Řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Náplň: salám, okurka, špek nakrájíme na proužky. Řízky naplníme a zavineme. Na trošce oleje osmažíme zbytek špeku...
více o Kuřecí závitky
Cibuli, špek nakrájíme najemno a na oleji osmažíme dozlatova. Maso osolime, opepříme a prudce opečeme ze všech stran, přidáme masox, vegetu, podlijeme...
více o Hovězí na špeku
Omyté a oloupané kedlubny nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme nastrouhané jablko, křen, 2 lžíce vody a ostatní přísady. Salát promícháme a...
více o Kedlubnový salát s křenem
Krůtí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalime v hladké mouce. Řízky opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách, přidáme koření, kostku masoxu,...
více o Stánin krůtí se žampiony
Do omytého a osušeného vepřového bůčku utvoříme ostrým nožem kapsu, kterou řádně vytřeme hořčicí. Do misky nakrájíme rohlíky na kostičky a zvlhčíme...
více o Bůčkové překvapení
Řízky osolíme, opepříme a osmažíme na oleji a uložíme v teple. Potom na pánvi na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rajčata a podusíme...
více o Neapolské řízky
Telecí kotlety naklepeme, osolíme, obalíme ve vejci, strouhance a usmažíme na oleji dozlatova. Hotové vložíme vedle sebe do ohnivzdorné misky, na...
více o Odenské telecí kotlety
Vepřové nebo kuřecí maso nakrájíme na kostky o hraně asi 2 cm. Cibuli nakrájíme na podobně velké kusy. Oloupaný točený salám nakrájíme asi na 1 cm...
více o Špíz ve žluté omáčce
Zvlášť uvaříme hrách (co nejméně vody !) a měkké krupky scedíme. Smícháme spolu se strouhanou bramborou a nasekaným zelím, vše ochutíme kořením dle...
více o Hrachové karbanátky
Kuře rozporcujeme, osolíme.
Šlehačku, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a nové koření promícháme a do hmoty dáme kuře na 24 hodín.
Na vymaštěný...
více o Kuře Sandokan
Mraženou zeleninu podusit v osolené vodě, pak osmahnout na pánvi, nejlépe na másle a přidat vegetu. Na pánvi také udělat kuřecí maso nakrájená na...
více o Rizoto ala Di Carlo
Brambory nakrájíme na malé kostičky a v mixéru je umixujeme. Směs nalijeme do mísy. Přidáme celé vejce a sůl dle chuti.
Sypeme střídavě hladkou a...
více o Halušky se sýrem
Do mísy prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme...
více o Kynuté knedlíky
Nasekanou ňať vaříme asi tři minuty v malém množství vroucí vody. Slijeme a rozmixujeme s trochou vody.
Cibuli nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme...
více o Tříbarevné rizoto
Vejce nastrouhám a přidáme nastrouhané máslo a sýr, přidáme na drobno nasekanou pažitku, podle chuti přidáme sůl, hořčici a můžeme přidat i trochu...
více o Vajíčková pomazánka VII.
Kuřecí maso nakrájíme nadrobno, stejně tak játra a klobásu, kterou jsme oloupali. Cibuli nakrájíme nadrobno, hlívu na plátky.
V kotlíku rozehřejeme...
více o Směs březovského sládka
Cibulku a salám nakrájíme na kostičky, pórek a česnek na kolečka (slabá). Cibulku s pórkem rychle osmahneme na pánvi, přidáme salám a hodně...
více o Omáčka k těstovinám s červenými fazolemi
Oloupané okurky rozkrojíme, odstraníme jádřince a okurky nakrájíme na větší kousky. Prosolíme a necháme 45 minut odpočinout. Odkapané okurky otřeme v...
více o Okurky na víně
Prsa lehce naklepeme a osolíme, obalíme v mouce a na horkém másle z obou stran opečeme. Přisypeme kokos, osmažíme a podlijeme troškou vody se špetkou...
více o Kuřecí řízek s malinami a kokosem
Kuřata rozčtvrtíme, osolíme, obalíme v mouce, vejcích a strouhance, smíchané se stejným množstvím strouhaného sýra. Smažíme na oleji. Omáčka: z másla...
více o Smažená kuřata po bavorsku
Vymícháme maso s vejcem, protlakem a kořením do hladké hmoty. Nastrouháme nahrubo oloupanou cuketu, přidáme strouhanku, škrob a vše důkladně spojíme....
více o Cuketové karbanátky
Z přísad na palačinky umícháme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout (můžeme také použít hotovou směs v prášku). Na větší pánvi upečeme na...
více o Diplomatické palačinky
Mrazený kel trochu podlejeme vriacou vodou a udusíme domäkka. Udusený pomelieme spolu s vareným údeným mäsom a navlhčeným pečivom.
Do zmesi pridáme...
více o Kelové fašírky
Brokolici nakrájíme i se stonky asi 10 cm dlouhými. Vložíme do vroucí osolené vody a na mírném ohni vaříme 10 až 12 minut.
Přecedíme, necháme okapat...
více o Zapékaná brokolice III.
Kuřecí maso prořízneme a rozložíme na plátky a jemně naklepeme. Posolíme a opepříme ( pepře ale spíše méně). Sýr utřeme s protlačeným česnekem a s...
více o Kuřecí rolka s česnekem a sýrem
Čtyři větší kuřecí řízky naklepeme, potřeme česnekem, obyčejnou hořčicí, možno potřít i lehce jogurtovým Špakem. Osolíme, přidáme trochu vegety,...
více o Pikantný kuřecí závitky se žampióny
Očistené zemiaky postrúhame, primiešame múku, osolíme a vypracujeme cesto.
V osolenej vriacej vode vyvaríme halušky (asi 2 minúty), scedíme ich a...
více o Furmanské halušky
Nejdříve si nakrájíme maso na kostky a oloupeme cibuli. V kastrolu rozpálíme olej (sádlo) a cibuli na něm osmahneme. Jakmile zesklovatí, přidáme...
více o Těstovinové kouzlo
Nakrájanú roštenku naklepeme, osolíme a plníme.
Plnka: Šunku zmiešame s varenými zemiakmi na kocky nakrájanými zemiakmi, žĺtkami, smotanou, pridáme...
více o Roštenka plnená šunkou
Uvařené fazole, cibuli a česnek rozmixujeme, osolíme a dochutíme citronovou šťávou. Najemno usekanou petrželku a prášek do pečiva přimícháme do směsi,...
více o Fazolové placičky
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned ho rozdělíme na kousky, ze...
více o Bramborové lokše s povidlím
Polovinu hlávky zelí opláchneme, nožem do ní vykrojíme otvor a v osolené vařící vodě 5-7 minut povaříme. Vodu scedíme, vnitřek hlávky potřeme chilli...
více o Plněná hlávka zelí
Vločky namočíme na 1-2 hodiny do studeného mléka. Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme vločky a vaříme až se mléko odpaří. Poté přidáme...
více o Vejce s ovesnými vločkami
V míse rozetřeme droždí s cukrem, lžíci mouky a trochou vlažného mléka. Vločky zalijeme šálkem mléka. K vykynutému kvásku přidáme sůl, žloutky a...
více o Lívance s ovesnými vločkami
Smícháme červenou papriku nakrájenou na malé kostky, kukuřici, hrášek, přidáme najemno nasekaný česnek. Smíchané suroviny nasypeme do vymaštěné...
více o Zapekaná kukuřice s paprikou
Flíčky uvaříme dle návodu na obalu a přecedíme. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostky uzeného masa, promícháme vše s kysaným...
více o Moravské flíčky
Maso smícháme s vejci, strouhankou, nasekanými rozinkami, nastrouhaným zázvorem, cayenský pepř přidáme, sůl a důkladně propracujeme. Tvarujeme menší...
více o Karbanátky s rajčaty a kapary
Na másle a cibuli podusíme namočené nakrájené houby a přidáme očištěné špenátové lístky.
Ze žloutku, mléka a mouky připravíme hustší těsto, které...
více o Špenátové karbanátky s houbami
Žloutky ušleháme s cukrem, vodou a olejem. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh s přidáním špetky soli...
více o Olejová bábovka VI.
do pětilitrové láhve od okurků
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme...
více o Utopenci IV.
Bůček vykostíme a pomeleme (nebo koupíme mleté maso)
pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky
Osolíme, opepříme, přidáme syrová vejce, sýr...
více o Bůčkové řízky
Namočíme žemle do mléka, bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme mleté maso) pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky....
více o Karbanátky
Ze zelí odstraníme košťál
Listy nakrájíme na čtverečky 1 cm x 1 cm
Cibuli najemno nakrájíme (robot se srpovým nožem)
Cibuli zpěníme na oleji
Přidáme...
více o Pečené mleté maso s bílým zelím
Žemle namočíme do mléka
Očistíme cibuli, nakrájíme najemno
Osmažíme cibuli na oleji dozlatova
Bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme...
více o Sekaná
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený špenát procedíme, prolisujeme...
více o Špenátové karbanátky III.
Růžici květáku očistíme, v horké vodě opereme, drobně rozsekáme a dáme na omastek do přikryté pánve udusiti.
Mléko dáme vařit; když je horké,...
více o Květákové krokety III.
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme karbanátky,které pečeme do zlatova....
více o Karbanátky z ovesných vloček II.
Kapustu opereme, na tenké nudličky nakrájenou dáme udusiti za občasného podlévání vodou. Změklou kapustu necháme vychladnouti. Do studené vmícháme...
více o Kapustové karbanátky II
Hlávku kapusty zbavíme vrchních, polámaných nebo povadlých listů, opereme ji v horké, čisté vodě, rozkrájíme na tenké nudličky a dáme do horkého...
více o Kapustové karbanátky I.