Kuře oolíme, posypeme trochou provensálského koření. Do pekáčku vložíme kuře přidáme kousek másla, mírně podlijeme a dáme péct. Cibuli nakrájíme na...
více o Kuře v zelenině
Nakrájíme si kuřecí řízky na kostičky, osolíme je a posypeme kari kořením. Rozpálíme tuk a kuřecí kousky osmahneme. Podle potřeby a barvy ještě...
více o Kuřecí řízky na kari s těstovinami
Maso naklepeme. Z ostatních přísad vyšleháme těstíčko, maso do něj naložíme alespoň na 24 hodin. Smažíme asi 3 min. po každé straně.
Příloha -...
více o Pikantní řízky
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na 9 kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete,...
více o KFC podle mistra Rebensteigera
Kuřecí řízky velice zlehka naklepeme a nařízneme do nich kapsu, do které dáme kousek nivy a na plátky nakrájené olivy. Spíchneme párátkem a povrch...
více o Plněná kuřecí kapsa se sýrovou omáčkou
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s máslem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru z omytého citronu, pár snítek natrhaného...
více o Kuře a la Jamie Oliver
V misce rozmačkáme tuňáka na menší kousky, přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, zakápneme trochou oleje, přidáme sůl a tzaziky. Nakonec směs smícháme...
více o Těstovinový salát po řecku
Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr a osolíme. Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme několika lžícemi...
více o Dukátové buchtičky III.
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a čerstvou papriku nakrájíme na...
více o Chalupářský špíz
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a promastíme olejem. Na oleji lehce osmahneme nakrájenou cibulku, zalijeme smetanou, ochutíme a povaříme s...
více o Špenátové těstoviny s omáčkou
Filé omyjeme a povaříme ve slané vodě spolu se zeleninou a bobkovým listem. Odstavíme z ohně a necháme 5 minut přikryté dojít. Před podáváním pokapeme...
více o Rybí filé s dušenou zeleninou
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na drobno nakrájenou zeleninu, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme doměkka.
Na talířích zdobíme lžící kysané smetany...
více o Baby boršč
Kousky hovězího masa obalíme v mouce a opečeme na oleji. Zalijeme malým množstvím teplé vody nebo vývarem a dusíme doměkka. Zvlášť orestujeme na...
více o Rendlíkové hovězí maso s bramborem
Špagety uvaříme, propláchneme studenou vodou a scedíme. Promícháme je s na kolečka nakrájeným pórkem, rozšlehaným vejcem a solí. Špagety vložíme na...
více o Smažené špagety
Rybu očistíme, rozdělíme na porce, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, každou porci zakapeme olejem. Dáme do plochého pekáčku, trochu podlijeme a v...
více o Ryba s bylinkami
Čočku a loupaný hrách namočíme společně přes noc do studené vody. Vodu slijeme, luštěniny propláchneme, dáme do 1,2 l vody a vaříme doměkka. Poté...
více o Hrstková polévka
Nakrájené maso smícháme s maizenou a necháme odležet. Cibuli, pórek, kapii očistíme a nakrájíme na nudličky. Osmažíme cibuli, přidáme maso, mletou...
více o Kuřecí maso se zeleninou
Rajčata odkrojíme, vydlabeme. Na části oleje osmažíme cibulku, přidáme dužinu z rajčat, rýži a pár lžic vody. Krátce podusíme, přidáme maso, osolíme a...
více o Lahodná plněná rajčata
Dobře očištěný a omytý pórek a oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky a mírně osmahneme na másle. Zeleninu zasypeme moukou a ještě chvíli smažíme. Pak...
více o Jemná polévka
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme mouku, promícháme, přidáme rajský protlak...
více o Rajská polévka s květákem
Maso nakrájíme na kostičky, očištěnou kořenovou zeleninu a brambory rovněž. Rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky. Smícháme, osolíme, posypeme...
více o Letní kostičky z králíka
Na kostičky nakrájené brambory uvaříme se solí a kmínem v malém množství vody. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z brambor,...
více o Mléčná polévka s brambory
Z masa odřízneme případné kousky tuku, posolíme a lehce dočervena osmahneme společně s rozmarýnem a šalvějí na směsi oleje a másla. Podáváme s dušenou...
více o Krůtí plátek
Omyté brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Na másle necháme zesklovatět najemno posekanou cibuli, přidáme na malé kostky nakrájené maso a...
více o Zadělávané brambory
Vejce nakrájíme na plátky a pokladame jimi máslem vymazanou zapékací misku. Na ně dáme podušené a nakrájené filé.
Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme...
více o Rybí nákyp se sýrem
Do litru osolené vody dáme vařit brambor a mrkev. Když je brambor měkký, přidáme ovesné vločky, lžíci oleje a vaříme minutu. Polévku na talíři...
více o Vločková polévka
V zeleninovém vývaru vaříme na kostky nakrájenou bramboru. Poté přidáme nastrouhanou mrkev. Necháme přejít varem a přikryté vaříme asi 15 minut....
více o Bramborová mrkvová polévka
Těstoviny uvaříme podle návodu ve větším množství oslené vody, mrkev a cuketu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Drůbeží maso dobře opereme a...
více o Mušličková polévka s masem
Hrášek necháme rozmrazit. Všechnu zeleninu očistíme. Brokolici rozdělíme na růžičky, mrkve nakrájíme na kolečka a pórek na kroužky. Rajčata nařízneme...
více o Těstoviny s pestrou zeleninou
Pórek nakrájený na kolečka, očištěný brambor pokrájený na kostičky vložíme do osolené vroucí vody a přivedeme k varu. Po chvíli přidáme vločky a...
více o Dětská pórková polévka
Stehna králíka omyjeme a osolíme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Maso vložíme do pekáčku, posypeme drobně nakrájenou...
více o Králičí stehna na zelenině
Změklé máslo utřeme se solí do pěny, vmícháme prolisovaný tvaroh, cukr, po částech mouku společně s mlékem a nakonec vmícháme žloutek a celé vejce....
více o Tvarohové knedlíky 2
Kuřecí porce ponoříme do podmáslí, necháme uležet 2-3 hodiny a několikrát obrátíme. Smícháme mouku s ostatními přísadami a okapané kousky masa obalíme...
více o Americké KFC kuře
Na nudličky pokrájené zelí podlijeme vodou, přidáme kmín a sůl a dusíme nejprve v otevřené nádobě.
V jiné nádobě osmažíme na sádle nakrájenou cibuli,...
více o Moravské zelí (4 osoby)
Dobře očištěnou, utěrkou osušenou část selátka nasolíme v místech, kde není kůže, trochu pokmínujeme a napichujeme na rožeň. Upevníme grilovacími trny...
více o Sele na rožni
Do vroucí osolené vody dáme uvařit těstoviny. Mezitím si nakrájíme nadrobno červené zelí a cibulku. Cibulku osmahneme na oleji a přidáme k ní zelí a...
více o Zelno-těstovinová zapečenina
Žloutky utřeme s měkkým tvarohem, přidáme krupičku a špetku soli. Tvoříme malé kulaté knedlíky, které vaříme ve vodě asi 8 minut.
Omáčka: Solamyl...
více o Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kuřecí maso nakrájíme na větší nudličky, smícháme s kečupem, hustě prosypeme obojím kořením a dáme na chvíli odležet.
Salát natrháme na drobnější...
více o Kuřecí salát IX.
Pórek pokrájený na špalíky ovaříme v osolené vodě témeř doměkka. Na plátek šunky položíme plátek sýra a ocezený kousek pórku. Zabalíme a závitek...
více o Zapečený pórek
Jde o rychlou a chutnou pomazánku, kterou lze i částečně obměňovat podle toho, jaké máme doma suroviny. Pokud máme elektrický šlehač, dáme tvaroh do...
více o Budapeštská pomazánka II.
Cibuli s česnekem nakrájíme na kostičky a osmáhneme na oleji. Zeleninu nakrájíme na kousky. Nasypeme je k cibulce a osmáhneme. Přidáme maso a za...
více o Lasagne s masem a zeleninou
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Mezitím na rendlíku rozpustíme polovinu dávky másla, přidáme drobně nakrájenou šunku, na...
více o ŠIROKÉ NUDLE (LASAGNE) PO MILÁNSKU
Na rozehřátém oleji opečeme prolisovaný česnek, přidáme nakrájená rajčata, přikryjeme a pomalu dusíme. Přilijeme víno, přidáme očištěné nakrájené...
více o Omáčka z oliv
Všechnu zeleninu na hrubo nakrájíme, podusíme do měkka na části oleje, přidáme koření, ocet, cukr, zbylý olej a vaříme do zhoustnutí zhruba hodinu....
více o Chilli omáčka
Filé omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do troškou másla vytřeného pekáčku. Pak na filé rozložíme zeleninu, podlijeme trochou vody a šoupneme na...
více o Filé na smetaně
Čínské zelí nakrájíme na nudličky. Zelenou papriku, rajče, okurek a cibulku nakrájíme nadrobno. Osolíme, opepříme. Necháme odležet. Majonézu smícháme...
více o Kuřecí salát II.