Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte jablka, cukr, skořici i muškátový oříšek a restujte, až se cukr rozpustí...
více o Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Z těsta vytvořte kuličky velikosti pingpongových míčků. Nechte je pod utěrkou nakynout 30 minut.
V kastrolu rozehřejte olej, mělo by ho být na výšku...
více o Mini koblížky s jahodovou marmeládou
Do trouby dejte plech a nechte ho předehřát na 190 °C. Do hrnce dejte borůvky, hřebíček, cukr a zvolna zahřívejte asi 10 minut, dokud se cukr úplně...
více o Zakrytý borůvkový koláč
Smíchejte všechny přísady na knedlíčky dohromady. Kousky těsta rozdělávejte palcem ruky. Těsto musí lepit a být mokré. Poté do něj lžicí vložte...
více o Polévka s knedlíčky wonton
Rozbalte těsto, potřete jej olivovým olejem, na střed vyskládejte slité mandarinky, okraje nechte volné.
Přidejte rovnoměrně jogurt, brusinky, mandle...
více o Koláč s mandarinkami a jogurtem
Mléko a rozlámanou čokoládu rozpusťte na mírném ohni za stálého míchání a nechte zchladnout. Změklé máslo utřete s cukrem, skořicí a vejci na hladký...
více o Čokoládový dort s broskvemi
Troubu zapněte na 180 °C. Křehké těsto rozválejte na lehce pomoučněné pracovní ploše na asi 3 mm silný plát. Ten rozdělte na 8 částí.
Plech na vymažte...
více o Košíčky s hráškem a křepelčími vajíčky
„Tohle těsto je docela snadné. Já osobně je připravuji jenom z mouky a vajec, a to v poměru na 100 g mouky jedno vajíčko,“ říká Tomáš Babinec. „Někdo...
více o Srdíčka s květákem a brokolicí
Do elektrického hnětače vložte všechny suroviny a vypracujte těsto. Můžete je ale docela dobře uhníst i ručně: na pracovní desku udělejte hromádku...
více o Masové ravioli s batáty a pažitkou
„Tohle těsto je docela snadné. Já osobně je připravuji jenom z mouky a vajec, a to v poměru na 100 g mouky jedno vajíčko,“ říká Tomáš Babinec. „Někdo...
více o Tvarohové ravioli se strouhankou
„Tohle těsto je docela snadné. Já osobně je připravuji jenom z mouky a vajec, a to v poměru na 100 g mouky jedno vajíčko,“ říká Tomáš Babinec. „Někdo...
více o Ravioli s čokoládovou omáčkou
1) Rozložíme si těsto na vál.
2) Kečup smícháme s chilli omáčkou a potřeme tím těsto.
3) Pak na pizzu dame šunku nebo salám.
4) Na šunku dáme žampiony...
více o Pizza alá italiano
Vanilkové těsto si zpracujeme a vyválíme na pár válečků. Nakrájíme na kusy veliké cca jako váš ukazováček.
Nakrájené válečky si vytvarujeme do tvaru...
více o Haloweenské prsty
Uvařenou červenou řepu oloupeme, pokrájíme na cca 0,7 mm plátky, osolíme a potřeme žervé, které jsme si dochutili tím, co máme rádi (případně ho...
více o Červená řepa s žervé a rakouským špekem
Těsto na nudle vyválíme natenko, nenecháme oschnout, ale hned na něj do poloviny dáváme malé kopečky povidel ve vzdálenosti asi 4 cm od sebe. Druhou...
více o Pirohy s povidly
Troubu vyhřejeme a plech vyložíme papírem. Smícháme strouhanku, mandle, cukr a pomerančovou kůru, pak přidáme vypeckované třešně. Na utěrku položíme...
více o Třešňový štrúdl s mandlemi
Rozválené croisantové těsto hustě posypeme skořicovým cukrem. Srolujeme (jako koberec) a krájíme asi centimetr široké plátky - šnečky, které klademe...
více o Superrychlí skořicoví šnečci
Těsto vyválíme, polovinu ořechů nastrouháme a polovinu nasekáme, smícháme a posypeme těsto, čokoládu nasekáme a posypeme jí těsto s ořechy, zavineme,...
více o Plundrový závin s ořechy a čokoládou
Tohle není recept v pravém slova smyslu, jen uskutečněný povedený nápad. V domácí pekárně na program těsto si nechte vykynout vaše oblíbené či...
více o Chlebové buchty
Banán nakrájíme na válečky (3 cm) a namočíme v těstíčku. Takto obalené smažíme v oleji do zlatova. Přendáme na talíř, posypeme cukrem, vedle vyklopíme...
více o Ovoce v těstíčku se zmrzlinou
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a přidáme pudink. Odstavíme a...
více o Štrůdlík s jablečnou nutelou
Hotové plundrové těsto (lze koupit v prodejnách Albert) rozbalíme a na šířku rozřízneme na dvě poloviny. Každou polovinu posypeme na kousky nakrájenou...
více o Rychlí šneci z plundrového těsta
Postup přípravy: 100 g másla necháme rozpustit na pánvi a přidáme 2 lžíce medu. Do misky rozklepneme čtyři vejce, přidáme 2 lžičky jedlé sody, a...
více o Arménský medovník
Těsto rozložíme na máslem pomazaný plech a uděláme tlusté okraje jako na pizzu. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 15 minut. Necháme úplně...
více o Jahodová pizza
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě s kapkou oleje.
Brokolici (stačí tak půlku) dáme povařit do slané vody, dokud nezměkne.
Když je...
více o Těstoviny s brokolicovým pestem
Osmažit na oleji cibuli, přidat česnek a houby, smažit asi 5 minut, přidat další přísady, osolit, opepřit a nechat zchladnout. Předehřát troubu na 200...
více o Slavnostní houbový závin
Z mouky, cukru, mléka, vajíčka a prášku do pečiva vypracujeme vláčné těsto. To rozdělíme na tři díly, které postupně vyválíme na plátky. Pečeme je...
více o Mocca řezy
Cukety, salám, sýr, cibuli (to co máme rádi) střídavě napichujeme na špejle okořeníme grilovacím kořením, obalíme v mírně osolené hladké mouce a...
více o Cuketové špízy
Dobře propracované škubánkové těsto vyválíme na pomoučeném vále asi na 1 cm a formičkou vykrajujeme tvary, které smažíme na oleji do růžova.
Podáváme...
více o Bramborové smažinky (1922)
Těsta můžeme připravit o něco více, budeme jím koláč také pokrývat. Polovinou vyložíme suchou formu. Naplníme většími kusy jablek, která pocukrujeme a...
více o Jablkový páj + varianta DIA
Vezmeme sáček bramborového těsta v prášku, vysypeme do mísy. Vmícháme do něj kypřící prášek, 3 dl vody, 6 lžic tuku, 6 lžic cukru, vanilkový cukr a 2...
více o Fofrník
Pórek nakrájíme na kolečka a na másle dusíme do poloměkka. Kulatou formu na koláč vyložíme listovým těstem (není třeba formu vymazávat, použije-li se...
více o Pórkový koláč
Cukr a žloutky třeme do pěny, postupně přidáváme vodu a olej. Potom přidáme mouku, pečivový prášek a sníh ze 4 bílků.
Těsto rozdělíme na dva díly a...
více o Metrový dort II.
Žampiony nakrájíme, uvaříme a umeleme. Z mouky a vývaru připravíme bešamel, přidáme umleté žampiony a žloutek rozšlehaný ze šlehačkou, vše zalijeme...
více o Polévka Petra Velikého