Řízky po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Opečeme je na rozpáleném oleji po obou stranách....
více o Obrácený řízek
Očištěnou kapustu povaříme ve slané vodě asi půl hodiny. Pak ji slijeme, necháme okapat a po ochladnutí ještě zbylou vodu vymačkáme.
Kapustu nadrobno...
více o Kapustové karbanátky IV.
Vejce našleháme vidličkou, přidáme pepř, sůl, cukr, majoránku, čili, sójovou omáčku, utřený česnek a vše promícháme. Do směsi vložíme maso, přikryjeme...
více o Kotlety s česnekem
Mleté maso promícháme s rozkrájenou cibulí a petrželkou, osolíme, opepříme, přidáme vejce, ve vodě máčenou žemli a rozehřáté sádlo.
Utvoříme stejně...
více o Čufty z hovězího masa
Jednu třetinu bůčku umeleme, dvě třetiny nakrájíme na kostky, vše smícháme s ostatními surovinami a necháme odležet 12 hodin v chladu.
Pak směs...
více o Bůčková roláda VII.
Mouku smícháme s práškem do perníku, sodou, kakaem a cukrem, zaděláme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce a olej, vmícháme nastrouhaná jablka (jsou...
více o Jablkový perník IV.
Kuře očistíme, osolíme, potřeme kořením na kuře nebo grilovacím kořením a volátko nebo břišní dutinu naplníme nádivkou.
Naplněné kuře sešijeme nebo...
více o Jarní kuře s nádivkou
Oškrábané a na kostičky nakrájené brambory, nastrouhanou kořenovou zeleninu a na nudličky nakrájenou kapustu zalijeme vodou. Osolíme, okmínujeme,...
více o Zeleninová polévka II.
Oškrábané brambory nakrájíme na tenké plátky a vaříme ve 3/4 litru osolené vody do rozvaření, případně je ještě rozmačkáme.
Po odstavení z ohně...
více o Skleněná polévka
Všechny přísady se smíchají a přidá se tolik mléka, aby vznikla hustá kaše. Pokud použijeme hrubou mouku, můžeme do poloviny těsta zamíchat kakao....
více o Ábíčková bábovka
Brambory nakrájíme na malé kostičky a v mixéru je umixujeme. Směs nalijeme do mísy. Přidáme celé vejce a sůl dle chuti. Sypeme hrubou mouku, až...
více o Halušky se zelím
Do mletého masa nastrouháme brambory, cibuli, přidáme vejce, strouhanku, rozetřený česnek, koření a sůl. Dobře promícháme a z hmoty vytvarujeme...
více o Bramborovomasové karbanátky
Syrové brambory oloupat, nastrouhat na plátky. Klobásy také nakrájet na tenké plátky.Zapékací pekáček vymastit sádlem.
Na dno naskládat vrstvu brambor...
více o Prokládané brambory
Omyté kuře naporcujeme, zbavíme kůže, osolíme a opaprikujeme. Vložíme do vymaštěného pekáčku.
Mleté maso osolíme, opeříme, přidáme vegetu, vejce, popř...
více o Kuře pod peřinou II.
Rozšleháme vejce se škrobem, kus zmrzliny v něm obalíme, vytvarujeme, obalíme v kokosu, znovu obalíme v těstíčku a opět v kokosu. Až máme obalené...
více o Smažená zmrzlina
V odblaněné jehněčí kýtě nařízneme střední otvor pro plnění.
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme drobně pokrájené žampiony a po...
více o Plněná jehněčí kýta
Kotlety omyjeme, osušíme, opepříme a posypeme mletým hořčičným semínkem. Necháme asi 30 minut v chladu odležet.
Mezitím očistíme žampiony, nožičky...
více o Jehněčí kotlety se žampiony
Veku (žemlovku) nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Rozpustíme 100 g Hery, kterou polijeme kostičky veky v míse.
Vepřové a uzené maso také...
více o Velikonoční nádivka III.
Vejce rozšleháme s cukrem a postupně přidáváme ostatní ingredience. Rozinky nakonec. Pečeme velmi pomalu 1 hodinu a více. Propichováním dřívkem...
více o Serník
Játra umeleme, přidáme všechny ingredience, dobře promícháme a dáme do dobře vymazané a strouhankou vysypané formy (srnčí hřbet).
Pečeme v mírné...
více o Játrová sekaná
Maso naklepeme, nasekneme okraje a posypeme kořením. Obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích se solí. Vkládáme do horkého tuku a zprudka opečeme z obou...
více o Krůtí vaječnice
Z vína, mléka, vajec, soli a polohrubé mouky připravíme husté těstíčko jako na kapání. Očištěné, oloupané a osolené žampióny máčíme v těstíčku a...
více o Žampióny ve vinném těstíčku
Polovinu piškotů poskládáme na dno mělké čtverhranné mísy o obsahu asi 1 l.
Deci likéru smícháme s kávou a polovinou obsahu pokapeme piškoty. Z bílků...
více o Tiramisu
Šunku nakrájíme na malé kostičky. Pažitku omyjeme, osušíme a nadrobno nastříháme. V míse dobře promícháme mouku s kypřícím práškem a solí. Troubu...
více o Pikantní muffiny se šunkou
Očištěná a oloupaná jablka nakrájíme na plátky, podlijeme vodou a podusíme na másle, do kterého přidáme cukr.
Vejce rozšleháme se solí a mlékem,...
více o Omeleta s jablky
Žemli namočíme do studené vody.
Maso zpracujeme s dobře vymačkanou žemlí, drobně krájenou cibulí, bílkem a hořčicí. Ochutíme solí a pepřem a ze...
více o Königsbergské klopsy
Hovězí plátky obalíme nejdříve ve strouhance, pak ve vajíčku a nakonec v mouce. Zprudka je osmahneme po obou stranách a vložíme do vymaštěného pekáče....
více o Hovězí kýta s moravankou
Do 1/4 l vody přidáme 15 dkg másla a svaříme. Potom přidáme 15 dkg hladké mouky. Nakonec vmícháme 6 vajec. Vmícháváme postupně po 1 vejci.
Těsto...
více o Bouřka /mraky/
Vždy mezi dva plátky sýra dáme sardinku a plátek kapie. Řízky osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme po obou stranách...
více o Plněný sýrový řízek
Brambory ve slupce důkladně omyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu. Urovnáme na plech a pečeme v horké troubě při vyšší teplotě asi 1 1/2 hodiny. Na...
více o Kuřecí křidýlka s chilli omáčkou
Z kopřiv otrháme lístky, spaříme vroucí vodou, scedíme a necháme okapat. Vychladlé kopřivy jemně nasekáme nebo rozmixujeme.
Mléko rozšleháme s vejci,...
více o Zeleninová polévka s kopřivovým svítkem
Uvaříme brambory ve slupce a dáme vychladnout.
Mezitím uvaříme těstoviny (nejlépe vřetýnka) v osolené vodě s trochou oleje.
Uvaříme vejce natvrdo.
Na...
více o Míchanice
Máslo utřeme s tavenými sýry, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurky, petrželku, natvrdo uvařená a pokrájená vejce. Vše osolíme, opepříme, přidáme...
více o Sýrová roláda VII.
Fazole zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Uvařené fazole slijeme a promícháme je s kolečky pórku. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, troškou octa a...
více o Bílé fazole se slaninou a vejci
Meruňky necháme na sítu okapat. Máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl utřeme do pěny. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, jedno po druhém zašleháme...
více o Meruňkové košíčky
Karotku a hrášek zalijeme vroucím vývarem a 5 minut zvolna povaříme. Pak sejmeme z plotny, za stálého míchání vsypeme krupičku a opět přivedeme k varu...
více o Krupičková polévka s vejcem
Polovinu brambor uvaříme, druhou oloupeme a nastrouháme. Vychladlé uvařené brambory také nastrouháme. Smícháme syrové i uvařené brambory, přidáme...
více o Jihočeský bramborový bác
Mléko svaříme s trochou soli a máslem. Přidáme mouku a muškátový oříšek a mícháme tak dlouho, až se těsto odděluje od sebe. Poté kastrol sejmeme z...
více o Drůbeží knedlíčková polévka
Droždí rozdrobíme ve 50 ml vlažného mléka a přidáme trochu mouky. Promícháme a necháme kynout. K mouce přidáme tuk, žloutky, sůl, zbylé mléko a...
více o Obložené briošky
Maso zbavíme viditelného tuku, nakrájíme na kostky silné asi 3 cm a ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji.
Poté je vyjmeme, osolíme, opepříme a...
více o Pochoutka z Kréty
Z droždí, vlažného mléka cukru nehcáme vzejít kvásek. Mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli, vykynutý kvásek, vejce a změklý tuk. Vše smícháme...
více o Slavonické koláčky
Zelné listy spaříme vroucí vodou, žebra naklepeme paličkou nebo je seřízneme.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nudličky bůčku...
více o Zelné závitky se zeleninou
Bůček uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Odstraníme případné kosti a maso nakrájíme na drobné kostičky. Veku také nakrájíme na drobné kostičky. Maso i...
více o Špekové knedlíky I.
Vykostěný a kůže zbavený bůček nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Přidáme mléko, strouhaný sýr, důkladně promícháme, v misce přikryjeme...
více o Vlašimské řízky
Mouku prosijeme do mísy, osolíme, přidáme vykynutý kvásek z rozdrobeného droždí, šálku teplého mléka a lžíce cukru. Vmícháme zbytek teplého mléka,...
více o Šátečkové koláče
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, okmínujeme a vaříme doměkka. Vývar s bramborami zalijeme smetanou smíchanou s moukou....
více o Bramborová polévka s koprem
Ze syrových nastrouhaných brambor vymačkáme rukou vodu, přidáme vařené nastrouhané brambory, vejce, mouku, kvásek z droždí, česnek utřený se solí a...
více o Kynutý bramborák
Omyté kuře rozkrojíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a v troubě na rozehřátém másle do zlatova po obou stranách opečeme. Před dopečením přidáme plátky...
více o Kuře Imperial
Vejce posekáme na malé kousky a cibuli nakrájíme nadrobno. Pak přidáme olej, pažitku a pečlivě promícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Ozdobíme...
více o Židovská pomazánka z vajec a cibule