ořechy slijte a rozmixujte, přidejte řepu a pokračujte v mixování....
více o Špagety s pestem z červené řepy a kešu
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražený hrášek a krevety nechte povolit, batáty oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti sousta.
Na nepřilnavé...
více o Rychlé červené kari s krevetami
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky a dáme do mísy, kam přidáme zázvor, česnek, hřebíček, skořici a chilli. Vše promícháme se lžící oleje a necháme...
více o Nakládané masové kostky dušené na cibuli
Smíchejte všechny přísady na knedlíčky dohromady. Kousky těsta rozdělávejte palcem ruky. Těsto musí lepit a být mokré. Poté do něj lžicí vložte...
více o Polévka s knedlíčky wonton
Den předem nakrouhejte zelí na nudličky, osolte a promačkejte rukama. Zakryjte fólií a uložte do ledničky.
Ve slané vodě uvařte květák, musí zůstat...
více o Pikantní květákový salát
Sojové kostky uvaříme dle návodu na obalu buď v zeleninovém vývaru, nebo ve vodě ochucené sojovou omáčkou. Poté scedíme, vymačkáme z nich přebytečnou...
více o Sojové výpečky (vrabci)
Na másle osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev s na hranolky nebo kostičky pokrájeným celerem a řepou. Po osmažení přidáme pokrájený pórek, nasekaný...
více o Fazolový guláš (nejen) s řepou - eintopf
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky a opepříme. Oloupaný zázvor jemně nastrouháme.
Na rozpáleném tuku osmažíme opepřené maso za občasného...
více o Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, 2-3 lžíce sojové omáčky a solíme (nesolíme) dle chuti. Opepříme, přidáme čerstvě nastrouhaný česnek a zázvor....
více o Masové koule s brokolicí
Na oleji osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli, ke které přisypeme na plátky pokrájený řapíkatý celer a dále smažíme, za občasného promíchání do...
více o Zeleninová polévka s černou čočkou
Neloupané hrušky nakrájejte a vložte je do rendlíku na rozehřáté máslo. Přilijte javorový sirup a na mírném ohni částečně zredukujte. Vsypte třtinový...
více o Hruškové zimní pohlazení
Troubu rozehřejte na 160°C. V pekáčku smíchejte cukr, zázvor a máslo. Hrušky oloupejte a zespodu z nich opatrně vyřízněte jádřince.
Obalte je v...
více o Hrušky s karamelem
Nasekanou šalotku zpěňte na rozehřátém sádle. Orestujte nakrájená játra a poduste je - můžete maličko podlít vodou. Do jater přidejte lístky z 1...
více o Zaječí parfait s želé z granátového jablka
Námi vybrané maso pokrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme. Cibuli na drobně pokrájeném špeku osmažíme doslovata, přidáme připravené nudličky...
více o Zázvorové nudličky s hlívou
Vychlazený ledový salát (polovinu hlávky) pokrájíme na kostičky nebo nudličky a dáme do mísy.
Do kelímku se zakysanou smetanou nastrouháme česnek,...
více o Ledový salát jako příloha
Zelí pokrájíme na slabé nudličky do mísy, mírně osolíme, dle sladkosti papriky a mrkve osladíme, přidáme zázvor podle toho, jak chceme mít salát...
více o Zelný salát (nejen) se zázvorem
Porce filetů osušíme, osolíme, opepříme a naložíme do bílého jogurtu, ochuceného česnekem a zázvorem, přidat můžeme i maličko čerstvě nastrouhané...
více o Pikantní jogurtové filé
V hrnci na rozehřátém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a zázvor. Přidejte na malé kostičky nakrájenou dýni. Vmíchejte kari a ještě 1 minutu...
více o Dýňový krém s kari
Nakrájenou cibulku s dýní zpěníme v hrnci na másle. Přidáme zázvor, hřebíček a kari. Přilijeme bílé víno a vývar, uvedeme do varu a ochutíme...
více o Dýňová polévka.......Danča
Na malém množství oleje osmažíme očištěné, opepřené kuřecí srdíčka dozlatova, ke kterým následně přidáme smažit dosklovata na klínky pokrájenou cibuli...
více o Pikantní kuřecí srdíčka
Dýni vydlabeme a nakrájíme na kostky (čím menší tím dřív bude dýně uvařená). Vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou tak, aby byla dýně ponořená....
více o Dýňová polévka krémová
Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme celý česnek a necháme v oleji pár minut rozvonět, pak vyndáme.
Do česnekového oleje přidáme...
více o Toskánské čatní
Jablka nakrájejte na větší kostičky a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Připravte si cibuli na opravdu jemné kostičky, aby v čatní nebyly...
více o Vánoční čatní
Do mísy nasypte mouku, oba zázvory, skořici, sodu, cukr a sůl.
Přidejte na plátky nakrájené máslo, med a vejce.
Rukama, nebo pomocí robotu, vypracujte...
více o Zázvorové špaldové sušenky
Maso pokrájíme na kostky, pokud nemáme ořez, který se už většinou krájet nemusí. Pokud zvolíme nebo máme libovější maso (například plec), doporučuji...
více o Výpečky z remosky po každé jinak
Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a nechte 15 minut marinovat v sójové omáčce a javorovém sirupu s česnekem a zázvorem.
Nasucho opražené arašídy...
více o Kuřecí satay a arašídovou omáčkou
Hlívu očistěte a nakrájejte na proužky. Cibuli s česnekem a zázvorem nasekejte nadrobno.
V hluboké pánvi zahřejte olej a orestujte na něm nejprve...
více o Kořeněné houbové kari
Meruňky vypeckujte a nakrájejte na kousky.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka, zázvor a jablka nastrouhejte nahrubo. Chilli papričky nakrájejte nahrubo....
více o Meruňkové čatní s cibulí
Cuketu pokrájíme na plátky, které následně osmažíme na trošce oleje zprudka na skus a dozlatova. K cuketě přidáme krátce osmažit na jemno nasekané dva...
více o Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Spodní část citronely rozdrťte paličkou na maso. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte a přiveďte k varu kokosové mléko a vývar. Přidejte...
více o Thajská polévka
Maso obalte v tlučeném pepři a zprudka ze všech stran opečte na oleji.
Připravte si marinádu z piva, medu a zázvoru. Dochuťte slabě solí (pokud...
více o Zauzená vepřová panenka