Maso naklepeme. Z ostatních přísad vyšleháme těstíčko, maso do něj naložíme alespoň na 24 hodin. Smažíme asi 3 min. po každé straně.
Příloha -...
více o Pikantní řízky
Omytá jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a vykrojíme jádřince. Vložíme do kastrolu s trochou vody a mírně rozdusíme. Propasírujeme přes cedník...
více o Studená polévka z jablek
Žloutky utřeme s měkkým tvarohem, přidáme krupičku a špetku soli. Tvoříme malé kulaté knedlíky, které vaříme ve vodě asi 8 minut.
Omáčka: Solamyl...
více o Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme lžičkou soli, promícháme s kari kořením a solamylem.
Rychle opečeme na oleji, přidáme nahrubo nakrájené...
více o Kuřecí prsa na kari se smetanou
Prsíčka nakrájené na větší plátky, nebo maso ze stehen naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme na ně plátek anglické slaniny a pórek....
více o Medailónky z kuřete
Filé osolíme, posypeme grilovacím kořením, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na těstíčko smícháme mouku, sůl, koření, solamyl,...
více o Filé v těstíčku
Játra nakrájíme na dlouhé tenké plátky a smícháme se Solamylem a vodou. Na rozehřátém oleji játra za stálého míchání prudce osmažíme. Když se kousky...
více o Játra s pórkem
Sójové nudličky spaříme vývarem a necháme 15 minut stát. Pak je scedíme a smícháme s kousky nakrájeného kuřecího masa.
Na oleji zpěníme utřený česnek,...
více o Pekingské nudličky s kuřecím masem
Kuře nakrájíme na malinké kousky (čtverečky nebo nudličky). Dáme do misky, přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Necháme několik hodin proležet...
více o Čínské placičky
Kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky, obalíme v Solamylu. Dáme na pánev s olejem, opečeme za stálého míchání. Olej slijeme, přidáme na kolečka...
více o Kuřecí soté
Řízky lehce naklepeme, potřeme slabě olejem a posypeme grilovacím kořením a solí. Necháme uležet a grilujeme nebo opečeme na teflonové pánvi.
Loupané...
více o Kuřecí řízky s broskvovou omáčkou
Kuře i s kostmi rozporcujeme na menší kousky. Osolíme, obalíme v Solamylu a fritujeme 20 minut při 175 °C. Mezitím připravíme omáčku. Sojovou omáčku ...
více o Fritované kuře
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a zalijeme marinádou (všechny uvedené suroviny promícháme a důkladně vyšleháme). Řízky necháme v chladničce 3-5 dnů...
více o Řízky v majonéze
Kýtu nakrájíme na nudličky. Připravíme marinádu ze solamylu, soli, cukru, worchestrové omáčky, kari koření, maggi, oleje, žloutků a papriky. Cibuli...
více o Suei-ču-žeu
Borůvky přebereme, opereme a necháme okapat. Citron omyjeme a kůru spirálovitě okrájíme. Dužinu vymačkáme. Rybízovou šťávu, borůvky, 75 g cukru,...
více o Borůvkový dezert
Surovou marcipánovou hmotu nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do mísy. Přidáme 75 g cukru, vanilkový cukr, sůl, 1 vejce a 6 žloutků. Vše třeme,...
více o MARCIPÁNOVÝ DORT
Chobotnice omyjeme, osušíme a rozkrájíme na 1 cm široká kolečka. Na rozpáleném oleji chvíli orestujeme kapary, přidáme nakrájené chobotnice a za...
více o Chobotnice s kapary
Máslo, cukr a vejce utřeme do pěny. Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, mouku, solamyl a prášek do pečiva.
Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané...
více o Čokoládová štědrovečerní ryba
Řízky naklepeme a naložíme do směsi vajec, sójové omáčky, česneku, kečupu, koření a solamylu. Necháme přes noc proležet. Potom opékáme na oleji jako...
více o Řízek s jogurtovou omáčkou
Přísady na těsto smícháme dohromady a pečeme 10-15min ,až se těsto nelepí.
Z mléka van.cukru,solamylu a žloutku uvařit kaši-nechat vystydnout.
do...
více o Nanukový řez
Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Čekanku pokapeme citronovou šťávou, rozložíme ji na plátky masa, které svineme a sepneme jehlami. Kořenovou...
více o Hovězí závitky s čekankou
Vepřovou kýtu při naklepáni potírame olejem. Do mísy dáme všechny indegrience, ale solamylu tolik, aby byla středně řídká jako je na řidké těstíčko....
více o Vepřový Mates
Vymícháme maso s vejcem, protlakem a kořením do hladké hmoty. Nastrouháme nahrubo oloupanou cuketu, přidáme strouhanku, škrob a vše důkladně spojíme....
více o Cuketové karbanátky
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme karbanátky,které pečeme do zlatova....
více o Karbanátky z ovesných vloček II.
Rýži přebereme, propláchneme studenou vodou a zalijeme 400 ml osolené studené vody.
Přivedeme k varu a přikryté 15-20 minut vaříme. Pak hrnec...
více o Asijské kuřecí prsty
POSTUP
Maso se nakrájí na nudličky a smíchá se solí, kari, čili, vajíčkem, utřeným česnekem, trochou solamylu. Směs dáme na rozpálený olej a přidáme...
více o Čína dle Bobinky
Vepřové maso nakrájené na nudličky dáme do kameninové misky, promícháme s trochou pepře a sójové omáčky.
Přidáme lžičku Solamylu a necháme asi dvě...
více o Čína (universální)
Rozšleháme vejce se škrobem, kus zmrzliny v něm obalíme, vytvarujeme, obalíme v kokosu, znovu obalíme v těstíčku a opět v kokosu. Až máme obalené...
více o Smažená zmrzlina
Ananas necháme okapat na sítku. Šťávu doplníme vodou na 375 ml (3/8 litru). Solamyl smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a rozkvedláme v 6 lžících...
více o Ananasový krém
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky. Osolíme, obalíme v solamylu a dáme na chvíli do ledničky. Pórek i se zelenou částí nakrájíme na tenká...
více o Kuřecí prsíčka po orientálsku
Meruňky necháme na sítu okapat. Máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl utřeme do pěny. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, jedno po druhém zašleháme...
více o Meruňkové košíčky
Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce.
Maso ze všech stran prudce opečeme na...
více o Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Víno zahřejeme a vhodíme do něj rozetřený česnek. Poté za stálého míchání přidáváme po lžících strouhaný sýr a v trošce vody rozmíchaný solamyl....
více o Selské sýrové fondue
Na omáčku necháme okapat třešně a šťávu zachytíme. Lžíci šťávy rozmícháme se solamylem, zbylou spolu s vanilkovým cukrem, citronovu kůrou, skořicí a...
více o Kokosová pochoutka s kompotem
Česnek rozmačkáme a přidáme všechno koření, smícháme s vajíčky dohromady, kvedlačkou rozmícháme směs. Maso nakrájíme na plátky, které trochu naklepeme...
více o Rošťák od Gizda
Maso si nakrájíme na nudličky, přidáme koření a orestujeme na pánvičce. Poté přídáme čínskou zeleninu, zakapeme sojovou omáčkou a podusíme doměkka. ...
více o Drůbeží směs
Oba kmíny smícháme se 2 lžičkami soli, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a dáme na 4 h. do chladničky. Maso ze všech stran prudce opečeme, přidáme...
více o VEPŘOVÁ PEČENĚ S KMÍNOVOU KŮRKOU
Makaróny vaříme v osolené vodě 12 min. Řízky a mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na šikmé tenké plátky. Na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran...
více o MAKARÓNY S DRŮBEŽÍ CITRÓNOVOU OMÁČKOU
Z uvedených přísad připravíme marinádu.
Plátky masa naklepeme, obalíme marinádou a naskládáme do zavařovací sklenice. Zavíčkujme ji a uložíme do...
více o Chalupářské maso II.
Do směsi ze všech přísad naložit rozporcovaného králíka(může být i nakrájený na kousky)na dva dny. Potom pečeme buď v troubě nebo smažíme....
více o Sakra králík
Žloutky rozmícháme se 125 g cukru, solamylem a moukou, vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 15...
více o Zuccotto s čokoládou
Z bílků ušleháme tuhý sníh, ke konci šlehání postupně přidáváme krupicový cukr, pak přisypeme cukr moučkový a bramborovu moučku. Lehce promícháme....
více o Banány na bezé
Kýtu nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme přidáme sůl, koření, solamyl, utřený česnek, zamícháme a vložíme maso. Necháme 24 hodin uležet...
více o Marinovzne rizky
Žloutky utřeme s vanilkou a cukrem. V hrnci svaříme více než polovinou mléka. Zbytek studeného mléka smícháme s bramborovým škrobem a zvolna vléváme...
více o Vanilková omáčka
Maso naklepeme, osolíme a potáhneme slaninou a česnekem. V kastrolu rozpálíme kousek másla, vložíme maso přilijeme 2 lžíce octa, 3 lžíce vína, trochu...
více o Florentinské hovězí
Maso naklepeme. Připravíme si těstíčko: všechny igredience a solamylu tolik, aby těstíčko bylo řidší. Maso obalimé v těstíčku, dáme do misky a zbytek...
více o Rošťáci
Oloupanou kedlubnu a mrkve nakrájíme na kousky a dusíme ve 1/4 litru vroucí vody asi 10 minut. Zeleninu necháme okapat a vývar si zachytíme.
Na...
více o Vepřové špízy se zeleninou
Kotlety naklepeme, potřeme česnekem se solí (soli trochu) a naložíme do směsi připravené ze dvou dílů medu a jednoho dílu sójové omáčky. Je-li směs...
více o Vepřové kotlety na medu
Kýtu nakrájíme na plátky a naklepeme.
Vejce rozšleháme přidáme sůl, koření, solamyl, utřený česnek, zamícháme a vložíme maso.
Necháme 24 hodin uležet...
více o Fantastické řízky