Na pánev dáme maso, nakrájenou cibuli, česnek, na kostičky nakrájenou papriku a opékáme asi 5 minut. Rajčata zbavíme semen, nakrájíme na kostičky,...
více o Chilli placky
Rajčata nakrájíme na menší dílky, šalotku nadrobno, sýr na kostičky, bazalku natrháme, jemně vše promícháme a vmícháme smetanu s pepřem, necháme...
více o Rajčatový salát s fetou
4 plátky krkovice lehce poklepeme, velmi málo osolíme a opepříme, protože směsi koření už sůl a pepř obsahují. Marináda: v misce smícháme grilovaní...
více o Grilovaná krkovice s česnekovou omáčkou
Špagety uvaříme ve slané vodě (ne moc rozvařené). Na sádle osmahneme nakrájenou slaninu a cibulku a poté vlijeme na plech. Uvařené špagety smícháme s...
více o Zapečené špagety II.
Prsíčka nakrájíme na plátky a naložíme do marinády z ostatních ingrediencí. Dáme do ledničky minimálně na 2 hodiny, ale čím déle tím lépe.
Potom...
více o Kuřecí prsíčka v kysané smetaně
Brambory dame vařit do 3 l hrnce, osolíme, přidáme pepř (komu vadí ho kousat, může namlít nakonec).
Uvaříme doměkka, vyklopíme celou sklenici...
více o Poopiční kulajda
Salát opereme, necháme okapat a rozdělíme na čtvrtky. Smetanu promícháme s hořčicí, solí a kořením, salát přelijeme zálivkou, posypeme nadrobno...
více o Hlávkový salát s vejci II.
Na olivovém oleji orestujeme cibulku a sloupnutá pokrájená rajčata, dochutíme solí, pepřem a česnekem.
Česneková omáčka na brambory: kelímek zakysané...
více o Vepřová panenka po provensálsku na grilu
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opečeme.
Do vymazaného pekáče rozložíme polovinu na kolečka nakrájených brambor, osolíme,...
více o Zapečené brambory II.
Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na na kostky nebo plátky (dle zvyku). Okurku nakrájíme na tenké kolečka, posolíme, necháme pustit šťávu,...
více o Rakouský bramborový salát
Do zakysané smetany rozstrouháme neo rozdrobíme nivu, utřeme česnek, ochutíme vegetou a přidáme podle chuti čerstvé nebo sušené bylinky.
Podáváme ke...
více o Nivová omáčka ke grilovanému masu
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, párky nakrájené na kousky, brambory na kostky a osmahneme. Přidáme lečo, podlijeme trochou vody, vhodíme kostku...
více o Levný gulášek s lečem
Brokolici rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Rozmícháme 1 zakysanou smetanu s 4 vejci, osolíme, opepříme. Na...
více o Zapékaná brokolice
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný), opepříme, přidáme bazalku,...
více o Gnocchi se špenátem a nivou
Smetanu, mouku, vejce a sýr dohladka vymícháme. Přidáme na malé kostičky nakrájený salám. Dosolíme. Na oleji upečeme placky.
Podáváme se zeleninovým...
více o Smetanové placky
Najemno pomleté maso důkladně smícháme s vajíčky, strouhankou, kečupem a smetanou. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, olivy a houby, osolíme, opepříme....
více o Milánská paštika
Žemle rozkrojíme na poloviny a vnitřek vydlabeme. 2 vajíčka rozšleháme se sýrem. Poloviny žemlí obalíme v této směsi a smažíme z obou stran na oleji....
více o Plněná hnízda
Do rozpáleného oleje vložíme na kostky nakrájené maso a dobře opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme asi 2 lžičky červené papriky, pepř,...
více o Pikantní segedínek
Slaninu nakrájet na drobné kostičky, osmahnout a slít přebytečný tuk. Uvařené brambory rozšťouchat, postupně vmíchat zakysanou smetanu (dle chuti je...
více o Bramborová kaše se slaninou
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2 hodiny. Vymažeme pekáček a...
více o Kotletky v hořčicové majdě
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na vymazaný a vysypaný vyšší...
více o Piškotové řezy po padesáté
Utřeme česnek, který v misce smícháme s vínem a necháme chvilku odstát. Zatím nakrájíme brambory na 1 cm silné plátky, které klademe na vymazaný pekáč...
více o Zapékaná kuřecí prsa
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji, přidáme nakrájenou zeleninu, sojové plátky, koření dle chuti a zeleninovou kostku, podlijeme dostatečným...
více o Vegetariánská svíčková
Všechny suroviny na omáčku promícháme na hladkou omáčku. Na talíře klademe po 1 plátku z každého druhu uzeného masa, přidáme studenou omáčku. Podáváme...
více o Uzené maso s křenovou omáčkou
Uvedené suroviny na těsto smícháme dohromady, prohněteme a vzniklé těsto než připravíme náplň zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky. Do hrnce...
více o Slaný koláč se zakysanou smetanou
Upozornění - jen pro labužníky a žádné dietáře. Dáme vařit kysané zelí s kmínem a solí. Ve vetším kastrolu rozpálíme sádlo, osmažíme cibulku a přidáme...
více o Segedín
Zakysanou smetanu smícháme s příchutí a přendáme do misky. Misku dáme na tác nebo velký talíř a obložíme zeleninou nakrájenou na proužky a keksy....
více o Dipy
Kysané zelí a cibuli nakrájíme a mrkev s jablkem nastrouháme, přidáme strouhaný křen a zalijeme smetanou. Dobře promícháme. Podáváme s pečivem....
více o Salát, co vás postaví na nohy
Umytý salát natrháme do mísy a přelijeme smetanou, do které jsme zamíchali cukr, ocet a sůl, na zředění můžeme použít kapku mléka, nebo podmáslí, ale...
více o Ledový salát se smetanou
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené papriky a maso a opékáme asi 5 minut. Vsypeme rýži a necháme ji...
více o Rýžový dort s krůtím masem
Mouku dáme do mísy. Vytlačíme ve středu malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme 15 g cukru, 80 ml mléka. Trošku lžičkou zamícháme (jen ten...
více o Neodolatelný švestkový koláč
Nastrouháme hermelíny, přidáme tavený sýr, máslo a smetanu utřenou do pěny, a potom vše zamícháme. Přimícháme na tenoučké nudličky nakrájenou šunku,...
více o Hermelínová pomazánka s česnekem
Stehenní řízky osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi. Potom je vložíme do vymaštěného pekáčku, na každý řízek naneseme vrchovatou lžíci jemně...
více o Kuřecí lahůdka
Filé nebo filety z mořských ryb (losos, treska atd.) naložíme přes noc do marinády (3 lžíce šťávy z ananasového kompotu, filety poprášíme z obou stran...
více o Filé po thajsku pikant
Uvařenou řepu, vaříme ji s trochou octa a soli, oloupeme a nahrubo nastrouháme na nudličky. Salám nakrájíme na malé kostičky a rovněž tak cibuli....
více o Pomazánka z červené řepy
Omyté kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do mísy, zalijeme lžící oleje, promícháme. Posypeme cca lžíci koření gyros a promícháme, až...
více o Kuřecí nudličky gyros
Troubu předehřejeme na 200 °C. Játra umyjeme, nadrobno nasekáme, žampiony a cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Žampiony opečeme na másle, přidáme...
více o Gratinovaná játra
Brambory umyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na plátky. Stejně pokrájíme i vejce uvařená na tvrdo. Polovinou sádla vymastíme pekáč nebo...
více o Rybí filé na labužnický způsob
Do mísy dáme nahrubo nastrouhanou červenou řepu, nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme promačkaný česnek, pokapeme citronem a vše smícháme ze...
více o Salát z červené řepy se zakysanou smetanou
Uzené maso, klobásu a vejce pokrájíme a ozdobně rozložíme na hlubší mísu. Smícháme smetanu s jogurtem, přidáme křen, osolíme, opepříme, dobře...
více o Velikonoční salát II.
V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej, dále do této hmoty zašleháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva...
více o Margot řezy
Máslo vyšleháme do pěny se solí, vejci a smetanou. Postupně přidáváme tvaroh. Hmotu vložíme do většího kastrolu a za stálého míchání ohříváme. Když se...
více o Pascha
Vejce nakrájíme kráječem na plátky. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Do vymazaného pekáče uložíme vrstvu vaječných plátků, posypeme polovinou...
více o Holandská vejce
6 bílků + sůl ušlehat do tuha + rum + cukr ušlehat + žloutky ušlehat + mouku zamíchat - nesmí se šlehat, těsto musí zůstat tuhé. Napatlat na plech a...
více o Jahodové nadýchané dortové řezy
Ramu vymícháme se žloutkem a smetanou. Přidáme lžičku hořčice.
Do směsky dáme na jemném struhadle postrouhané tvarůžky, a bílek. Přidáme nakrájenou...
více o Tvarůžková pomazánka IV.
Rozinky spaříme horkou vodou nebo namočíme do rumu. Jablka oloupeme. Odstraníme jadérka a dužinu nakrájíme na plátky, které ihned pokapeme citronovou...
více o Žemlovka trochu jinak
Toustový chleba nakrájíme na kostičky a opečeme ho na pánvičce s prolisovaným česnekem, osolíme a posypeme oregánem.
Salát natrháme na malé kousky,...
více o Salát z Říma s vinnou zálivkou
Z přísad vypracujeme kynuté těsto a necháme ho kynout. Náplň připravíme smícháním všech přísad. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 části, každou vyválíme a...
více o Škvarková roláda
Suroviny na marinádu smícháme a uložíme do ní na kousky nakrájené maso, minimálně 2 hodiny předem. Zeleninu nakrájíme na menší kousky a zprudka...
více o Křupané těstoviny