Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou kari a špetkou papriky.
V pánvi rozpálíme tuk a maso po obou stranách osmahneme asi 5 minut.
Do...
více o Zapékané kotlety II.
Vepřovou kýtu si necháme u řezníka rozkrojit na plát, doma ho naklepeme, osolíme,opepříme a poklademe plátky anglické slaniny.
Na sádle osmahneme...
více o Vepřová roláda III.
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozehřátém sádle po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a dáme na teplo.
Na zbylém tuku rozškvaříme na...
více o Vepřové kotlety na zelí
Polovinu másla rozehřejeme, přidáme mouku a necháme jen krátce zasmahnout. Pak přilijeme trochu zeleninového vývaru a povaříme 5 minut.
Očištěný pórek...
více o Vepřové kotlety na póru
Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
K měkkému masu přidáme kečup a lečo, orestujeme,...
více o Šenkýřovo vepřové
Řízky po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Opečeme je na rozpáleném oleji po obou stranách....
více o Obrácený řízek
Játra zbavíme blan a žilek, nakrájíme na plátky a opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách.
V průběhu pečení přidáme nasekaný česnek a na tenké...
více o Maďarská játra
Očištěnou kapustu povaříme ve slané vodě asi půl hodiny. Pak ji slijeme, necháme okapat a po ochladnutí ještě zbylou vodu vymačkáme.
Kapustu nadrobno...
více o Kapustové karbanátky IV.
Vejce našleháme vidličkou, přidáme pepř, sůl, cukr, majoránku, čili, sójovou omáčku, utřený česnek a vše promícháme. Do směsi vložíme maso, přikryjeme...
více o Kotlety s česnekem
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, prudce opečeme po obou stranách na sádle a vyjmeme.
Do výpeku přidáme na kostky nakrájený špek, nastrouhanou...
více o Husarské kotlety
Mleté maso promícháme s rozkrájenou cibulí a petrželkou, osolíme, opepříme, přidáme vejce, ve vodě máčenou žemli a rozehřáté sádlo.
Utvoříme stejně...
více o Čufty z hovězího masa
Maso umeleme se žemlí, okořeníme pepřem a paprikou, přidáme drobně nakrájenou cibuli.
Vše promícháme a utvoříme válečky, které pečeme zvolna na sádle,...
více o Čevapčiči s cibulkou
V míse utřeme olejovky, přidáme najemno nastrouhaná vejce, sýr a okurky, majonézu, kysanou smetanu, citronovou šťávu a osolíme. Vše promícháme.
Mažeme...
více o Vaječná pomazánka III.
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s rozkrájenou cibulkou. Po chvíli přidáme na kousky nakrájená drůbeží játra, na...
více o Kuře na hrášku
Očištěné kuře osolíme, posypeme drceným kmínem uvnitř i na povrchu a do břišní dutiny vložíme oloupaná a jadřinců zbavená jablka, nakrájená na čtvrtky...
více o Kuře a la husa
Plátky kuřecích prsíček lehce naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na ně plátek šunky nebo šunkového salámu, trochu nivy, stočíme do závitků a...
více o Kuřecí prsíčka s nivou
Porce kuřete očistíme, omyjeme a osušíme, potřeme ze všech stran kořením a necháme chvíli odležet. Zatím na rozehřátém oleji lehce
osmahneme nadrobno...
více o Kuřecí stehna na rajčatech
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou šunku,...
více o Kuřecí námořnická směs
Řízek z krůtích prsou naklepeme natenko, osolíme, opepříme.
Položíme na něj plátek šunky, špalíček nivy, přehneme na polovinu, sepneme špejlí, lehce...
více o Krůtí řízek s nivou
Česnek utřeme se solí a promícháme s paprikou. Kuře rozporcujeme a připravenou pastou potřeme. Podlijeme je malým množstvím vývaru z masoxu a pod...
více o Kuře s pomerančovou šťávou
Kuře očistíme, osolíme, potřeme kořením na kuře nebo grilovacím kořením a volátko nebo břišní dutinu naplníme nádivkou.
Naplněné kuře sešijeme nebo...
více o Jarní kuře s nádivkou
Oškrábané a na kostičky nakrájené brambory, nastrouhanou kořenovou zeleninu a na nudličky nakrájenou kapustu zalijeme vodou. Osolíme, okmínujeme,...
více o Zeleninová polévka II.
Rajčata a okurky nakrájíme na kousky, papriky na nudličky a vše uvaříme doměkka. Potom přidáme nasekaný kopr, osolíme, zahustíme jíškou z másla a...
více o Rumunská polévka
Oškrábané brambory nakrájíme na tenké plátky a vaříme ve 3/4 litru osolené vody do rozvaření, případně je ještě rozmačkáme.
Po odstavení z ohně...
více o Skleněná polévka
Chléb nakrájíme na menší kousky a osmažíme na másle. Zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme doměkka, asi 10-15 minut.
Polévku můžeme prolisovat nebo...
více o Chlebová polévka III.
Zeleninu nakrájíme, květák rozdělíme na růžičky a všechno podusíme na oleji do poloměkka. Pak přilijeme vodu, osolíme a necháme povařit, až zelenina...
více o Cikánská polévka
Na rozpáleném oleji za stálého míchání prudce osmahneme drobně posekanou cibuli, mandle a pokrájenou zeleninu. Osolíme, okořeníme, vmícháme med a...
více o Omáčka ze zelených rajčat
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Do zářezu vložíme feferonku a nakrájenou okurku. Do čisté zavařovací lahve vyrovnáme špekáčky a prokládáme na...
více o Pikantní utopenci
Maso lehce rozklepeme, osolíme, opepříme, zabalíme do něj lososa a společně vložíme do grilu. Pokrájíme na plátky a podáváme s kari omáčkou....
více o Panenka plněná lososem
Staženého lososa a platýse nakrájíme na kostičky. Připravíme krevety a maso z mušlí. Papriku, cibuli, pórek a žampiony nakrájíme na menší kousky....
více o Gratinované dary moře
Brambory nakrájíme na malé kostičky a v mixéru je umixujeme. Směs nalijeme do mísy. Přidáme celé vejce a sůl dle chuti. Sypeme hrubou mouku, až...
více o Halušky se zelím
Do mletého masa nastrouháme brambory, cibuli, přidáme vejce, strouhanku, rozetřený česnek, koření a sůl. Dobře promícháme a z hmoty vytvarujeme...
více o Bramborovomasové karbanátky
Syrové brambory oloupat, nastrouhat na plátky. Klobásy také nakrájet na tenké plátky.Zapékací pekáček vymastit sádlem.
Na dno naskládat vrstvu brambor...
více o Prokládané brambory
Omyté kuře naporcujeme, zbavíme kůže, osolíme a opaprikujeme. Vložíme do vymaštěného pekáčku.
Mleté maso osolíme, opeříme, přidáme vegetu, vejce, popř...
více o Kuře pod peřinou II.
Salám nakrájíme na nudličky, oloupanou cuketu a okurek nahrubo nastrouháme, vmícháme vypraný hrášek a jemně krájenou cibuli společně se smetanou, solí...
více o Lahůdkový pařížský salát
Na polovině tuku opražíme strouhanou mrkev, přidáme krupici a pak zalijeme litrem vody. Vsypeme nastrouhanou cuketu, okořeníme a povaříme. Nakonec...
více o Cukeťačka s opraženými semínky
Do dokonale čisté mísy dáme bílky a sůl. Pomalu šleháme, až začnou houstnout, pak šlehání zrychlíme, až vzniklý sníh ztuhne. Za stálého šlehání...
více o Primabalerína
Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme nastrouhanou kůru, vlažné mléko a máslo, žloutky, cukr a droždí.
Po vykynutí promícháme nepříliš tuhé těsto,...
více o Ovocný Savarin
Celer řádně očistíme, nakrájíme na velmi tenké kratší nudličky a na rozpuštěném másle krátce orestujeme, zalijeme šťávou z ananasové konzervy a vaříme...
více o Krabí salát
V odblaněné jehněčí kýtě nařízneme střední otvor pro plnění.
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme drobně pokrájené žampiony a po...
více o Plněná jehněčí kýta
Kotlety omyjeme, osušíme, opepříme a posypeme mletým hořčičným semínkem. Necháme asi 30 minut v chladu odležet.
Mezitím očistíme žampiony, nožičky...
více o Jehněčí kotlety se žampiony
Veku (žemlovku) nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Rozpustíme 100 g Hery, kterou polijeme kostičky veky v míse.
Vepřové a uzené maso také...
více o Velikonoční nádivka III.
Vejce rozšleháme s cukrem a postupně přidáváme ostatní ingredience. Rozinky nakonec. Pečeme velmi pomalu 1 hodinu a více. Propichováním dřívkem...
více o Serník
Na másle osmažíme mouku, zalijeme litrem vody, osolíme, přidáme muškátový květ, sýr a za stálého míchání zavaříme. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut,...
více o Sýrová polévka se špenátem
Játra umeleme, přidáme všechny ingredience, dobře promícháme a dáme do dobře vymazané a strouhankou vysypané formy (srnčí hřbet).
Pečeme v mírné...
více o Játrová sekaná
Porce masa zčásti odkrojíme od kosti, potřeme česnekem utřeným se solí, jemně krájenou cibulkou, pokapeme worchestrovou omáčkou, medem, vetřeme do...
více o Kotlety z Texasu se zázvorovou griládou
Všechnu zeleninu omyjeme a nakrájíme nebo nastrouháme, natrháme listy salátu a promícháme. Připravíme zálivku z mléka, kterou okořeníme a doplníme...
více o Selský salát
Maso naklepeme, nasekneme okraje a posypeme kořením. Obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích se solí. Vkládáme do horkého tuku a zprudka opečeme z obou...
více o Krůtí vaječnice
Z vína, mléka, vajec, soli a polohrubé mouky připravíme husté těstíčko jako na kapání. Očištěné, oloupané a osolené žampióny máčíme v těstíčku a...
více o Žampióny ve vinném těstíčku
Omyté maso osolíme a opepříme. Na rozehřátém másle opečeme maso ze všech stran dozlatova. Pak maso zalijeme mlékem tak, aby bylo zcela potopené,...
více o Vepřové maso v mléce