Každý blok tofu rozdelíme asi na 5 řezů. V míse smícháme sojovku, vodu, zázvor, česnek a sezamový olej. Marinádou přelejeme tofu na plytkém talíři a...
více o Pečené tofu se sezamem a zázvorem
V určeném množství kávy rozehřejeme med a cukr, necháme přejít varem a odstavíme. Vychladlý - vlažný rozvar vlijeme do nádoby. Potom přidáme...
více o Židovský medovník z domácí pekárny
Králičí maso spaříme vařící vodou a poté podusíme za občasného podlévání na másle a cibuli doměkka. Měkké maso vykostíme a společně s játry a vepřovým...
více o Paštika z králíka pro paní Mílu
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle chuti můžeme přidat růžičkovou...
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Do velké mísy dáme mouku, smícháme s kypřícím práškem. Máslo nakrájíme na vločky a přidáme spolu s ostatními ingrediencemi, hnětením vyrobíme...
více o Adventní sušenky Spekulatius
Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka, Obojí vložíme do hrnce, chvilku dusíme bez vody a pak zalijeme vodou s cukrem. Přidáme...
více o Jablečné čatní s cibulí
Cuketu oloupeme, nahrubo nastrouháme, prosolíme a necháme 15 minut odležet. Mezitím nastrouháme nahrubo tvarůžky. Poté vymačkáme z cukety přebytečnou...
více o Cuketové karbanátky s olomouckými tvarůžky
Z oleje, prolisovaného česneku, soli, pepře, medu a bylinek uděláme v malé misce marinádu.
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme podélně (jedno kuř. prso na...
více o Bylinkoví kuřecí šnečci na grilu
Maso nakrájíme na nudličky, obalíme v solamylu a necháme chvíli uležet (stačí 10-20 minut). Maso zprudka opečeme na oleji, zalijeme omáčkou (soj....
více o Kuře kung-pao IV.
Prsa nakrájiíme na kostičky cca 2x2 cm, cibuli na tenké měsíčky a vhodíme na omaštěnou vok pánev s neadhezním povrchem (např. teflon). Pokud máme kus...
více o Dietní rychlá jakočína
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme asi na půl centimetrové plátky, které postříkáme citrónovou šťávou.
Tuk ušleháme s cukrem, postupně...
více o Pikantní jablečný koláč
Všechny přísady s výjimkou oříšků smícháme dohromady v těsto. Potom do těsta zapracujeme celé lískové oříšky. Z těsta s oříšky uděláme asi 20-30 cm...
více o Zázvorové suchárky
Rýži 12x propereme (důležité) a dáme do 5 litrové lahve. Posypeme rozdrobeným droždím, přidáme kůru a ostrouhaný na kolečka nakrájený citron. Na to...
více o Vánoční Cinzano
Odkrojíme tmavě zelené části pórku; pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme pórek a dusíme do měkka asi 5-8...
více o Carrot and Pear Bisque (Mrkvová polévka )
Rozšleháme mléko s vejci a promícháme mouku se směsí koření. Kousky kuřete namáčíme v mléku s vejci a potom obalujeme v mouce s kořením, opakujeme 2x....
více o Kuře KFC
Cuketu nakrájíme na menší kostky. Na oleji orestujeme na kolečka nakrájený pórek, přidáme cuketu a na malé kousky nakrájenou papriku, feferonku a...
více o Pikantní cuketová směs
Vepřové maso nakrájíme na stejné kostky, velké asi jako na guláš. Vezmeme kastrol se silnějším dnem a dáme do něj olivový olej, který lehce rozpálíme...
více o Vepřové kostky v karamelu
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na kostky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osamažíme nadrobno nakrájenou cibuli a pokrájené...
více o Sedlácká pohanka
Hlávkové zelí nakrájíme na kostičky a 2 minuty povařime, scedíme a dáme stranou. Játra nakrájíme na nudličky. V míse smícháme játra, zázvor, pepř,...
více o Játra básníka Li-Po
Na kostičky pokrájená prsa smísíme s bílkem, škrobem rozmíchaným v malém množství vody a solí. Vložíme do rozehřátého oleje, osmahneme a výjmeme. Do...
více o Čínská kuřecí prsa s mandlemi
Z oleje, medu, pepře, zázvoru, česneku (strouhaného), kečupu, koriandru, sojové omáčky si připravíme marinádu, do které křídla naložíme asi na 2...
více o Thajská křidélka
Na másle osmažíme dozlatova nadrobno pokrájenou cibulku, pak podlejeme trochou vody, přidáme na kolečka nakrájenou syrovou mrkev, špetku podravky nebo...
více o Dušená mrkev s lučinovou omáčkou
Potřebné zelí nakrájíme na velmi jemné nudličky, které spaříme vroucí vodou a necháme zcela odkapat. Mezitím namočíme žemli v mléce, aby žemle...
více o Zelný prejt
Kuře uvaříme a po vychladnutí vykostíme. Nakrájíme ho na porce a rozprostřeme po talíři, který předem ozdobíme listy hlávkového salátu. Mezitím...
více o Milionářské kuře
Dužinu dýně umeleme na masové strojku a 10 min. podusíme.
Přidáme koření a šťávu, želírovací cukr a 5 minut prudce povaříme.
Dáme do sklenic, uzavřeme...
více o Džem ze žluté dýně
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program FRENCH, velikost chleba II, barva kůrky světlá. Hladká mouka může být použita...
více o Francouzský bílý chléb
Na oleji osmažíme kolečka pórku a cibule. Přidáme na kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a poprášíme mletým zázvorem. Opečeme ze všech stran,...
více o Matějská pečeně
Švestky vypeckujeme, cibuli oloupeme a z nedozrálými rajčaty nakrájíme na drobno a zvolna dusíme asi 30-40 minut. Přidáme cukr, ocet, sůl a koření a...
více o Chutney švestkové
Rajčata a cibuli nakrájíme na kostky a vaříme 1/2 hodiny, potom rozmixujeme (používám ponorný mixér přímo v hrnci, kdo nemá musí v mixéru) nebo...
více o Rajčatový palivec
Na oleji vzpěníme cibulku, přidáme maso a zprudka ho necháme zatáhnout. Podlijeme vínem, přidáme masox a zázvor a zvolna dusíme.
Když zůstane v pánvi...
více o Krůtí maso s ananasem
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, rozložíme na misu, přičemž je dobře potřeme marinádou, kterou jsme pripravili z octa, soli, prolisovaného česneku,...
více o Orientální řízky
Maso nakrájíme na nudličky a společně s nakrájenou cibulí opečeme na oleji. Osolíme, přidáme drcený kmín, nastrouhanou citronovou kůru, zázvor, trochu...
více o Kočičí křik
Suroviny na těstíčko důkladně metlou promícháme. Kousky masa osolíme a v těstíčku obalíme. Smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Příloha: rýže,...
více o Kousky masa v zázvorovém těstíčku
Z kuřecího masa s kostmi a horších částí pórku uvaříme silnější vývar (solíme pouze vegetou). Přecedíme ho a pokud je příliš mastný (v případě, že v...
více o Kuřecí polévka s pórkem s čínským nádechem
Porce kapra potřeme směsí česneku utřeného se solí a špetkou zázvoru. Necháme v chladu asi 2 hodiny odležet a potom obalujeme v trojobalu. Smažíme ve...
více o Lahůdkový vánoční kapr
Všechny suroviny smícháme a na vále a vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto. Vyválíme asi 3 mm silnou placku. Vykrajujeme různé tvary (původně tzv....
více o Zázvorky - staročeské vánoční cukroví
Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka. Obojí vložíme do hrnce, chvilku dusíme bez vody a pak zalijeme vodou s cukrem, přidáme...
více o Čatní - jablečné s cibulí
Cukety podélně rozkrojíme na polovinu a vydlabeme semeníky. Opečeme na oleji z obou stran, když zvláční, vyndáme a dáme na vymazaný plech. Na oleji...
více o Cukety plněné mletým masem
Maso, cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme olejem, přidáme ústřicovou omáčku, trochu vegety. Vajíčka rozklepneme do směsi,...
více o Krůtí vejmysl
Je zapotřebí velká pánev (průměr 28 cm). Cibuli rozčtvrtit a nakrájet na proužky, osmažit na oleji a másle do sklovata. Přidat na plátky nakrájené...
více o Zdravý rocker
Kuře rozdělíme na porce a osolíme. Zeleninu pokrájíme na kostky či kolečka a vložíme do vymazaného pekáče přidáme divoké koření podlijeme trochou vína...
více o Jiříkovo kuře
Do masa vmícháme vodu a rozšlehané vejce. Přidáme koření a rozmačkané brambory a nakonec kypřicí prášek. Vytvoříme kuličky a smažíme do zlatova.
Jsou...
více o Čínské masové kuličky
Tence vyválíme listové těsto (asi 2 mm) a nakrájíme na čtverce o velikosti asi 8x8 cm a na každý dáme lžíci náplně. Těsto přeložíme a okraje dobře...
více o Listové taštičky plněné mletým masem
Maso nakrájet na nudličky, smíchat ho se solí a olejem, do misky dát vejce, koření, solamyl, vše rozšlehat a nalát na maso.
Pořádně promíchat a nechat...
více o Pravá čína II.
Do mletého masa přidáme nastrouhané brambory, 1 vejce a ostatní přísady a necháme nejlépe přes noc odležet, pak tvarujeme podélné placičky, které...
více o Mleté řízky
Houby 20-25 minut před použitím namočíme do horké vody. Pak je procedíme, vymačkáme z nich vodu a zbavíme tvrdých nožiček. Jemně je pokrájíme. Na...
více o Ostrá a kyselá polévka
Kuře rozdělíme na 10 dílů a osolíme. Na pánvi rozpáleného oleje kousky kuřete osmahneme. Nakrájíme cibuli na drobno a vyjmeme kuře z pánve, vložíme...
více o Perské kuře II.