Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Smícháme cukr moučka s kokosem a hustě posypeme.
2
Pečeme cca 30 min. na 170 °C. Kokos napovrchu zrůžoví, nesmí se připálit, jinak zhořkne.
3
Když jsou řezy hotové, hned jak je vyndáme z trouby, tak je vařící polijeme 33% šlehačkou. Trošku to zasyčí, ale řezy šlehačku natáhnou a krásně zvlhnou. Necháme je vystydnout.
4
Pokud zbydou, dávám je přes noc do lednice, ještě více zvlhnou, ale to se stává velmi zřídka.
Mám totožný recept, jen na posypání dávám kokosu pouze 3/4 hrnku, hrnek mi přijde moc. Moučník je výborný, vždy jsem s ním sklidila úspěch (dokonce i u přítele, což mě moc potěšilo, jelikož na sladké není).
A ještě dodatek k pečení - v elektrické i plynové troubě peču na 180°C pouze 18-20min. Po třiceti minutách už bych měla spodek 100% spálený, tak nevím.
Přidávám fotku. :-)
Řezy všem velmi chutnaly! Pochválila mi je dokonce i babička, která je v naší rodině nejzkušenější "pekařkou" a vzala si ode mě na řezy recept :-) Akorát příště možná dám cca 1,5 kelímku šlehačky - nevyšla mi na celý plech a místy byl řez trošičku sušší. Dávám za 1 a určitě zase upeču ;-)
Těsto sem měla řídké ,tak jsem dodala ještě trochu mouky a kokosu. Dle jiného receptu sem pak posypala mandlovýma lupinkama a pak teprve kokosový povrch. Jak dlouho to má chladnout ? Můžu to třeba dát na urychlení do ledničky ?
Tak už jsem ochutnala a tím že jsem tam dodala tu mouku,tak mi neprošla ta šlehačka až na dno a bylo to suché a nahoře takové mastné ! Asi by ty popisky postupu mohly být přesnější pro taková nemehla jako jsem já ! Jednou jsem ho již děla a byl super,tak nevím proč sem to ted tak zhatila .
Řezy jsou vynikající lepší jsem nejedla.Doporučuji všem!!!
Petra
|23. 3. 2011 14:04
Rezy som vyskúšala už dávnejšie, lebo boli uverejnené v Receptoch ako TOP 10 a veľmi chutné.
Sú jednoduché na prípravu a mne chutili. Môjmu mužovi veľmi nie.
Dobrý koláč :-)