Filé lehce rozmrazíme a rodělíme na kousky. Rybu, kostičky mrkve a cibule vložíme na pánev, zalijeme menším množstvím vody a mírně osolíme. Dusíme, až...
více o Karbanátky z mořské štiky
V litru vody uvaříme maso, zeleninu v celku a špetku koření doměkka. Přecedíme a do vývaru vkládáme nakrájenou zeleninu a upečený svítek.
Svítek:...
více o Uzený vývar se špenátovým svítkem
Tuk utřeme se žloutky a cukrem po pěny, ušleháme pevný sníh z bílků, přidáme ke šlehané hmotě spolu s moukou, práškem po pečiva a strouhanými ořechy a...
více o Ořechové kostky
Slaninu nakrájíme na kostičky a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené maso, šunku a brambory. Osolíme, okořeníme, mírně podlijeme...
více o Polární směs
Plátky masa naklepeme, osolíme, omočíme v těstíčku (mouku rozšleháme s vejcem, mlékem a solí) a osmažíme na rozehřátém oleji. Na dno pekáče potřené...
více o Vepřové řízky v těstíčku zapečené se sýrem
U křídel odřízneme nejmenší část, v kloubu je nařízneme a utvoříme otvor, kterým uvolníme kapsičku a tuto naplníme nádivkou.
Nádivka: oloupanou cibuli...
více o Plněná kuřecí křídla
Křidélka vykostíme, osolíme a opepříme.
Naplníme směsí mletého masa a sekaných švestek.
Obalíme v těstíčku a smažíme na oleji....
více o Plněná smažená kuřecí křidélka
- utřít heru, cukr a vejce
- přidat mouku, prášek do pečiva a mléko
- zadělat
- na vymazaný plech
- poklást ovocem
- posypat skořicí a drobenkou...
více o Ovocný koláč V.
- kolik váží vejce - tolik moučkového cukru a tolik mouky
- z vajec udělat sníh
- vlít do dobře vymazané a vysypané dortové formy
- péčeme v mírně...
více o Základní recept na dort
- těsto - smícháme vejce, kakao, cukr, vodu
- přidáme mouku a prášek do pečiva
- dáme péci do vysokého plechu
- náplň - našleháme máslo, rum a cukr
-...
více o Vitacitové řezy II.
- vše zpracovat v těsto
- 2/3 těsta rozválet na plech
- potřít ovocnou marmeládou
- ze zbylého těsta vytvoříme na marmeládě mřížkování
- pečeme při...
více o Sváteční mřížkový koláč
Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou....
více o Koprová kulajda
Všechny suroviny zpracujeme v tužší těsto, necháme vykynout a pak vyválíme plát asi 0,5 cm silný. Vykrajujeme kolečka, na plechu potřeme rozšlehaným...
více o Škvarkové vdolečky k vínu
Květákové růžičky vypereme, uvaříme v osolené vodě a scedíme. V míse smícháme olej, petrželku, citronovu šťávu, sůl a pepř. V této směsi růžičky...
více o Květák po pařížsku
Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě. V zapékací misce osmažíme kostičky salámu, přisypeme zeleninu, vmícháme rýži, mléko, vejce a strouhaný sýr,...
více o Rýžový nákyp se sýrem a salámem
Z mouky, vody a vajec vyšleháme těsto, doplníme hrubě strouhanými jablky a pečeme v lívanečníku nebo na pánvi jako omeletky. Teplé podáváme zdobené...
více o Jablkové pohankové lívanečky
Na másle osmažíme kostičky kořenové zeleniny, zasypeme moukou, opečeme a zalijeme vejci. Až se srazí, rozšleháme s litrem vody, přidáme bujon, osolíme...
více o Jarní polévka z vaječné jíšky
Z másla, mouky s práškem do pečiva a 50 g jemně strouhaného sýra vymícháme těsto, které vložíme do formy. Předpečeme asi 10 minut v předem vyhřáté...
více o Sýrový koláč s brokolicí
Z části mouky, piva a dvou vajec připravíme středně husté těstíčko, které necháme zaležet. Nastrouháme sýr a celer, přidáme krájený pórek a žampiony s...
více o Sýrový balíček v pivním těstíčku
Sojový granulát uvaříme v 0,7 litru vody. Necháme vychladnout. Smícháme se spařenou a najemno nakrájenou kapustou, česnekem, cibulí a kořením. Přidáme...
více o V - Sojová sekaná
Sóju vaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
Kapustu spaříme a rozemeleme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř,...
více o Sojové karbanátky II.
Cibuli najemno nakrájíme a dáme smažit dozlatova. Přidáme rozdrobené kvasnice, necháme zpěnit a zakápneme trochou mléka. Zahustíme vejci a podusíme....
více o Drožďová pomazánka V.
Maso naklepeme, osolime a posypeme kari korenim. Dame si do kastrulku uvarit masox, a pokracujeme tak, ze maso nejprve obalime ve strouhance, potom v...
více o Holstynske rizky
Vyšleháme máslo s cukrem a vejci (můžeme přidat kávové aroma). Do hmoty přisypeme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůru....
více o Kávové řezy s vaječným koňakem
Vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu, vmícháme žloutky, zasypeme prosátou moukou s kakaem a kávou. Promíchané těsto vlijeme do dortové formy ...
více o Mokka dort
Brambory i se slupkou omyjeme a rozpůlíme. Květák krátce povaříme a posekáme. Na alobal kápneme olej, na každý kousek alobalu položíme 2-4 dílky...
více o Zapečený květák s uzeným kolínkem
Nastrouháme oba druhy sýra, salám a česnek. Ochutíme pepřem, paprikou a vše promícháme. Pomazánkou potřeme rozpůlené housky, klademe do rozpáleného...
více o Pomsta šíleného kuchaře
Tvaroh smícháme s vejci, mlékem a prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva. Z těsta lžící vykrajujeme malé noky, vkládáme je do horkého oleje a...
více o Smažené tvarohové noky
Játra pomeleme, smícháme se všemi ingrediencemi a dáme péci do tukem vymazané formy (nejlépe do srnčího hřbetu). Po upečení naporcujeme a podáváme s...
více o Falešná husí játra
Očištěné listy pekinského zelí uvaříme v osolené vodě doměkka. Přecedíme, necháme okapat a umeleme na masovém strojku nebo drobně rozsekáme. Světlou...
více o Špenát z pekinského zelí
Žloutky a cukr smícháme, přidáváme střídavě šlehačku a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do hmoty vmícháme vanilkový cukr a z bílků ušlehaný sníh....
více o Šlehačková hrnečková bábovka
Z vařených, strouhaných brambor, mouky, krupice, vejce a soli vypracujeme těsto, které rozmačkáme na lehce vymaštěný plech ve stejnoměrné síle....
více o Zahýbálky
Očištěnou slepici dáme vařit s kořením, kořenovou zeleninou, cibulí a solí doměkka.
Zvlášť připravíme omáčku z máslové jíšky, kterou zalijeme částí...
více o Slepice s petrželovou omáčkou
Do mixéru nalijeme vývar a po kouskách přidáváme máslo, nakrájenou šunku, salám a kostičky sýra. Mixujeme nahrubo asi 3 minuty. Směs vyjmeme,...
více o Pařížský chlebíček
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na pomoučeném vále, ozdobným...
více o Bramborové taštičky se zelím
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. Nakonec zalijeme směsí...
více o Zapečené flíčky se šunkou II.
Tuk a med rozehřejeme, smícháme s cukrem a do teplé směsi vmícháme 1 vejce. Přisypeme mouku s práškem do pečiva, anýz, skořici.
Vše důkladně...
více o České perníčky bez vážení
Vejce a cukr ušleháme, potom přidáme ostatní suroviny. Na vymazaný plech nalijeme těsto.
Mezitím si připravíme směs z: 2 tvarohy, 1 až 2 vejce, 1...
více o Prošívaná buchta
Meruňky nakrájíme na tenké proužky, namočíme do vody a přikryjeme. Jablka nakrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Tvaroh vyšleháme s mlékem,...
více o Šneci plnění tvarohem
Na omáčku necháme okapat třešně a šťávu zachytíme. Lžíci šťávy rozmícháme se solamylem, zbylou spolu s vanilkovým cukrem, citronovu kůrou, skořicí a...
více o Kokosová pochoutka s kompotem
Polévky ze sáčku často postrádají vhodnou vložku, která polévku doplní pro nasycení n.př. na chalupě.
Vložku umícháme v hrníčku do kterého dáme vejce,...
více o Jednoduchá vložka do polévek ze sáčku
Brambory oškrábeme, nebo okrouháme (nevaříme), opereme v tekoucí vodě a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2-3mm. Na tvrdo uvařená vejce nakrájíme na...
více o Francouzské brambory
Porce kapra osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájený pórek, nastrouhaný celer a na plátky nakrájené...
více o Třeboňský zapečený kapr