Kuře i s kostmi rozporcujeme na menší kousky. Osolíme, obalíme v Solamylu a fritujeme 20 minut při 175 °C. Mezitím připravíme omáčku. Sojovou omáčku ...
více o Fritované kuře
Cukr ušleháme se žloutky, přidáme horkou vodu a šleháme do pěny. Poté vmícháme mouku, kokos. Lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků a kypřící prášek...
více o Piškotová bábovka s kokosem
Maso nakrájíme na kostky, opečeme na rozpáleném oleji, vyjmeme, přidáme sójovou omáčku, osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé. Na zbylém oleji...
více o Masové kostky po čínsku
Ingredience na pudink svaříme a necháme vychladnout. Korpus dáme na vymazaný a vysypaný plech. Tvarohový krém smícháme s vychlazeným pudinkem, dáme do...
více o Prošívaná deka
Zpracujeme na vále v těsto. Vyválíme, přeneseme na plech, poklademe jablky, posypeme skořicí, ořechy a drobným ovocem (může být čerstvé, mražené nebo...
více o Jablkový koláč bez cukru
Na másle podusíme drobné nakrájené houby, podle chuti je osolíme, přidáme tlučený kmín a drobně nakrájenou petrželku nebo pažitku. V kastrole...
více o Špagety s houbami a sýrem
Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl a bobkový list, podlijeme a dusíme asi 20 minut. Pak přidáme rajčatový protlak a ještě...
více o Makaróny po Italsku
Dýni zalejeme vodou a octem - necháme 2 dny v chladnu proležet. Scedíme, prosypeme cukrem a necháme do 2. dne. Přidáme oloupaný a na kolečka nakrájený...
více o dýňový kompot II.
V hrnci smícháme všechny přísady kromě vodky. Přivedeme k varu, přikryjeme a asi 5 minut vaříme. Potom přilijeme vodku, zamícháme, stáhneme z ohně a...
více o Polská vodka
Rajčata nakrájíme na osminky, posypeme nadrobno nakrájeným česnekem a petrželkou. Osolíme a polijeme olejem a octem (rozředěným s vodou). Povrch...
více o Salát z rajčat a česneku
Z mouky, sádla a vlažné vody připravíme těsto jako na nudle. Z těsta uhněteme kuličky, které vyválíme je dotenka. Pečeme v troubě na suchém rozpáleném...
více o Mexické placky Tortillas
V misce smícháme drobně nasekanou okurku, vodu, citronovou šťávu, cukr, sůl a dobře promícháme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a feferonky a znovu...
více o Thajský okurkový salát
½ kg kabanosu nebo buřtů a 4 cibule nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenice, asi tak do poloviny a zalijeme horkým lákem a dorovnáme...
více o Rychlí utopenci II.
Žloutky, cukr utřeme, přidáme teplou vodu, olej a ještě chvíli třeme. Přidáme mouku s práškem a sněhem z bílků. Do poloviny těsta přimícháme kakao.
Na...
více o Jablkový moučník II.
Nakrájet tvarůžky na kostky. Uvařit masox, přidat tvarůžky a za stálého míchání na mírném ohni vařit do rozpuštění. Na závěr přidat pepř, pivo, kmín....
více o Tvarůžkový sýr
Borůvky properte, posypte cukrem, přidejte máslo, trochu vody a vše rozvařte.
Směs zahustěte perníkem, smetanou a nakonec okořeňte skořicí a...
více o Žahour
Mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek smícháme dohromady. Přilijeme olej, stejné množství vody a opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Formu...
více o Výborná bábovka
Maso smícháme s ostatními přísadami a rukou tvoříme kuličky velikosti menší blumy.
Na rozpáleném oleji kuličky ze všech stran opečeme. V hrnci...
více o Polévka Mie Bakso
Tlačenku nakrájíme na kostky, salám na plátky, cibuli na tenká kolečka. Na nálev všechny přísady promícháme, přidáme do něho salám, tlačenku a cibuli,...
více o Tlačenkový salát
Všechny přísady na nálev 5 minut povaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme kečup. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do zavařovací...
více o Domácí utopenci
Na tuku zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou kapustu a chvilku promícháváme. Přidáme sůl, pepř a podlijeme (hodně) vodou. Potom přidáme trochu vegety...
více o Sójové kostky v kapustě
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na rozpuštěném sádle, přidáme kmín a ještě chvilku restujeme, zaprášíme mletou paprikou, lehce...
více o Kášovská Zelňačka
Těsto: vodu,sůl a máslo přivedeme k varu a vsypeme najednou mouku. Kastrol sejmeme z plotny a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane chytat dna a...
více o Slané věnečky
Dekorativní pečivo, které není určeno k jídlu. Vytvářejí se z něho různé figurky. Mouku s vodou smísíme, dobře prohněteme a vytvarujeme na těstový...
více o Vizovické pečivo
Máslo, cukr, vejce utřeme (nejlépe ve šlehači). Potom přidáme mouku a čokoládu a lehce promícháme. Vzniklé těsto pečeme na plechu na pečícím papíře...
více o Čokoládové čtverečky
Broskve necháme okapat (šťávu z kompotu dáme vychladit) nakrájíme na kostičky, dáme do skleněné mísy na bowli nebo do skleněného džbánu, zasypeme...
více o Blesková bowle
Likér vyrábíme z aronie kanadské, černého rybíru nebo z černého bezu. Bezinky necháme 30 minut vařit v 1 l vody, pak necháme okapat. Potom přidáme...
více o Likér fantazia
Sádlo (máslo) a sůl vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku, až se začne vařit, zmírníme na střední oheň a najednu vsypeme mouku. Všechno...
více o Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
Z cukru, másla, hladké mouky a jednoho vajíčka zaděláme těsto. Těsto po zadělání dáme na chvíli vychladit, potom vyválíme, vykrojíme třeba hrncem nebo...
více o Croquenbouche
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a kakao. Z bílků ušlehámu tuhý a zlehka jej vmícháme...
více o Jahodový moučník
Ryby vyfiletujeme, filety vypereme, hodně prosolíme (lépe je obalit je v soli) a uložíme do kameninové mísy.
Necháme hodinu uležet při pokojové...
více o Rybí pepřenky
Cukr svaříme s trochou vody a do vychladlého roztoku zamícháme přecezenou šťávu z citronů. Uchováváme v lednici v uzavřené láhvi....
více o Domácí citronová šťáva
Sóju večer namočíme do vody, ráno propláchneme pod tekoucí vodou, a ve dvou litrech vody necháme projít varem.
Necháme vychladnout, rozmixujeme a...
více o Sójové mléko
Před přípravou vína asi 2-3 dny připravíme sušené kvasinky. (Tekuté můžeme nalít rovnou do připravovaného vína).
Do čisté 2 dl skleničky nalijeme...
více o Rybízové víno
Z droždí a několika lžic vody připravíme kvásek. Ve vyhřáté míse zaděláme mouku smíchanou se solí, kvásek a teplou vodou na tužší těsto.
Do těsta...
více o Arabský chléb
Malinké plátky kuřecího masa (asi jako je ucho malé) nasolíme z jedné strany a z druhé strany posypeme vegetou. Uděláme si hustší těstíčko z vajec,...
více o Kuřecí uši
Žloutky, vodu, cukr a olej utřeme, přidáme střídavě sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva a kakaem. Lehce promícháme a upečeme v dortové formě....
více o Dort na lžíce
Vodu s cukrem, tukem a kakaem dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí (nevaříme!!). Pak odebereme 3/4 hrnku směsi, dolijeme rumem a dáme stranou....
více o Šalamounské řezy
Očištěný celer zakapeme citronem a dáme do vody, aby nezčernal. Na struhadlo nakapeme citronku a nastrouháme celer střídavě s očištěným česnekem....
více o Pikantní pomazánka ála celer
Vykrájená jablka nakrájíme na menší kousky a s vodou rozdusíme. Přecedíme a rozmixujeme. Ve šťávě uvaříme pudink a vychladlý zamícháme do rozmixované...
více o Dětská přesnídávka I.
Vepřovou kýtu při naklepáni potírame olejem. Do mísy dáme všechny indegrience, ale solamylu tolik, aby byla středně řídká jako je na řidké těstíčko....
více o Vepřový Mates
Sloupneme hlavičky hub a nakrájené na větší kousky je vložíme do hrnce se studenou vodou.
Osolíme a dáme vařit. Dále pokračujeme jak s klasickou...
více o Houbová polévka ala držková
Odpeckované třešně, jahody, maliny rozvaříme v oslazené a citronem okyselené vodě a vše rozmixujeme. Znovu přivedeme k varu a zahustíme maizenou...
více o Letní ovocná polévka
Žloutky ušleháme s cukrem, vodou a olejem. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh s přidáním špetky soli...
více o Olejová bábovka VI.
do pětilitrové láhve od okurků
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme...
více o Utopenci IV.
Rozinky přebereme, propláchneme, spaříme vařící vodou a necháme okapat. Mošt zahřejeme k varu, přidáme škrobovou moučku rozmíchanou s vodou,...
více o Jablečný punč
Omyté broskve krátce povaříme v oslazené vodě doměkka.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z broskví, smetanou a 5 minut...
více o Studená broskvová polévka
Máslo, cukr, griotku, sirup a vodu zahřejeme v misce z varného skla, přidáme oloupané, jádřinců zbavené a na osminky pokrájené hrušky a krátce je pod...
více o Hrušky v griotce