Houby orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji, přidáme cibuli, krájenou na půlkolečka, okořeníme drceným pepřem, drceným kmínem, solí, zaprášíme...
více o Lišky na smetaně
Na másle osmažit kostičky mrkve, nadrobno nakrájenou cibulku, plátky česneku, rajčata, pórek. Zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme do měkka.
Pak...
více o Rajská polévka III.
Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, posypeme paprikou, odstavíme.
Do druhého kastrulku dáme na olej kuře a zprudka osmažíme. Pak oheň stáhneme, maso...
více o Kuřecí perkelt
Omytou kachnu osolíme (i ze vnitř), okmínujeme. Pře 200 st. pečeme 3 hodiny, na začátku trochu podlijeme vodou, během vaření občas propíchneme....
více o Husa se švestkovou omáčkou
Houby očistíme nakrájíme na malé kostičky stejně tak i papriku šunku a vařené vejce.
Uděláme (husté) mléčné těstíčko a smícháme s houbami paprikou,...
více o Smažená směs
Kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a ze všech stran osmahneme na oleji. Vyjmeme na talíř.
Cibuli jemně nakrájíme, dáme na olej, přidáme na plátky...
více o Kuřecí čtvrtky s olivami
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a osmahneme na másle ze všech stran. Pomalu podléváme vínem, až se vytvoří pára. Podlijeme ještě sklenkou vody a...
více o Kuře se zelenou paprikou z Řecka
Těsto zpracujeme jako na moučné tortilly a pečlivě zabalené uschováme v chladu.
Po přípravě náplní přistoupíme k tvorbě antojitos. Prohněteme těsto a...
více o Antojitos
Rohlíky podélně rozřízneme na poloviny a obě namažeme máslem. Namazané půlky opečeme na grilu až lehce zhnědnou.
Mezitím na pánvi lehce osmahneme...
více o Obyčejné tortas
Maso nakrájíme na plátky nebo na kostičky a v omáčce prohřejeme za občasného míchání asi 5 až 10 minut. Prohřátý pokrm osolíme, na talíře dáme velké...
více o Zelené mole
Smícháme součásti ve veliké pánvi a na mírném ohni vaříme asi 10 minut, až je kaše hustá.
Doba přípravy: 15min.
Země původu: Mexiko...
více o Těstová vložka do tamales - vařená
Sádlo dobře ušleháme, pak do něho vmícháme sůl, mouku a vodu nebo vývar, až těsto drží dobře při sobě. Přikryjeme vlhkým plátnem a uložíme v chladu do...
více o Těstová vložka do masových tamales
Drobně nakrájenou slaninu se salámem vysmahneme, přidáme krájenou cibuli a česnek, osmahneme dozlatova, přidáme chilli.
K cibuli s česnekem dáme maso...
více o Chile Con Carne II.
Fazole namočíme přes noc do neslaného vývaru. Druhý den fazole ve vývaru uvaříme s 1 nakrájenou cibulí.
Do pánve dáme drobně nakrájenou slaninu,...
více o Chile Con Carne I.
Na pánvi vysmahneme nadrobno nakrájenou slaninu a na ní osmahneme cibuli a česnek dosklovata, přidáme hotové fazole, důkladně promícháme, prohřejeme,...
více o Papriky plněné fazolemi
Na pánvi v oleji opečeme kuřecí stehna po všech stranách dozlatova. Osolíme, přidáme sekanou cibuli, omáčku z červených paprik, zředíme vodou a...
více o Urupánské kuřecí enchiladas II.
Fazole zalijeme vodou a necháme je máčet do druhého dne. Druhý den přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a fazole vaříme ve vodě, ve které byly namočeny....
více o Opečené fazole - Frijoles Refritos
Tortilly opečeme na plotýnce bez tuku, nebo na sebe naskládané tortilly zabalíme do alobalu a ohřejeme v troubě 15 minut při 180 °C.
Na pánvi na sádle...
více o Burritos
Návod:
Instantní směs na kukuřičnou kaši smícháme s moukou, vodou a solí, propracujeme na husté těsto, rozdělíme na 12 stejných dílů a hned začneme...
více o Tortilly z našich surovin
Maso nakrájíme na drobné kostičky, smícháme se sójovou omáčkou, vínem, solamylem a kořením a dáme odležet alespoň na 1/2 hodiny do chladničky.
Na...
více o Čínská pánev
Opláchnutého krocana osušte, osolte na povrchu i uvnitř a nechejte chvíli odležet. Žemle pokrájené na kostičky zalijte trochou mléka rozšlehaného se...
více o Krocan (krůta) se žemlovou nádivkou
Opláchnutého krocana osušte, osolte na povrchu i uvnitř a nechejte chvíli odležet. Žemle pokrájené na plátky pokapte smetanou a nechejte prosáknout....
více o Krocan (krůta) s játrovou nádivkou
Vodu převaříme s octem, olejem a nakrájenou cibulí, přidáme sůl, pepř a nové koření, bobkový list, tymián a worchestrovou omáčku. Horkým odvarem...
více o Sledi marinovaní
Rybu nakrájíme na 2 cm široké plátky a na rozpáleném oleji krátce opečeme. Rybu vyndáme a držíme v teple
Do pánve přidáme nakrájená rajčata, bouquet...
více o Mník na víně
Houby očistíme, odřízneme kloboučky a pod kloboučky odstraníme trubky. Kloboučky povaříme 1 minutu ve vařící osolené vodě a necháme okapat. Zapékací...
více o HŘÍBKY PLNĚNÉ
baklazany prekrojit pozdlz na dve polovice. Duzinu vydlabat a pokrajat ju
nadrobno - kocky. Polky nasucho oprazit na panvici z oboch stran /len
trocha...
více o Baklažan půlený zapékaný
Baklažán umyjeme, neloupeme. Nakrájíme na kostky, cca 3 x 3 x 3 cm. Kostky osolíme a necháme 30 min vypotit.
Medzitím rozehřejeme troubu.
Do cca 1 dcl...
více o Baklažán na kostky
Čínské houby namočíme na 30 minut do horké vody, vodu slijeme a houby nakrájíme nadrobno. Nudle namáčíme 20 minut ve studené vodě, slijeme a nakrájíme...
více o Sečuánská polévka
**Křehké těsto:** všechny přísady dáme do misky a ručním hnětačem zpracujeme v hladké těsto. Těsto vložíme na hodinu do chladničky.
Vyválíme na...
více o Pikantní sýrové pečivo
Zapékací misky vymažeme máslem a vyložíme šunkovým salámem. Na lžičce másla zpěníme nasekanou cibuli, přidáme plátky žampionů, osolíme, opepříme a za...
více o Salámové misky
Šalotky oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Do hrnce nalijeme 1,2 l vody, přidáme šalotky spolu s bujónem a přivedeme k varu. Jakmile šalotka změkne,...
více o Šalotková polévka s bílým vínem
Karotku omyjeme, očistíme a nahrubo nastrouháme. Z poloviny důkladně omytého citronu vymačkáme šťávu, druhou odložíme na ozdobu. Mrkev ochutíme solí,...
více o Karotkový salát s pažitkou
Oloupané brambory a oloupaná jablka rozkrájíme na kostičky.
Ořechová jádra nastrouháme a lehce smícháme s majonézou. Ochutíme citronovou šťávou,...
více o Bramborový salát Waldorf
Drobně nasekanou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, prošleháme a vaříme asi 20 minut (často...
více o Krémová polévka z růžičkové kapusty
V misce utřeme máslo, přidáme nastrouhaný sýr a česnek, podle chuti osolíme, přidáme kari koření a nakrájenou pažitku. Podáváme na topince....
více o Sýrová pomazánka na topinky
Vykostěné kuře nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vložíme do rozpáleného oleje. Dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, přidáme nakrájenou cibuli...
více o Kuře podle Cyrila
Prsíčka nakrájené na větší plátky, nebo maso ze stehen naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme na ně plátek anglické slaniny a pórek....
více o Medailónky z kuřete
Čtyři větší kuřecí řízky naklepeme, potřeme obyčejnou hořčicí. Osolíme, přidáme trochu vegety, opepříme a takto upravené maso necháme naložené 1 den v...
více o Pikantní kuřecí závitky se žampióny
V misce utřeme máslo, přidáme nastrouhaný sýr a česnek, podle chuti osolíme, přidáme kari koření a nakrájenou pažitku. Podávat můžeme na topince....
více o Sýrová pomazánka s česnekem III.
Do osolené vody dáme vařit gnocci - vaříme al dente. Než se uvaří, připravíme omáčku. Rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibulku a rozdrcený...
více o gnocci se sýrovou omáčkou
Chleba nakrájíme na kostky a opečeme na másle dokřupava, zvlášť orestujeme pokrájené uzené maso. Brambory oloupeme, uvaříme a nakrájíme na drobné...
více o Finská piiräkkä
Připravíme světlou jíšku, tu zředíme mlékem a uvaříme hustou kaši. Vmícháme sůl, pepř a lžičku veqety. Kapustu krátce povaříme v horké osolené vodě,...
více o Křupavé řízečky
Plátky vepřové kýty lehce naklepeme, osolíme, opepříme, na každý položíme plátek anglické slaniny, posypeme nasekanými vlašskými ořechy, dáme na ně...
více o Vepřové závitky s ořechy
Filé osolíme, posypeme grilovacím kořením, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na těstíčko smícháme mouku, sůl, koření, solamyl,...
více o Filé v těstíčku
Porce kuřete opečeme na tuku ze všech stran, osolíme, přidáme několik zrnek celého pepře, rozsekanou cibuli a dusíme asi 15 minut.
Potom rozmícháme...
více o Kuře v pivní omáčce